Dynamisk deaktivering af annonceringsfunktioner eller annoncetilpasning i Google Analytics

Den foretrukne metode til aktivering og deaktivering af annonceringsfunktioner, heriblandt remarketing og funktioner til annoncerapportering, eller annoncetilpasning er via redigering af ejendomsindstillinger.

Der kan dog være situationer, hvor du har brug for at deaktivere disse funktioner dynamisk for en bestemt sideindlæsning eller session, f.eks. hvis brugerne har angivet, at de ikke ønsker, at deres data skal bruges til tilpasning af annoncer. Det kan du gøre ved at redigere en hvilken som helst version af Analytics-sporingskoden, som annonceringsfunktioner er tilgængelige til.

Hvis du har aktiveret Google-signaler, deaktiveres de, når du deaktiverer annonceringsfunktioner.

I nedenstående afsnit forklares det, hvordan du deaktiverer disse funktioner programmatisk, uanset om du har aktiveret dem via dine ejendomsindstillinger eller via din sporingskode. Den tilhørende vejledning i programmatisk aktivering, som også er tilgængelig andetsteds i vores dokumentationsmateriale, er medtaget her til reference. Hvis du har aktiveret annonceringsfunktioner i en app, kan du også styre, om annonceringsfunktioner eller annoncetilpasning skal aktiveres, ved at følge denne vejledning.

Hvis du inden den 16. juli 2020 indstiller allow_ad_personalization_signals til false, deaktiveres alle annonceringsfunktioner. Hvis du efter den 16. juli 2020 indstiller allowAdPersonalizationSignals til false for Universal Analytics-ejendomme eller allow_ad_personalization_signals til false for App + Web-ejendomme, påvirkes de funktioner til annonceringsrapportering, der er aktiveret i din Google Analytics-ejendom, ikke længere. Denne indstilling markerer relevante hits med et felt, der beder Google Analytics om at udelade de tilknyttede data i funktioner til annoncetilpasning.

Deaktiver med Google Tag Manager

Hvis dine Google Analytics-tags er konfigureret i Google Tag Manager og du vil deaktivere annonceringsfunktioner eller annoncetilpasning, skal du angiver værdien i feltet allowAdFeatures eller allowAdPersonalizationSignals til false under Felter, der skal udfyldes i dit tag eller din variabel for indstillinger.

Deaktiver annoncetilpasning

Universal Analytics-implementeringer

1. Åbn de relevante Universal Analytics-tags eller variabler for Google Analytics-indstillinger. Hvis du bruger en variabel for Google Analytics-indstillinger til dit tag, behøver du kun foretage denne ændring i variablen for indstillinger, medmindre du vil have mulighed for at vælge, om den skal tilsidesættes, for hvert tag for sig.
  2. Vælg + Tilføj felt under Flere indstillinger > Felter, der skal udfyldes.
  3. Angiv allowAdPersonalizationSignals som Feltnavn.
  4. Angiv false som Værdi (eller vælg en variabel, som returnerer false betinget).

App + Web-implementeringer

1. Åbn et relevant App + Web-konfigurationstag.
  2. Vælg + Tilføj felt under Flere indstillinger > Felter, der skal udfyldes.
  3. Angiv allow_ad_personalization_signals som Feltnavn.
  4. Angiv false som Værdi (eller vælg en variabel, som returnerer false betinget).

Deaktiver alle annonceringsfunktioner

Universal Analytics-implementeringer

1. Åbn et relevant Universal Analytics-tag. Hvis du bruger en variabel for Google Analytics-indstillinger til dit tag, behøver du kun foretage denne ændring i variablen for indstillinger, medmindre du vil have mulighed for at vælge, om den skal tilsidesættes, for hvert tag for sig.
  2. Vælg + Tilføj felt under Flere indstillinger > Felter, der skal udfyldes.
  3. Angiv allowAdFeatures som Feltnavn.
  4. Angiv false som Værdi (eller vælg en variabel, som returnerer false betinget).

App + Web-implementeringer

1. Åbn et relevant App + Web-konfigurationstag.
  2. Vælg + Tilføj felt under Flere indstillinger > Felter, der skal udfyldes.
  3. Angiv allow_google_signals som Feltnavn.
  4. Angiv false som Værdi (eller vælg en variabel, som returnerer false betinget).
Foretag aktivering med Google Tag Manager

Rediger dine ejendomsindstillinger i Analytics for at aktivere remarketing på Displaynetværket og funktioner til annoncerapportering.

Hvis du har aktiveret skydeknappen i dine ejendomsindstillinger, men deaktiveret annonceringsfunktioner i tagget og gerne vil genaktivere dem (f.eks. efter at der er givet forbrugersamtykke), kan du bare afbryde deaktiveringen på tagniveau. Derved "genaktiveres" annonceringsfunktioner for den pågældende kunde.

Foretag deaktivering med gtag.js

Hvis du kun vil deaktivere annoncetilpasning med gtag.js, skal du indstille allow_ad_personalization_signals til false før eventuelle config-kommandoer:

gtag('set', 'allow_ad_personalization_signals', false);

Hvis du vil deaktivere alle annonceringsfunktioner med gtag.js, skal du indstille allow_google_signals til false før eventuelle config-kommandoer:

gtag('set', 'allow_google_signals', false);

Læs udviklerdokumentationen for at få flere oplysninger, bl.a. om, hvad du skal gøre, hvis du kun vil deaktivere annoncetilpasning for bestemte produkter.

Foretag aktivering med gtag.js

Det er i øjeblikket ikke muligt at aktivere remarketing på Displaynetværket og funktioner til annoncerapportering via kode ved hjælp af gtag.js. Hvis du bruger gtag.js og vil aktivere remarketing på Displaynetværket og funktioner til annoncerapportering, skal du redigere dine ejendomsindstillinger i Analytics.

Hvis du har aktiveret skydeknappen i dine ejendomsindstillinger, men deaktiveret annonceringsfunktioner i tagget og gerne vil genaktivere dem (f.eks. efter at der er givet forbrugersamtykke), kan du bare afbryde deaktiveringen på tagniveau. Derved "genaktiveres" annonceringsfunktioner for den pågældende kunde.

Foretag deaktivering med analytics.js

Hvis du kun vil deaktivere annoncetilpasning med analytics.js, skal du indstille allowAdPersonalizationSignals til false:

Tilføj ga('set', 'allowAdPersonalizationSignals', false); efter kommandoen create, og før hittet sendes.

Hvis du vil deaktivere alle annonceringsfunktioner med analytics.js, skal du indstille allowAdFeatures til false:

Tilføj ga('set', 'allowAdFeatures', false); efter kommandoen create, og før hittet sendes.

Foretag aktivering med analytics.js

Hvis du vil aktivere funktionerne for Universal Analytics, skal du indsætte den fremhævede linje i din nuværende sporingskode mellem kommandoerne 'create' og 'send' som vist i dette eksempel:

<script>
(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');
ga('create', 'UA-XXXXXX-XX', 'eksempel.dk');

ga('require', 'displayfeatures');
ga('send', 'pageview');
</script>

Foretag deaktivering med ga.js

Sådan tilsidesætter du ejendomsindstillingerne og deaktiverer funktioner til annonceringsrapportering:

Tilføj _gaq.push(['_set', 'displayFeatures', false]); efter kommandoen create, og før hittet sendes.

Foretag aktivering med ga.js

Hvis du stadig bruger ga.js, kan du aktivere remarketing og funktioner til annoncerapportering for standardversionen af Analytics ved at erstatte den fremhævede kode, der er vist i dette eksempel:

Standardsporingskode

<script type="text/javascript">
var _gaq = _gaq || [];
_gaq.push(['_setAccount', 'UA-xxxxx-y']);
_gaq.push(['_trackPageview']);
(function() {
var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true;

ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js';
var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s);
})();
</script>

med den fremhævede kode, der er vist i dette eksempel:

Kode, der er ændret for at aktivere funktionerne

<script type="text/javascript">
var _gaq = _gaq || [];
_gaq.push(['_setAccount', 'UA-xxxxx-y']);
_gaq.push(['_trackPageview']);
(function() {
var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true;
ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://' : 'http://') + 'stats.g.doubleclick.net/dc.js';
var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s);
})();
</script>

Foretag deaktivering med Measurement Protocol

Hvis du sender data til Google Analytics ved hjælp af Measurement Protocol, kan du markere disse data, så de ikke bliver brugt til annoncetilpasning. Få flere oplysninger i udviklerdokumentationen til Measurement Protocol.