'Advertentiefuncties' of 'Advertenties personaliseren' dynamisch uitschakelen in Google Analytics

U kunt 'Advertentiefuncties', waaronder 'Remarketing' en 'Rapportagefuncties voor advertenties', of 'Advertenties personaliseren' bij voorkeur in- en uitschakelen door uw property-instellingen te wijzigen.

Het kan gebeuren dat u deze functies dynamisch wilt uitschakelen voor een bepaalde sessie of als er een bepaalde pagina wordt geladen. Bijvoorbeeld als gebruikers hebben aangegeven dat ze niet willen dat hun gegevens worden gebruikt om advertenties te personaliseren. U doet dit door een versie van de Analytics-trackingcode waarvoor 'Advertentiefuncties' beschikbaar zijn, te bewerken.

Als u Google-signalen heeft geactiveerd, worden Google-signalen uitgeschakeld als u 'Advertentiefuncties' uitschakelt.

In de volgende gedeelten wordt uitgelegd hoe u deze functies programmatisch uitschakelt, ongeacht of u de functies heeft ingeschakeld via uw property-instellingen of via uw trackingcode. Ter referentie worden hier de bijbehorende instructies voor programmatisch inschakelen gegeven, die ook op andere plekken in onze documentatie beschikbaar zijn. Als u 'Advertentiefuncties' heeft ingeschakeld in een app, kunt u ook bepalen of 'Advertentiefuncties' of 'Advertenties personaliseren' wordt ingeschakeld door deze instructies te volgen.

Als u vóór 16 juli 2020 allow_ad_personalization_signals instelt op false, worden alle advertentiefuncties uitgeschakeld. Als u na 16 juli 2020 allowAdPersonalizationSignals instelt op false voor Universal Analytics-property's of allow_ad_personalization_signals instelt op false voor App & webproperty's, is dat niet meer van invloed op de rapportagefuncties voor advertenties die zijn ingeschakeld in uw Google Analytics-property. Met deze instelling worden relevante hits gemarkeerd met een veld dat Google Analytics vertelt dat de bijbehorende gegevens uit de functies voor het personaliseren van advertenties moeten worden weggelaten.

Uitschakelen met Google Tag Manager

Als u 'Advertentiefuncties' of 'Advertenties personaliseren' wilt uitschakelen als uw Google Analytics-tags zijn geconfigureerd in Google Tag Manager, stelt u het veld allowAdFeatures of allowAdPersonalizationSignals in op false in Velden die moeten worden ingesteld in uw tag of instellingsvariabele.

'Advertenties personaliseren' uitschakelen

Implementaties van Universal Analytics

1. Open een relevante Universal Analytics-tag of variabele voor Google Analytics-instellingen. Als uw tag gebruikmaakt van een variabele voor Google Analytics-instellingen, hoeft u deze wijziging alleen in de instellingsvariabele door te voeren, tenzij u deze tag voor tag wilt overschrijven.
  2. Onder Meer instellingen > Velden die moeten worden ingesteld selecteert u + Veld toevoegen.
  3. Voer bij Veldnaam de waarde allowAdPersonalizationSignals in.
  4. Voer bij Waarde de waarde false in (of selecteer een variabele die voorwaardelijk 'false' opvraagt).

Implementaties van App & web

1. Open een relevante App & webconfiguratietag.
  2. Onder Meer instellingen > Velden die moeten worden ingesteld selecteert u + Veld toevoegen.
  3. Voer bij Veldnaam allow_ad_personalization_signals in.
  4. Voer bij Waarde de waarde false in (of selecteer een variabele die voorwaardelijk 'false' opvraagt).

Alle advertentiefuncties uitschakelen

Implementaties van Universal Analytics

1. Open een relevante Universal Analytics-tag. Als uw tag gebruikmaakt van een variabele voor Google Analytics-instellingen, hoeft u deze wijziging alleen door te voeren in de instellingsvariabele, tenzij u deze tag voor tag wilt overschrijven.
  2. Onder Meer instellingen > Velden die moeten worden ingesteld selecteert u + Veld toevoegen.
  3. Voer allowAdFeatures in bij Veldnaam.
  4. Voer bij Waarde de waarde false in (of selecteer een variabele die voorwaardelijk 'false' opvraagt).

Implementaties van App & web

1. Open een relevante App & webconfiguratietag.
  2. Onder Meer instellingen > Velden die moeten worden ingesteld selecteert u + Veld toevoegen.
  3. Voer bij Veldnaam allow_google_signals in.
  4. Voer bij Waarde de waarde false in (of selecteer een variabele die voorwaardelijk 'false' opvraagt).
Inschakelen met Google Tag Manager

Als u 'Displayremarketing' en de 'Rapportagefuncties voor advertenties' wilt inschakelen, wijzigt u uw property-instellingen in Analytics.

Als u de schakelknop in uw property-instellingen op ingeschakeld heeft staan, maar 'Advertentiefuncties' in de tag heeft uitgeschakeld en u deze opnieuw wilt inschakelen (bijvoorbeeld toestemming van de consument), kunt u de uitschakeling op tagniveau stopzetten. Hierdoor wordt 'Advertentiefuncties' voor die klant opnieuw ingeschakeld.

Uitschakelen met gtag.js

Als u alleen 'Advertenties personaliseren' wilt uitschakelen met gtag.js, stelt u allow_ad_personalization_signals in op false vóór eventueel aanwezige config-opdrachten:

gtag('set', 'allow_ad_personalization_signals', false);

Als u alle advertentiefuncties wilt uitschakelen met gtag.js, stelt u allow_google_signals in op false vóór eventueel aanwezige config-opdrachten:

gtag('set', 'allow_google_signals', false);

Lees de documentatie voor ontwikkelaars voor meer informatie, waaronder hoe u 'Advertenties personaliseren' alleen voor specifieke producten kunt uitschakelen.

Inschakelen met gtag.js

Het is momenteel niet mogelijk om met gtag.js 'Displayremarketing' en 'Rapportagefuncties voor advertenties' via code in te schakelen. Als u gtag.js gebruikt en 'Displayremarketing' en 'Rapportagefuncties voor advertenties' wilt inschakelen, wijzigt u uw property-instellingen in Analytics.

Als u de schakelknop in uw property-instellingen op ingeschakeld heeft staan, maar 'Advertentiefuncties' in de tag heeft uitgeschakeld en u deze opnieuw wilt inschakelen (bijvoorbeeld toestemming van de consument), kunt u de uitschakeling op tagniveau stopzetten. Hierdoor wordt 'Advertentiefuncties' voor die klant opnieuw ingeschakeld.

Uitschakelen met analytics.js

Als u alleen 'Advertenties personaliseren' wilt uitschakelen met analytics.js, stelt u allowAdPersonalizationSignals op false:

Voeg ga('set', 'allowAdPersonalizationSignals', false); toe na de create-opdracht en voordat de hit wordt verstuurd.

Als u alle 'Advertentiefuncties' wilt uitschakelen met analytics.js, stelt u allowAdFeatures in op false:

Voeg ga('set', 'allowAdFeatures', false); toe achter de opdracht create en voordat de hit wordt verstuurd.

Inschakelen met analytics.js

Als u deze functies wilt inschakelen voor Universal Analytics, voegt u de gemarkeerde regel in uw bestaande trackingcode in tussen de opdrachten create en send, zoals in dit voorbeeld:

<script>
(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');
ga('create', 'UA-XXXXXX-XX', 'example.com');

ga('require', 'displayfeatures');
ga('send', 'pageview');
</script>

Uitschakelen met ga.js

Ga als volgt te werk om de property-instellingen te overschrijven om 'Rapportagefuncties voor advertenties' uit te schakelen:

Voeg _gaq.push(['_set', 'displayFeatures', false]); toe achter de opdracht create en voordat de hit wordt verzonden.

Inschakelen met ga.js

Als u nog steeds ga.js gebruikt, kunt u 'Remarketing' en 'Rapportagefuncties voor advertenties' in de standaardversie van Analytics inschakelen door de gemarkeerde code in dit voorbeeld te vervangen:

Standaard trackingcode

<script type="text/javascript">
var _gaq = _gaq || [];
_gaq.push(['_setAccount', 'UA-xxxxx-y']);
_gaq.push(['_trackPageview']);
(function() {
var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true;

ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js';
var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s);
})();
</script>

met de gemarkeerde code uit het onderstaande voorbeeld:

Gewijzigde code om deze functies in te schakelen

<script type="text/javascript">
var _gaq = _gaq || [];
_gaq.push(['_setAccount', 'UA-xxxxx-y']);
_gaq.push(['_trackPageview']);
(function() {
var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true;
ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://' : 'http://') + 'stats.g.doubleclick.net/dc.js';
var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s);
})();
</script>

Uitschakelen met het Measurement Protocol

Als u het Measurement Protocol gebruikt om gegevens naar Google Analytics te versturen, kunt u die gegevens markeren als niet te gebruiken om advertenties te personaliseren. Meer informatie vindt u in de ontwikkelaarsdocumentatie voor het Measurement Protocol.