De verkennerstemplate

Dit maakt deel uit van de bèta van App & webproperty.

Deze functies worden in de komende weken geleidelijk geïntroduceerd.

Overzicht

Voor een aantal Analytics-rapporten wordt de verkennerstemplate gebruikt en heeft u de mogelijkheid om acties met de gegevens uit te voeren.

Er zijn twee visualisaties en een tabel waarmee u statistieken van verschillende dimensies kunt vergelijken (bijvoorbeeld Gebruikers en Opbrengst in verschillende acquisitiekanalen of op verschillende apparaat- en besturingssysteemcombinaties).

Met het periodebedieningselement kunt u standaard- of aangepaste perioden kiezen.

Visualisaties

De visualisaties bieden u twee weergaven van de gegevens, bijvoorbeeld:

• Een staafdiagram aan de linkerkant waarin het totale aantal gebruikers of sessies voor elke dimensie voor de volledige periode wordt vergeleken (bijvoorbeeld het totale aantal gebruikers per land voor de afgelopen dertig dagen).
  • Een lijndiagram aan de rechterkant waarin dagelijkse gebruikers voor elke dimensie voor de periode worden vergeleken (bijvoorbeeld dagelijkse gebruikers voor elke leeftijdscategorie in de afgelopen dertig dagen).

De visualisaties verschillen afhankelijk van de gegevens.

Tabel

In de tabel worden statistieken per dimensie vergeleken. Bijvoorbeeld Gebruikers, Sessies en Opbrengst voor elke standaard kanaalgroepering.

Klik op een kolomkop om de gegevens in de diagrammen te wijzigen.

Periodebedieningselement

Kies een standaardperiode zoals Vorige week zondag tot en met zaterdag, Afgelopen zeven dagen of Afgelopen dertig dagen.

Stel een aangepaste periode in door de begin- en einddatum te selecteren.

Wanneer u perioden vergelijkt, gebruikt Analytics dezelfde dag van de week als begin van elke periode. Als u bijvoorbeeld de periode Vorige week zondag tot en met zaterdag gebruikt, is de vergelijking voor de vorige week van zondag tot en met zaterdag. Als u een aangepaste periode gebruikt, bijvoorbeeld zeven dagen vanaf een maandag, begint de vergelijking met de vorige maandag.

Primaire en secundaire dimensies

Kies een primaire dimensie in het menu bovenaan de eerste kolom in de tabel.

Klik op + bovenaan de eerste kolom om een kolom met gegevens van secundaire dimensies te openen. Gebruik het menu bovenaan de kolom om secundaire dimensies te selecteren.

Gerelateerde bronnen

Experimentrapporten

Informatie over experimentrapporten

Rapporten, dimensies en statistieken

De dashboardtemplate