Arbeid med filtre, brukere, segmenter og målgrupper

Denne funksjonen er bare tilgjengelig i Analytics 360, som er en del av Google Marketing Platform.
Finn ut mer om Google Marketing Platform.
Du finner følgende informasjon i denne artikkelen:

Med filtre og segmenter kan du avgrense dataene som vises i visualiseringen, i henhold til visse kriterier du selv velger. Filtrene du velger, blir brukt i den gjeldende visualiseringen. Segmenter kan du imidlertid importere fra og eksportere til Analytics. Du kan dermed bruke dem i andre rapporter og utforskninger. Du kan også dele segmenter med andre – filtre kan du derimot ikke dele.

Målgrupper er lister over informasjonskapsler eller mobilannonserings-ID-er som representerer en gruppe brukere du ønsker å skape nytt engasjement hos, ettersom det er stor sannsynlighet for at de gjennomfører konverteringer. Du kan enkelt definere en brukergruppe via filtre og/eller segmenter og så utarbeide en målgruppe du kan bruke i andre områder av Analytics.

Finn ut mer om remarketingmålgrupper i Analytics.

Opprett filtre

1. Dra dimensjoner og beregninger fra Variabler-panelet over i filterkontrollen i faneinnstillingene. Du kan alternativt klikke på filterkontrollen og velge ønsket felt fra forgrunnslisten.
  2. Velg en filterbetingelse fra listen. Alternativene du kan velge mellom, avhenger av felttypen (dimensjon eller beregning) du filtrerer etter.
  3. Skriv inn en betingelse for å fullføre filterkriteriene.

Du kan legge til opptil ti filtre i faneinnstillingene. Flere filtre slås sammen med OG-logikk (alle betingelser må samsvare).

Bruk segmenter

Dra segmenter fra Variabler-panelet og over i segmentkontrollen i faneinnstillingene. Du kan også klikke på segmentkontrollen og velge segmentet fra forgrunnsvinduet.

Du kan legge til flere segmenter i faneinnstillingene. Hvis du vil se en visuell fremstilling av forholdet mellom ulike segmenter, kan du bruke teknikken segmentoverlapping.

Importér segmenter

Du kan importere opptil ti eksisterende segmenter fra Analytics:

1. Klikk på Add new item icon. i Segmenter-delen i Variabler-panelet.
  2. Velg de segmentene du vil bruke i utforskningen.
  3. Klikk på IMPORTÉR.

Opprett nye segmenter eller målgrupper med utgangspunkt i dataene dine

Hvis det fremgår et interessant datapunkt i utforskningen du kjører, kan du lagre det som et segment eller en målgruppe:

1. Høyreklikk på dataene i lerretet.
  2. Klikk på Opprett et segment ut fra disse brukerne eller Opprett en målgruppe basert på brukere i forgrunnsmenyen.
  3. Endre segmentnavnet hvis det er ønskelig, og klikk så på LAGRE.
    1. Det nye segmentet vises i Variabler-panelet for denne utforskningen.
  4. Hvis du valgte å bygge opp en målgruppe, blir du viderekoblet til definisjonsverktøyet for målgrupper i Analytics.

Publiser segmenter

Du kan eksportere alle segmenter i utforskningen, slik at du kan bruke dem andre steder i Analytics:

1. Klikk på More options. i Segmenter-delen i Variabler-panelet.
  2. Click Publiser Upload icon.
  3. Velg de segmentene du vil publisere.
  4. Velg hvordan det skal gis tilgang til disse segmentene:
    1. Jeg kan bruke/endre segmenter i alle rapporteringsvisninger: Det er bare du som har tilgang til de aktuelle segmentene i en hvilken som helst rapporteringsvisning i alle kontoene du har tilgang til.
    2. Jeg kan bruke/endre segmentet i denne rapporteringsvisningen: Det er bare du som har tilgang til de aktuelle segmentene i den valgte rapporteringsvisningen.
    3. Samarbeidspartnere kan bruke/endre segmentet i denne rapporteringsvisningen: Alle som har tilgang til den valgte rapporteringsvisningen, har også tilgang til de aktuelle segmentene.
  5. Klikk på PUBLISER.

Se brukere

Med Brukerutforskning-rapporten kan du isolere og undersøke atferden til enkeltbrukere i stedet for den samlede brukeratferden. Sånn kan du bruke denne rapporten for å se brukerne som utgjør datapunktene i utforskningene dine:

1. Høyreklikk på dataene i lerretet.
  2. Klikk på Se brukere i forgrunnsmenyen.
  3. Nå vises Brukerutforskning-rapporten, og i den er alle brukerne som bidro til datapunktet, tatt med.

Finn ut mer om Brukerutforskning-rapporten.