Desactivar les funcions publicitàries de manera dinàmica a Google Analytics

El mètode recomanat per activar i desactivar les funcions publicitàries, que inclouen el remàrqueting i les funcions d'informes per a anunciants, és modificar la configuració de la propietat.

Tanmateix, pot ser que a vegades vulgueu desactivar aquestes funcions dinàmicament en una càrrega de la pàgina o sessió concreta. Per exemple, si els usuaris han indicat que no volen que s'utilitzin les seves dades per personalitzar anuncis. Podeu fer-ho modificant qualsevol versió del codi de seguiment d'Analytics per al qual hi hagi funcions publicitàries disponibles.

Les seccions següents expliquen com podeu desactivar aquestes funcions mitjançant la programació, independentment de si les heu activat mitjançant la configuració de la propietat o amb un codi de seguiment. Aquí podeu trobar les instruccions d'activació mitjançant la programació corresponents, que també estan disponibles en una altra part de la nostra documentació, com a referència.

Desactivar les funcions publicitàries amb Google Tag Manager

Per desactivar les funcions publicitàries quan les vostres etiquetes de Google Analytics estan configurades a Google Tag Manager, definiu el camp allowAdFeatures com a false a Camps per definir, a l'etiqueta o a la variable de configuració:

1. Obriu les etiquetes Universal Analytics o les variables de configuració de Google Analytics rellevants. Si l'etiqueta fa servir una variable de configuració de Google Analytics, només cal que feu aquest canvi a la variable de configuració, tret que vulgueu substituir-la a l'etiqueta en qüestió.
  2. A Més opcions de configuració > Camps per definir, seleccioneu + Afegeix un camp.
  3. Com a nom del camp, introduïu allowAdFeatures.
  4. Com a Valor, introduïu false (o seleccioneu una variable que retorni fals de manera condicional).

Desactivar les funcions de display amb gtag.js

Per desactivar les funcions de display mitjançant gtag.js, definiu el paràmetre allow_display_features com a false a la configuració de la vostra propietat:

gtag('config', 'GA_TRACKING_ID', { 'allow_display_features': false });

Activar funcions amb gtag.js

Actualment no es pot activar el remàrqueting de display ni les funcions d'informes per a anunciants mitjançant el codi gtag.js. Si feu servir gtag.js i voleu activar el remàrqueting de display i les funcions d'informes per a anunciants, modifiqueu la configuració de la vostra propietat a Analytics.

Desactivar les funcions d'informes per a anunciants amb analytics.js

Per substituir la configuració de la propietat i desactivar les funcions d'informes per a anunciants, feu el següent:

Afegiu ga('set', 'allowAdFeatures', false); després de l'ordre create i abans que s'enviï la petició de fitxer.

Si heu activat les funcions publicitàries mitjançant el vostre codi de seguiment, feu el següent:

Elimineu la línia ga('require', 'displayfeatures');.

Activar funcions amb analytics.js

Per tal d'activar aquestes funcions a Universal Analytics, inseriu la línia en negreta al codi de seguiment existent, entre les ordres 'create' i 'send', com es mostra en aquest exemple:

<script>
(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');
ga('create', 'UA-XXXXXX-XX', 'example.com');

ga('require', 'displayfeatures');
ga('send', 'pageview');
</script>

Desactivar les funcions d'informes per a anunciants amb ga.js

Per substituir la configuració de la propietat i desactivar les funcions d'informes per a anunciants, feu el següent:

Afegiu _gaq.push(['_set', 'displayFeatures', false]); després de l'ordre create i abans que s'enviï la petició de fitxer.

Activar funcions amb ga.js

Si encara feu servir ga.js, podeu activar les funcions de remàrqueting i les d'informes per a anunciants per als comptes estàndard d'Analytics substituint el text en negreta en aquest exemple:

Codi de seguiment estàndard

<script type="text/javascript">
var _gaq = _gaq || [];
_gaq.push(['_setAccount', 'UA-xxxxx-y']);
_gaq.push(['_trackPageview']);
(function() {
var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true;

ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js';

var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s);
})();
</script>

pel text en negreta de l'exemple següent:

Codi modificat per activar aquestes funcions

<script type="text/javascript">
var _gaq = _gaq || [];
_gaq.push(['_setAccount', 'UA-xxxxx-y']);
_gaq.push(['_trackPageview']);
(function() {
var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true;

ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://' : 'http://') + 'stats.g.doubleclick.net/dc.js';

var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s);
</script>