Zoeken in Google Analytics

Met het zoekvak bovenaan Analytics kunt u:

• Zoeken naar rapporten
  • Vragen stellen over uw gegevens
  • Help-content doorzoeken

Als u in het zoekvak klikt, ziet u:

• rapporten die u onlangs heeft geopend,
  • voorgestelde vragen over uw gegevens,
  • eerdere zoekopdrachten die u heeft uitgevoerd.

Als u begint te typen, verschijnen overeenkomende resultaten.

Zoeken naar rapporten

Begin de naam van een rapport of een aan het rapport gerelateerd zoekwoord te typen. Als u bijvoorbeeld 'conversies' begint te typen, worden rapporten weergegeven die zijn gerelateerd aan conversies:

Klik op het relevante zoekresultaat om het rapport te openen.

Uw zoekopdracht moet overeenkomen met een rapportcategorie of -titel.

Vragen stellen over uw gegevens

U kunt Analytics Intelligence vragen stellen over uw gegevens. Voorbeeld:

• Hoeveel nieuwe gebruikers hadden we vorige week op mobiel?
  • Trend van nieuwe gebruikers deze maand?
  • Trend van nieuwe gebruikers dit jaar ten opzichte van vorig jaar.

Wanneer u uw vraag heeft geformuleerd, drukt u op Enter om het Intelligence-venster te openen aan de rechterkant:

Bekijk een korte video over het stellen van vragen in Analytics.

Best Practices: Asking questions in Google Analytics

Meer informatie over Analytics Intelligence.

Help-content doorzoeken

Als u hulp nodig heeft met Analytics, voert u een beschrijving in van uw onderwerp, bijvoorbeeld 'remarketing' of 'conversies bijhouden'.

Klik op uw Help-zoekopdracht om een pagina met gerelateerde zoekresultaten te openen. Klik op een zoekresultaat om de content weer te geven.

Als u Help-content wilt doorzoeken, kunt u het beste zoekopdrachten beginnen met woorden als toevoegen, configureren, maken, verwijderen, bewerken, hoe, instructies, aanpassing, aanpassen, update, upgrade, installeren, installatie.