Advertentiefuncties in Google Analytics dynamisch uitschakelen

U kunt 'Advertentiefuncties', waaronder 'Remarketing' en 'Rapportagefuncties voor advertenties', het beste in- en uitschakelen via uw property-instellingen.

Het kan echter voorkomen dat u deze functies dynamisch wilt uitschakelen voor een bepaalde sessie of wanneer een bepaalde pagina wordt geladen. Bijvoorbeeld wanneer gebruikers hebben aangegeven dat ze niet willen dat hun gegevens worden gebruikt om advertenties te personaliseren. U doet dit door een versie van de Analytics-trackingcode waarvoor Advertentiefuncties beschikbaar zijn, te bewerken.

In de volgende gedeelten wordt uitgelegd hoe u deze functies programmatic uitschakelt, ongeacht of u de functies heeft ingeschakeld via uw property-instellingen of via uw trackingcode. Ter referentie worden hier de bijbehorende instructies voor programmatic inschakelen gegeven, die ook op andere plekken in onze documentatie beschikbaar zijn.

Uitschakelen met Google Tag Manager

Als u Advertentiefuncties wilt uitschakelen en uw Google Analytics-tags zijn geconfigureerd in Google Tag Manager, stelt u het veld allowAdFeatures in op false in Velden die moeten worden ingesteld in uw tag of instellingsvariabele:

1. Open een relevante Universal Analytics-tag of variabele voor Google Analytics-instellingen. Als uw tag gebruikmaakt van een variabele voor Google Analytics-instellingen, hoeft u deze wijziging alleen in de instellingsvariabele door te voeren, tenzij u deze tag voor tag wilt overschrijven.
  2. Onder Meer instellingen > Velden die moeten worden ingesteld selecteert u + Veld toevoegen.
  3. Voer allowAdFeatures in als Veldnaam.
  4. Geef voor Waarde false op (of selecteer een variabele die voorwaardelijk 'false' retourneert).

Uitschakelen met gtag.js

Als u display-functies wilt uitschakelen met gtag.js, stelt u de parameter allow_display_features in de configuratie van uw property in op false:

gtag('config', 'GA_TRACKING_ID', { 'allow_display_features': false });

Inschakelen met gtag.js

Het is momenteel niet mogelijk om met gtag.js 'Displayremarketing' en 'Rapportagefuncties voor advertenties' via code in te schakelen. Als u gtag.js gebruikt en 'Displayremarketing' en 'Rapportagefuncties voor advertenties' wilt inschakelen, wijzigt u uw property-instellingen in Analytics.

Uitschakelen met analytics.js

Ga als volgt te werk om de property-instellingen te overschrijven om 'Rapportagefuncties voor advertenties' uit te schakelen:

Voeg ga('set', 'allowAdFeatures', false); toe achter de opdracht create en voordat de hit wordt verzonden.

Doe het volgende als u Advertentiefuncties heeft ingeschakeld via uw trackingcode:

Verwijder de regel ga('require', 'displayfeatures');.

Inschakelen met analytics.js

Als u deze functies wilt inschakelen voor Universal Analytics, voegt u de vetgedrukte regel toe aan uw bestaande trackingcode, tussen de opdrachten 'create' en 'send', zoals in dit voorbeeld:

<script>
(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');
ga('create', 'UA-XXXXXX-XX', 'example.com');

ga('require', 'displayfeatures');
ga('send', 'pageview');
</script>

Uitschakelen met ga.js

Ga als volgt te werk om de property-instellingen te overschrijven om 'Rapportagefuncties voor advertenties' uit te schakelen:

Voeg _gaq.push(['_set', 'displayFeatures', false]); toe achter de opdracht create en voordat de hit wordt verzonden.

Inschakelen met ga.js

Als u nog steeds ga.js gebruikt, kunt u 'Remarketing' en 'Rapportagefuncties voor advertenties' in de standaardversie van Analytics inschakelen door de vetgedrukte tekst in dit voorbeeld te vervangen:

Standaardtrackingcode

<script type="text/javascript">
var _gaq = _gaq || [];
_gaq.push(['_setAccount', 'UA-xxxxx-y']);
_gaq.push(['_trackPageview']);
(function() {
var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true;

ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js';

var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s);
})();
</script>

door de vetgedrukte tekst in het voorbeeld hieronder:

Gewijzigde code om deze functies in te schakelen

<script type="text/javascript">
var _gaq = _gaq || [];
_gaq.push(['_setAccount', 'UA-xxxxx-y']);
_gaq.push(['_trackPageview']);
(function() {
var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true;

ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://' : 'http://') + 'stats.g.doubleclick.net/dc.js';

var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s);
</script>