Tips voor hoe u gegevens uit rapporten voor verschillende apparaten kunt interpreteren

Tijdelijke verschillen tussen gegevens

Meer direct verkeer in Doelgroep > Verschillende apparaten > het rapport Kanalen dan in Acquisitie > Alle verkeer > het rapport Kanalen.

Wanneer u Google-signalen activeert, wordt er aanvankelijk geen campagnegeschiedenis gekoppeld aan de Google-gebruikers die 'Advertenties personaliseren' hebben ingeschakeld. Wanneer deze gebruikers terugkerende gebruikers zijn, wordt hun verkeer in de eerste plaats als direct verkeer gecategoriseerd. Vanaf het eerste bezoek nadat Google-signalen zijn geactiveerd, begint Analytics campagnegeschiedenissen voor die gebruikers te verzamelen. De waarden in beide rapporten zullen uiteindelijk overeenkomen.

Het aantal nieuwe gebruikers valt tijdelijk hoger uit in de rapporten voor verschillende apparaten

Google-gebruikers die 'Advertenties personaliseren' hebben ingeschakeld, worden in de rapporten voor verschillende apparaten herkend als nieuwe gebruikers wanneer zij een sessie beginnen in een property nadat zij Google-signalen hebben ingeschakeld, zelfs als zij eerder sessies in de property zijn begonnen.

Doorlopende verschillen tussen gegevens

In de rapporten voor verschillende apparaten bestaan er mogelijk kleine verschillen tussen nieuwe gebruikers in het rapport Kanalen en het rapport Acquisitie-apparaat.

Het rapport Kanalen is gebaseerd op vooraf gecombineerde gegevens en het rapport Acquisitie-apparaat is gebaseerd op gegevens die op het moment van de zoekopdracht worden gecombineerd. In beide gevallen worden de gegevens door steekproeven anders beïnvloed.

De gegevens moeten ook voldoen aan de Analytics-normen voor hoe nauwkeurig we het gedrag van uw gehele gebruikersbestand voor verschillende apparaten inschatten. Als Analytics niet zeker is van de nauwkeurigheid van de inschatting, worden er geen gegevenswaarden weergegeven. Bovendien past Analytics drempels toe om privacy te waarborgen. Als er geen voldoende gegevensvolume is waarmee privacy kan worden gewaarborgd, geeft Analytics geen gegevenswaarden weer. Als er om deze reden gegevens ontbreken uit een van de rapporten, kunnen de waarden in de beide rapporten verschillen.

In andere rapporten dan de rapporten voor verschillende apparaten kan het aantal nieuwe gebruikers op de lange termijn hoger zijn. In rapporten voor verschillende apparaten worden gebruikers gededupliceerd voor verschillende apparaten. Als de eerste sessie van een gebruiker bijvoorbeeld op een telefoon plaatsvindt en de tweede sessie op een tablet, is die gebruiker bij de telefoon een nieuwe gebruiker en bij de tablet een terugkerende bezoeker. In andere rapporten waarin gebruikers niet voor verschillende apparaten worden gededupliceerd, zou diezelfde gebruiker op zowel de telefoon als de tablet een nieuwe gebruiker zijn.

Activeer Google-signalen.

Bekijk de rapporten voor verschillende apparaten.