Arbeta med segment, filter, målgrupper och användare

Denna funktion är endast tillgänglig i Analytics 360, en del av Google Marketing Platform.
Läs mer om Google Marketing Platform.
Innehåll i artikeln:

Med segment och filter kan du begränsa den data som visas i visualiseringen utifrån särskilda urvalskriterier. Filter används bara på den aktuella visualiseringen. Segment kan å andra sidan importeras från och exporteras till Analytics, så du kan använda dem i andra rapporter och utforskningar. Du kan också dela segment med andra, men du kan inte dela filter.

Målgrupper är listor med cookies eller mobilreklam-id:n som representerar en grupp användare som du vill engagera på nytt eftersom det sannolikt leder till konvertering. Du kan enkelt definiera en grupp användare via segment och/eller filter och sedan skapa en målgrupp för användning i andra delar av Analytics.

Läs mer om remarketingmålgrupper i Analytics.

Skapa filter

1. Dra dimensioner och mätvärden från panelen Variabler till filterkontrollen under Flikinställningar. Du kan även klicka på filterkontrollen och välja fältet på popup-listan.
  2. Välj ett filtervillkor på listan. Vad du kan välja varierar beroende på vilken typ av fält (dimension eller mätvärden) du filtrerar efter.
  3. Ange ett villkor för att slutföra filterkriterierna.

Du kan lägga till upp till tio filter i Flikinställningar. Flera filter läggs ihop med OCH (alla villkor måste vara uppfyllda).

Använda segment

Dra segment från panelen Variabler till segmentkontrollen under Flikinställningar. Du kan även klicka på kontrollen Segment och markera segmentet på popup-listan.

Du kan lägga till flera segment i Flikinställningar. Om du vill visualisera hur flera segment är relaterade till varandra kan du använda tekniken för överlappning mellan segment.

Importera segment

Du kan importera upp till tio befintliga segment från Analytics:

1. I avsnittet Segment på panelen Variabler klickar du på Add new item icon..
  2. Välj vilka segment du vill använda i dina utforskningar.
  3. Klicka på Importera.

Skapa nya segment eller målgrupper från din data

Om din utforskning visar en intressant datapunkt kan du spara den som ett segment eller en målgrupp:

1. Högerklicka på datapunkten på arbetsytan.
  2. Klicka på Skapa segment från användare eller Skapa målgrupp från användare på popup-menyn.
  3. Redigera eventuellt segmentnamnet och klicka sedan på Spara.
    1. Det nya segmentet visas i panelen Variabler för den här utforskningen.
  4. Om du valde att skapa en målgrupp kommer du till verktyget för målgruppsdefinition i Analytics.

Publicera segment

Du kan exportera alla segment i analysen så att de kan användas på andra ställen i Analytics:

1. I avsnittet Segment på panelen Variabler klickar du på More options..
  2. Klicka på Upload icon Publicera.
  3. Välj de segment som du vill publicera.
  4. Bestäm hur segmenten ska vara tillgängliga:
    1. Jag kan redigera/använda segment i alla vyer – bara du har åtkomst till segmenten i vyer i de konton som du har åtkomst till.
    2. Jag kan redigera/använda segment i denna vy – bara du har åtkomst till segmenten i den valda vyn.
    3. Användare med skrivbehörighet kan använda/redigera segment i denna vy – alla som har åtkomst till den valda vyn har också åtkomst till segmenten.
  5. Klicka på Publicera.

Visa användare

I rapporten Användarutforskning kan du isolera och undersöka beteenden hos enskilda användare i stället för hos alla användare tillsammans. Så här använder du rapporten för att se vilka användare som utgör datapunkterna i dina utforskningar:

1. Högerklicka på datapunkten på arbetsytan.
  2. Klicka på Visa användare på popup-menyn.
  3. Rapporten Användarutforskning öppnas, ifylld med de användare som bidrog till datapunkten.

Läs mer om rapporten Användarutforskning.