Deaktiver annonceringsfunktioner dynamisk i Google Analytics

Hvis du har aktiveret Google-signaler, deaktiveres de, når du deaktiverer annonceringsfunktioner.

Den foretrukne metode til aktivering og deaktivering af annonceringsfunktioner, heriblandt remarketing og funktioner til annonceringsrapportering, er at redigere dine ejendomsindstillinger.

Der kan dog være situationer, hvor du har brug for at deaktivere disse funktioner dynamisk for en bestemt sideindlæsning eller session, f.eks. hvis brugerne har angivet, at de ikke ønsker, at deres data skal bruges til tilpasning af annoncer. Det kan du gøre ved at redigere en hvilken som helst version af Analytics-sporingskoden, som annonceringsfunktioner er tilgængelige til.

I nedenstående afsnit forklares det, hvordan du deaktiverer disse funktioner programmatisk, uanset om du har aktiveret dem via dine ejendomsindstillinger eller via din sporingskode. Den tilhørende vejledning i programmatisk aktivering, som også er tilgængelig andetsteds i vores dokumentationsmateriale, er medtaget her til reference.

Foretag deaktivering med Google Tag Manager

Hvis dine Google Analytics-tags er konfigureret i Google Tag Manager og du vil deaktivere annonceringsfunktioner, skal du indstille værdien i feltet allowAdFeatures til false (falsk) under Felter, der skal konfigureres i dit tag eller din variabel for indstillinger:

1. Åbn de relevante Universal Analytics-tags eller variabler for Google Analytics-indstillinger. Hvis du bruger en variabel for Google Analytics-indstillinger til dit tag, behøver du kun foretage denne ændring i variablen for indstillinger, medmindre du vil have mulighed for at vælge, om den skal tilsidesættes, for hvert tag for sig.
  2. Vælg + Tilføj felt under Flere indstillinger > Felter, der skal konfigureres.
  3. Angiv allowAdFeatures som feltnavn.
  4. Angiv false (falsk) som Værdi (eller vælg en variabel, som returnerer falsk betinget).

Foretag deaktivering med gtag.js

Deaktiver annonceringsfunktioner med gtag.js ved at indstille allow_ad_personalization_signals til false (falsk):

gtag('config', 'GA_TRACKING_ID', { 'allow_ad_personalization_signals': false });

Foretag aktivering med gtag.js

Det er i øjeblikket ikke muligt at aktivere displayremarketing og funktioner til annonceringsrapportering via kode ved hjælp af gtag.js. Hvis du bruger gtag.js og vil aktivere displayremarketing og funktioner til annonceringsrapportering, skal du redigere dine ejendomsindstillinger i Analytics.

Foretag deaktivering med analytics.js

Sådan tilsidesætter du ejendomsindstillingerne og deaktiverer funktioner til annonceringsrapportering:

Tilføj ga('set', 'allowAdFeatures', false); efter kommandoen create, og før hittet sendes.

Hvis du har aktiveret annonceringsfunktioner via din sporingskode:

Fjern linjen ga('require', 'displayfeatures');.

Foretag aktivering med analytics.js

Hvis du vil aktivere funktionerne for Universal Analytics, skal du indsætte den linje, der er markeret med fed, i din nuværende sporingskode mellem kommandoerne 'create' og 'send' som vist i dette eksempel:

<script>
(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');
ga('create', 'UA-XXXXXX-XX', 'example.com');

ga('require', 'displayfeatures');
ga('send', 'pageview');
</script>

Foretag deaktivering med ga.js

Sådan tilsidesætter du ejendomsindstillingerne og deaktiverer funktioner til annonceringsrapportering:

Tilføj _gaq.push(['_set', 'displayFeatures', false]); efter kommandoen create, og før hittet sendes.

Foretag aktivering med ga.js

Hvis du stadig bruger ga.js, kan du aktivere remarketing og funktioner til annonceringsrapportering for standardversionen af Analytics ved at erstatte den tekst, der er markeret med fed i dette eksempel:

Standardsporingskode

<script type="text/javascript">
var _gaq = _gaq || [];
_gaq.push(['_setAccount', 'UA-xxxxx-y']);
_gaq.push(['_trackPageview']);
(function() {
var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true;

ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js';

var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s);
})();
</script>

med teksten markeret med fed i eksemplet herunder:

Kode, der er ændret for at aktivere funktionerne

<script type="text/javascript">
var _gaq = _gaq || [];
_gaq.push(['_setAccount', 'UA-xxxxx-y']);
_gaq.push(['_trackPageview']);
(function() {
var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true;

ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://' : 'http://') + 'stats.g.doubleclick.net/dc.js';

var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s);
</script>