Desactivar dinàmicament les funcions publicitàries o la personalització de la publicitat a Google Analytics

El mètode recomanat per activar i desactivar les funcions publicitàries (que inclouen el remàrqueting i les funcions d'informes publicitaris) o la personalització de la publicitat és modificar la configuració de la vostra propietat.

Tanmateix, pot ser que a vegades vulgueu desactivar aquestes funcions dinàmicament en una càrrega de la pàgina o en una sessió concretes; per exemple, quan els usuaris hagin indicat que no volen que s'utilitzin les seves dades per personalitzar anuncis. Podeu fer-ho modificant qualsevol versió del codi de seguiment d'Analytics per al qual hi hagi disponibles funcions publicitàries.

Si heu activat Google signals, en desactivar les funcions publicitàries es desactivarà Google signals.

A les seccions següents s'explica com podeu desactivar aquestes funcions mitjançant programació, tant si les heu activat mitjançant la configuració de la propietat com si ho heu fet amb el codi de seguiment. En aquest article es proporcionen com a referència les instruccions d'activació mitjançant programació corresponents, que també estan disponibles en un altre article de la nostra documentació. Si heu activat les funcions publicitàries en una aplicació, també podeu controlar si aquestes funcions o la personalització de la publicitat estan activades seguint aquestes instruccions.

Desactivar funcions amb Google Tag Manager

Per desactivar les funcions publicitàries o la personalització de la publicitat quan teniu configurades les etiquetes de Google Analytics a Google Tag Manager, a l'etiqueta o la variable de configuració, definiu els camps allowAdFeatures o allowAdPersonalizationSignals amb el valor false a Camps per definir.

Desactivar la personalització de la publicitat

Implementacions de Universal Analytics

1. Obriu les etiquetes Universal Analytics o les variables de configuració de Google Analytics rellevants. Si l'etiqueta fa servir una variable de configuració de Google Analytics, només cal que feu aquest canvi a la variable de configuració, tret que vulgueu substituir-la a l'etiqueta en qüestió.
  2. A Més opcions de configuració > Camps per definir, seleccioneu + Afegeix un camp.
  3. A Nom del camp, introduïu allowAdPersonalizationSignals.
  4. A Valor, introduïu false (o seleccioneu una variable que torni el valor "false" de manera condicional).

Implementacions web + aplicació

1. Obriu qualsevol etiqueta de configuració web + aplicació rellevant.
  2. A Més opcions de configuració > Camps per definir, seleccioneu + Afegeix un camp.
  3. A Nom del camp, introduïu allow_ad_personalization_signals.
  4. A Valor, introduïu false (o seleccioneu una variable que torni el valor "false" de manera condicional).

Desactivar totes les funcions publicitàries

Implementacions de Universal Analytics

1. Obriu qualsevol etiqueta de Universal Analytics rellevant. Si l'etiqueta fa servir una variable de configuració de Google Analytics, només cal que feu aquest canvi a la variable de configuració, tret que vulgueu substituir-la al nivell d'etiqueta.
  2. A Més opcions de configuració > Camps per definir, seleccioneu + Afegeix un camp.
  3. A Nom del camp, introduïu allowAdFeatures.
  4. A Valor, introduïu false (o seleccioneu una variable que torni el valor "false" de manera condicional).

Implementacions web + aplicació

1. Obriu qualsevol etiqueta de configuració web + aplicació rellevant.
  2. A Més opcions de configuració > Camps per definir, seleccioneu + Afegeix un camp.
  3. A Nom del camp, introduïu allow_google_signals.
  4. A Valor, introduïu false (o seleccioneu una variable que torni el valor "false" de manera condicional).
Activar funcions amb Google Tag Manager

Per activar el remàrqueting de display i les funcions d'informes publicitaris, modifiqueu la configuració de la vostra propietat a Analytics.

Si heu activat el commutador a la configuració de la propietat però heu desactivat les funcions publicitàries a l'etiqueta i voleu tornar a activar-les en un moment concret (per exemple, un cop hàgiu obtingut el consentiment del consumidor), podeu fer que les funcions deixin d'estar desactivades al nivell d'etiqueta. En la pràctica, això reactivarà les funcions publicitàries per a aquest client.

Desactivar funcions amb gtag.js

Per desactivar només la personalització de la publicitat amb gtag.js, definiu allow_ad_personalization_signals amb el valor false abans de qualsevol ordre config:

gtag('set', 'allow_ad_personalization_signals', false );

Per desactivar totes les funcions publicitàries amb gtag.js, definiu allow_google_signals amb el valor false abans de qualsevol ordre config:

gtag('set', 'allow_google_signals', false );

Llegiu la documentació per a desenvolupadors per obtenir més informació (per exemple, per esbrinar com podeu desactivar la personalització de la publicitat només per a productes concrets).

Activar funcions amb gtag.js

Actualment no es pot activar el remàrqueting de display ni les funcions d'informes publicitaris mitjançant codi amb gtag.js. Si feu servir gtag.js i voleu activar el remàrqueting de display i les funcions d'informes publicitaris, modifiqueu la configuració de la vostra propietat a Analytics.

Si heu activat el commutador a la configuració de la propietat però heu desactivat les funcions publicitàries a l'etiqueta i voleu tornar a activar-les en un moment concret (per exemple, un cop hàgiu obtingut el consentiment del consumidor), podeu fer que les funcions deixin d'estar desactivades al nivell d'etiqueta. En la pràctica, això reactivarà les funcions publicitàries per a aquest client.

Desactivar funcions amb analytics.js

Per desactivar només la personalització de la publicitat amb analytics.js, definiu allowAdPersonalizationSignals amb el valor false:

Afegiu ga('set', 'allowAdPersonalizationSignals', false); després de l'ordre create i abans que s'enviï la petició de fitxer.

Per desactivar totes les funcions publicitàries amb analytics.js, definiu allowAdFeatures amb el valor false:

Afegiu ga('set', 'allowAdFeatures', false); després de l'ordre create i abans que s'enviï la petició de fitxer.

Activar funcions amb analytics.js

Per activar aquestes funcions a Universal Analytics, inseriu al vostre codi de seguiment la línia marcada, entre les ordres 'create' i 'send', com es mostra en aquest exemple:

<script>
(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');
ga('create', 'UA-XXXXXX-XX', 'example.com');

ga('require', 'displayfeatures');
ga('send', 'pageview');
</script>

Desactivar funcions amb ga.js

Per substituir la configuració de la propietat i desactivar les funcions d'informes per a anunciants, feu el següent:

Afegiu _gaq.push(['_set', 'displayFeatures', false]); després de l'ordre create i abans que s'enviï la petició de fitxer.

Activar funcions amb ga.js

Si encara feu servir ga.js, podeu activar el remàrqueting i les funcions d'informes publicitaris per a Analytics estàndard substituint el codi marcat en aquest exemple:

Codi de seguiment per a Analytics estàndard

<script type="text/javascript">
var _gaq = _gaq || [];
_gaq.push(['_setAccount', 'UA-xxxxx-y']);
_gaq.push(['_trackPageview']);
(function() {
var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true;

ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js';
var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s);
})();
</script>

per el codi destacat a l'exemple següent:

Codi modificat per activar aquestes funcions

<script type="text/javascript">
var _gaq = _gaq || [];
_gaq.push(['_setAccount', 'UA-xxxxx-y']);
_gaq.push(['_trackPageview']);
(function() {
var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true;
ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://' : 'http://') + 'stats.g.doubleclick.net/dc.js';
var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s);
})();
</script>

Desactivar funcions mitjançant el Protocol de mesurament

Si utilitzeu el Protocol de mesurament per enviar dades a Google Analytics, podeu marcar aquestes dades per indicar que no s'han d'utilitzar per a la personalització de la publicitat. Obteniu més informació a la documentació per a desenvolupadors relativa al Protocol de mesurament.