Advertentiefuncties of 'Advertenties personaliseren' dynamisch uitzetten in Google Analytics

U kunt Advertentiefuncties, waaronder Remarketing en Rapportagefuncties voor advertenties, of 'Advertenties personaliseren' bij voorkeur aan- en uitzetten door uw property-instellingen te wijzigen.

Het kan gebeuren dat u deze functies dynamisch wilt uitzetten voor een bepaalde sessie of als er een bepaalde pagina wordt geladen. Bijvoorbeeld als gebruikers hebben aangegeven dat ze niet willen dat hun gegevens worden gebruikt om advertenties te personaliseren. U doet dit door een versie van de Analytics-trackingcode waarvoor Advertentiefuncties beschikbaar zijn, te bewerken.

Als u Google-signalen heeft geactiveerd, worden Google-signalen uitgezet als u Advertentiefuncties uitzet.

In de volgende gedeelten wordt uitgelegd hoe u deze functies programmatisch uitzet, ongeacht of u de functies heeft aangezet via uw property-instellingen of via uw trackingcode. Ter referentie worden hier de bijbehorende instructies voor het programmatisch aanzetten gegeven, die ook op andere plekken in onze documentatie beschikbaar zijn. U kunt ook bepalen of u Advertentiefuncties en 'Advertenties personaliseren' aan- of uitzet voor een app door deze instructies te volgen.

Als u vóór 16 juli 2020 allow_ad_personalization_signals heeft ingesteld op false, worden alle advertentiefuncties uitgezet. Als u na 16 juli 2020 allowAdPersonalizationSignals heeft ingesteld op false (voor Universal Analytics-property's) of allow_ad_personalization_signals heeft ingesteld op false (voor Google Analytics 4-property's), heeft dit geen invloed meer op de rapportagefuncties voor advertenties in uw Google Analytics-property. Met deze instelling worden relevante hits gemarkeerd met een veld dat Google Analytics vertelt dat de bijbehorende gegevens uit de functies voor het personaliseren van advertenties moeten worden weggelaten.

Uitzetten met Google Tag Manager

Als u Advertentiefuncties of 'Advertenties personaliseren' wilt uitzetten als uw Google Analytics-tags zijn geconfigureerd in Google Tag Manager, stelt u het veld allowAdFeatures of allowAdPersonalizationSignals in op false in Velden die moeten worden ingesteld in uw tag of instellingsvariabele.

'Advertenties personaliseren' uitzetten

Implementaties van Universal Analytics

1. Open een relevante Universal Analytics-tag of variabele voor Google Analytics-instellingen. Als uw tag gebruikmaakt van een variabele voor Google Analytics-instellingen, hoeft u deze wijziging alleen in de instellingsvariabele door te voeren, tenzij u deze tag voor tag wilt overschrijven.
  2. Onder Meer instellingen > Velden die moeten worden ingesteld selecteert u + Veld toevoegen.
  3. Voer bij Veldnaam de waarde allowAdPersonalizationSignals in.
  4. Voer bij Waarde de waarde false in (of selecteer een variabele die voorwaardelijk 'false' opvraagt).

Google Analytics 4-implementaties

1. Open een relevante Google Analytics 4-configuratietag.
  2. Onder Meer instellingen > Velden die moeten worden ingesteld selecteert u + Veld toevoegen.
  3. Voer bij Veldnaam allow_ad_personalization_signals in.
  4. Voer bij Waarde de waarde false in (of selecteer een variabele die voorwaardelijk 'false' opvraagt).

Alle advertentiefuncties uitzetten

Implementaties van Universal Analytics

1. Open een relevante Universal Analytics-tag. Als uw tag gebruikmaakt van een variabele voor Google Analytics-instellingen, hoeft u deze wijziging alleen door te voeren in de instellingsvariabele, tenzij u deze tag voor tag wilt overschrijven.
  2. Onder Meer instellingen > Velden die moeten worden ingesteld selecteert u + Veld toevoegen.
  3. Voer allowAdFeatures in bij Veldnaam.
  4. Voer bij Waarde de waarde false in (of selecteer een variabele die voorwaardelijk 'false' opvraagt).

Google Analytics 4-implementaties

1. Open een relevante Google Analytics 4-configuratietag.
  2. Onder Meer instellingen > Velden die moeten worden ingesteld selecteert u + Veld toevoegen.
  3. Voer bij Veldnaam allow_google_signals in.
  4. Voer bij Waarde de waarde false in (of selecteer een variabele die voorwaardelijk 'false' opvraagt).
Aanzetten met Google Tag Manager

Als u Displayremarketing en de 'Rapportagefuncties voor advertenties' wilt aanzetten, wijzigt u uw property-instellingen in Analytics.

Als u de schakelknop in uw property-instellingen heeft aangezet, maar Advertentiefuncties in de tag heeft uitgezet en u deze opnieuw wilt aanzetten (bijvoorbeeld na toestemming van de consument), kunt u dit op tagniveau ongedaan maken. Hierdoor wordt Advertentiefuncties voor die klant opnieuw aangezet.

Uitzetten met gtag.js

U kunt de advertentiefuncties voor een Google Analytics 4-property niet uitzetten via gekoppelde sitetags als u gtag('config') gebruikt om de opdracht uit te voeren. Met gekoppelde sitetags kunt u wel advertentiefuncties uitzetten die zijn geïmplementeerd met gtag('set').

Als u de opdracht config gebruikt, gekoppelde sitetags voor Google Analytics 4 wilt gebruiken en advertentiefuncties voor een Google Analytics 4-property programmatisch wilt uitzetten (bijv. gtag('config', 'TAG_ID', { 'allow_google_signals': false });), moet u die code rechtstreeks aan de relevante webpagina's toevoegen.

Als u alleen 'Advertenties personaliseren' wilt uitzetten met gtag.js, stelt u allow_ad_personalization_signals in op false vóór eventueel aanwezige config-opdrachten:

gtag('set', 'allow_ad_personalization_signals', false);

Als u alle advertentiefuncties wilt uitzetten met gtag.js, stelt u allow_google_signals in op false vóór eventueel aanwezige config-opdrachten:

gtag('set', 'allow_google_signals', false);

Lees de documentatie voor ontwikkelaars voor meer informatie, waaronder hoe u 'Advertenties personaliseren' alleen voor specifieke producten uitzet.

Aanzetten met gtag.js

Het is momenteel niet mogelijk om met gtag.js Displayremarketing en 'Rapportagefuncties voor advertenties' via code aan te zetten. Als u gtag.js gebruikt en Displayremarketing en 'Rapportagefuncties voor advertenties' wilt aanzetten, wijzigt u uw property-instellingen in Analytics.

Als u de schakelknop in uw property-instellingen heeft aangezet, maar Advertentiefuncties in de tag heeft uitgezet en u deze opnieuw wilt aanzetten (bijvoorbeeld na toestemming van de consument), kunt u dit op tagniveau ongedaan maken. Hierdoor wordt Advertentiefuncties voor die klant opnieuw aangezet.

Uitzetten met analytics.js

Als u alleen 'Advertenties personaliseren' wilt uitzetten met analytics.js, stelt u allowAdPersonalizationSignals op false:

Voeg ga('set', 'allowAdPersonalizationSignals', false); toe na de create-opdracht en voordat de hit wordt verstuurd.

Als u alle advertentiefuncties wilt uitzetten met analytics.js, stelt u allowAdFeatures in op false:

Voeg ga('set', 'allowAdFeatures', false); toe achter de opdracht create en voordat de hit wordt verstuurd.

Aanzetten met analytics.js

Als u deze functies wilt aanzetten voor Universal Analytics, voegt u de gemarkeerde regel in uw bestaande trackingcode in tussen de opdrachten create en send, zoals in dit voorbeeld:

<script>
(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');
ga('create', 'UA-XXXXXX-XX', 'example.com');

ga('require', 'displayfeatures');
ga('send', 'pageview');
</script>

Uitzetten met ga.js

Ga als volgt te werk om de property-instellingen te overschrijven om 'Rapportagefuncties voor advertenties' uit te zetten:

Voeg _gaq.push(['_set', 'displayFeatures', false]); toe achter de opdracht create en voordat de hit wordt verzonden.

Aanzetten met ga.js

Als u nog steeds ga.js gebruikt, kunt u Remarketing en 'Rapportagefuncties voor advertenties' in de standaardversie van Analytics aanzetten door de gemarkeerde code in dit voorbeeld te vervangen:

Standaard trackingcode

<script type="text/javascript">
var _gaq = _gaq || [];
_gaq.push(['_setAccount', 'UA-xxxxx-y']);
_gaq.push(['_trackPageview']);
(function() {
var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true;

ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js';
var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s);
})();
</script>

met de gemarkeerde code uit het onderstaande voorbeeld:

Gewijzigde code om deze functies aan te zetten

<script type="text/javascript">
var _gaq = _gaq || [];
_gaq.push(['_setAccount', 'UA-xxxxx-y']);
_gaq.push(['_trackPageview']);
(function() {
var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true;
ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://' : 'http://') + 'stats.g.doubleclick.net/dc.js';
var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s);
})();
</script>

Uitzetten met het Measurement Protocol

Als u het Measurement Protocol gebruikt om gegevens naar Google Analytics te versturen, kunt u die gegevens markeren als niet te gebruiken om advertenties te personaliseren. Meer informatie vindt u in de ontwikkelaarsdocumentatie voor het Measurement Protocol.