Tips för att tolka data i rapporter över flera enheter

Tillfälliga dataavvikelser

Mer direkt trafik i rapporten Målgrupp > Flera enheter > Kanaler än i rapporten Förvärv > All trafik > Kanaler.

När du aktiverar Google-signaler finns det inledningsvis ingen kampanjhistorik kopplad till Google-användare som har aktiverat personliga annonspreferenser. När dessa användare blir återkommande användare kategoriseras deras trafik först som direkt. Från det första besöket som sker efter att Google-signaler har aktiverats börjar Analytics att samla in kampanjhistorik för dessa användare, och så småningom matchar siffrorna i kanalrapporterna.

Antalet nya användare förhöjs tillfälligt i rapporterna över flera enheter

I rapporterna över flera enheter identifieras Google-användare som har aktiverat personliga annonspreferenser som nya användare första gången de initierar en session på en egendom efter att de har aktiverat Google-signaler, även om de tidigare har initierat sessioner på egendomen.

Löpande dataavvikelser

I rapporterna över flera enheter kan det finnas små skillnader mellan nya användare i rapporten Kanaler och rapporten Enhet för förvärv.

Rapporten Kanaler bygger på försammanställd data, medan rapporten Enhet för förvärv bygger på data som sammanställs vid frågans tidpunkt, och samplingen påverkar dessa data olika i varje enskilt fall.

Din data måste också uppfylla Analytics-standarder för hur noggrant vi uppskattar beteenden över flera enheter för hela din användarbas. Om Analytics inte är säker på uppskattningens noggrannhet visas inga datavärden. Dessutom används gränsvärden i Analytics för att säkerställa sekretessen. Om det inte finns tillräckligt med data för att säkerställa sekretessen visas inga datavärden i Analytics. Om data saknas i någon av rapporterna av dessa skäl kan värdena skilja sig mellan rapporterna.

I andra rapporter än rapporterna över flera enheter kan antalet nya användare vara högre på lång sikt. I rapporter över flera enheter dedupliceras användare mellan enheter. Om en användarens första session till exempel sker på en telefon och den andra på en surfplatta räknas användaren som en ny användare på telefonen och en återkommande besökare på surfplattan. I andra rapporter där användarna inte dedupliceras mellan enheter skulle samma användare räknas som en ny användare i telefonen och en ny användare på surfplattan.

Aktivera Google-signaler.

Ta en titt på rapportering över flera enheter.