Söka i Google Analytics

I sökrutan högst upp i Analytics kan du

• söka efter rapporter
  • ställa frågor om data
  • söka i hjälpinnehåll.

Om du bara klickar i sökrutan visas

• de senast öppnade rapporterna
  • förslag på frågor om din data
  • dina tidigare sökningar.

Om du börjar skriva något visas matchande resultat.

Söka efter rapporter

Börja skriva namnet på en rapport eller ett sökord som är relaterat till en rapport. Om du till exempel börjar skriva ”konverteringar” visas rapporter som rör konverteringar:

Klicka på relevant sökresultat för att öppna rapporten.

Sökningen måste matcha en rapportkategori eller rapportrubrik.

Ställa frågor om data

Du kan ställa frågor om din data i Analytics Intelligence. Exempel:

• Hur många nya användare fick vi förra veckan på mobila enheter?
  • Trender med nya användare denna månad?
  • Trender med nya användare i år jämfört med förra året?

Tryck på Retur efter att ha skrivit frågan för att öppna Intelligence-panelen till höger:

Titta på en kort video om hur du ställer frågor i Analytics.

Best Practices: Asking questions in Google Analytics

Läs mer om Analytics Intelligence.

Söka i hjälpinnehåll

Om du behöver hjälp med Analytics kan du skriva ämnet du vill veta mer om, till exempel ”remarketing” eller ”konverteringsspårning”.

Klicka på hjälpfrågan så öppnas en sida med relaterade sökresultat. Klicka på ett sökresultat för att se innehållet.

När du vill söka i hjälpinnehållet kan det vara en god idé att inleda sökfrågorna med ord som lägga till, konfigurera, skapa, radera, redigera, hur kan, hur, modifiera, ändra, ta bort, uppdatera, uppgradera, konfigurera, ställa in.