Tips for tolking av data i rapporter for flere enheter

Midlertidige dataavvik

Mer direkte trafikk i Målgruppe > På flere enheter > Kanaler-rapporten enn i Brukeranskaffelse > All trafikk > Kanaler-rapporten.

Når du aktiverer Google-signaler, er det i utgangspunktet ingen kampanjelogg knyttet til Google-brukerne som har slått på Personlig tilpasning av annonser. Når disse brukerne returnerer brukere, blir trafikken deres først kategorisert som direkte trafikk. Fra det første besøket etter at Google-signaler er aktivert samles det inn kampanjelogger for disse brukerne i Analytics, og til slutt samsvarer tallene i Kanaler-rapportene.

Tallene for nye brukere er midlertidig kunstig høye i rapportene for flere enheter

I rapportene for flere enheter registreres Google-brukerne som har slått på Personlig tilpasning av annonser, som nye brukere den første gangen de starter en økt i et område etter at de har aktivert Google-signaler, selv om de tidligere har startet økter i det aktuelle området.

Vedvarende dataavvik

I rapportene for flere enheter kan det være små forskjeller i antallet nye brukere i rapportene for kanaler og konverteringsenhet.

Kanaler-rapporten er basert på forhåndsinnsamlede data, mens Konverteringsenhet-rapporten er basert på data som er samlet inn på spørringstidspunktet. Dataene påvirkes av utvelgelsen på forskjellige måter i hvert tilfelle.

Dataene må også oppfylle Analytics-standardene for hvor nøyaktig vi anslår atferden på flere typer enheter for hele brukerbasen. Hvis Analytics er usikker på hvor nøyaktige anslagene er, vises ingen dataverdier. I tillegg tas det i bruk grenser i Analytics for å ivareta personvernet. Hvis datamengden ikke er stor nok til at personvernet ivaretas, vises ingen dataverdier i Analytics. Hvis det mangler data i en av rapportene nettopp av disse årsakene, kan det hende at verdiene er ulike i rapportene.

I andre rapporter enn rapportene for flere enheter, kan det hende at antallet nye brukere er høyere på lang sikt. I rapportene for flere enheter blir brukerne deduplisert på alle enhetene: Hvis for eksempel den første økten til en bruker utføres på en telefon, og den andre økten utføres på et nettbrett, anses den aktuelle brukeren som ny bruker på telefonen og returnerende besøkende på nettbrettet. I andre rapporter der brukere ikke blir deduplisert på alle enheter, blir den samme brukeren ansett som ny bruker på telefonen og ny bruker på nettbrettet.

Aktivér Google-signaler.

Ta en titt på rapportene for flere enheter.