Conservació de dades

Els controls de conservació de dades de Google Analytics us permeten definir el període de temps durant el qual Google Analytics conserva les dades del nivell d'usuari i d'esdeveniment que emmagatzema abans que se suprimeixin automàticament dels seus servidors.

Conservació de dades d'esdeveniment i d'usuari

El període de conservació s'aplica a les dades del nivell d'usuari i d'esdeveniment associades a les galetes, als identificadors d'usuari (p. ex., User-ID) i als identificadors de publicitat (p. ex., les galetes de DoubleClick, l'identificador de publicitat d'Android [AAID o AdID] i l'identificador per a anunciants d'Apple [IDFA]).

Si bé els controls per restablir el període de conservació i l'activitat dels usuaris s'ocupen de les dades del nivell d'usuari i d'esdeveniment que Google Analytics emmagatzema, aquest servei suprimeix de manera predeterminada certes dades identificatives dels usuaris (com ara l'edat, el sexe o els interessos) després que hagin estat inactius durant 6 mesos en el cas de les propietats de Universal Analytics, o després de 2 mesos en el cas de les propietats de Google Analytics 4.

Podeu triar el període de temps durant el qual Analytics conserva les dades abans que se suprimeixin automàticament.

El temps màxim que Analytics conserva les dades de Google signals és de 26 mesos, independentment de la vostra configuració. De manera predeterminada, les dades d'inici de sessió de Google caduquen al cap de 26 mesos. Tanmateix, si la configuració de conservació de dades d'Analytics s'ajusta a un període inferior a 26 mesos, les dades d'inici de sessió de Google respectaran aquest període de temps més breu.

Propietats de Google Analytics 4

En el cas de les propietats de Google Analytics 4, podeu definir el període de conservació de les dades del nivell d'usuari en:

• 2 mesos
  • 14 mesos

Aquest període de conservació també s'aplica a les dades de conversió.

En el cas de la resta de dades d'esdeveniment, podeu definir la conservació en:

• 2 mesos
  • 14 mesos
  • 26 mesos (només a 360)
  • 38 mesos (només a 360)
  • 50 mesos (només a 360)

Més informació sobre les opcions de conservació de dades de 360

El període de conservació de 2 mesos s'aplica sempre a dades d'edat, de sexe i d'interessos, independentment de la vostra configuració.

Si augmenteu el període de conservació, s'aplicarà a les dades ja recollides.

Les propietats grans i XL estan limitades a 2 mesos.

Tingueu en compte que l'opció de configuració de conservació de dades no afecta els informes agregats estàndard (que inclouen les dimensions principals i secundàries) de la vostra propietat de Google Analytics 4, encara que creeu comparacions als informes. L'opció de configuració de conservació de dades només afecta les exploracions i els informes d'embuts de conversió.

Propietats de Universal Analytics

En el cas de les propietats de Universal Analytics, l'opció de configuració s'aplica a les dades del nivell d'usuari i d'esdeveniment. Podeu triar:

• 14 mesos
  • 26 mesos
  • 38 mesos
  • 50 mesos
  • No caduca automàticament
Tanmateix, augmentar el període de conservació o canviar-lo a No caduca automàticament no afecta les dades ja recollides. Per exemple, les dades recollides mentre l'opció 14 mesos estava activa es continuaran suprimint 14 mesos després d'haver-se recollit encara que canvieu el període de conservació a 26 mesos.

Tingueu present que això no afecta els informes agregats estàndard de Google Analytics. Les dades d'usuari i d'esdeveniment gestionades per aquesta opció de configuració només són necessàries quan utilitzeu determinades funcions avançades, com ara quan apliqueu segments personalitzats als informes o quan creeu informes personalitzats poc habituals.

Reduir o augmentar el període de conservació

Quan s'arriba al final del període de conservació, les dades se suprimeixen automàticament un cop al mes.

Si reduïu el període de conservació, les dades afectades se suprimiran durant el procés del mes següent. Per exemple, si canvieu de 26 mesos a 14 mesos, les dades que tinguin més de 14 mesos d'antiguitat se suprimiran durant el procés del mes següent.

Si augmenteu el període de conservació o el canvieu a No caduca automàticament en una propietat de Universal Analytics, això no afectarà les dades ja recollides. Per exemple, les dades recollides mentre l'opció 14 mesos estava activa es continuaran suprimint 14 mesos després d'haver-se recollit encara que canvieu el període de conservació a 26 mesos.

Si augmenteu el període de conservació d'una propietat de Google Analytics 4, el canvi s'aplicarà a les dades que ja hàgiu recollit i que encara no hàgiu suprimit.

Cada cop que modifiqueu el període de conservació, Analytics espera 24 hores per implementar el canvi. Durant aquest període de 24 hores, podeu revertir el canvi sense que les dades es vegin afectades.

Si feu servir un interval de dates per als informes no agregats (p. ex., als informes d'exploracions de Google Analytics 4) que sigui més llarg que el període de conservació, les dades del temps addicional no seran visibles als informes. Per exemple, si definiu la conservació en 14 mesos i feu servir un interval de dates de 14 mesos més un dia, les dades del dia addicional no estaran disponibles als informes.

Quan les propietats grans superen els límits de recollida d'esdeveniments

Quan una propietat estàndard esdevé gran o una propietat 360 esdevé molt gran, l'opció de configuració de conservació de dades al nivell d'esdeveniment es redueix automàticament a 2 mesos i les dades del nivell d'esdeveniment que tenen més de 2 mesos esdevenen inaccessibles i se suprimeixen permanentment.

Si la propietat va camí d'arribar a aquests límits segons el volum d'esdeveniments setmanals, Analytics enviarà un correu electrònic d'advertiment a tots els administradors de la propietat. Quan s'arribi al límit, Analytics enviarà un altre correu electrònic a tots els administradors de la propietat per notificar-los que l'opció de configuració de conservació de dades s'ha reduït.

Entre aquestes dues notificacions, podeu reduir el nombre d'esdeveniments facturables que s'envien a la propietat de Google Analytics 4 per continuar dins dels límits actuals de mida de la vostra propietat i mantenir la conservació del nivell d'esdeveniment de més durada. Si heu rebut l'advertiment sobre una propietat gratuïta, també podeu fer l'actualització a 360 per obtenir accés a límits més alts.

Restablir el període de conservació quan hi hagi activitat nova

Activeu aquesta opció per restablir el període de conservació de l'identificador de l'usuari cada vegada que es produeixi un esdeveniment nou d'aquest usuari (de manera que es defineixi la data de caducitat en el moment actual més el període de conservació). Per exemple, si la conservació de dades està definida en 14 mesos però un usuari inicia una sessió nova cada mes, l'identificador d'usuari s'actualitza cada mes i mai arriba a la caducitat dels 14 mesos. Si l'usuari no inicia una sessió nova abans que caduqui el període de conservació, les seves dades se suprimeixen.

Si no voleu que el període de conservació de l'identificador d'un usuari es restableixi quan aquest usuari generi activitat nova, desactiveu aquesta opció. Les dades associades a l'identificador de l'usuari se suprimiran automàticament després del període de conservació.

La funció de restabliment només s'aplica a les dades del nivell d'usuari.

Configurar les opcions

A fi de definir aquesta opció per a una propietat de Google Analytics, cal tenir el rol d'editor.
  1. En el cas de les propietats de Universal Analytics: a la columna PROPIETAT, feu clic a Informació de seguiment > Conservació de dades.
    En el cas de les propietats de Google Analytics 4: a la columna PROPIETAT, feu clic a Configuració de les dades > Conservació de dades.
  2. En el cas de les propietats de Universal Analytics: a Conservació de dades d'esdeveniment i d'usuari, seleccioneu el període de conservació que vulgueu.
    En el cas de les propietats de Google Analytics 4: a Conservació de dades d'esdeveniment, seleccioneu el període de conservació que vulgueu.
  3. En el cas de les propietats de Universal Analytics: a Restableix quan hi hagi activitat nova, activeu o desactiveu l'interruptor.
    En el cas de les propietats de Google Analytics 4: a Restableix les dades d'usuari quan hi hagi activitat nova, activeu o desactiveu l'interruptor.
  4. Feu clic a Desa.

Conservació de dades i la mètrica Usuaris

El febrer de 2018 vam afegir la mètrica Usuaris a molts informes addicionals. Com que aquesta mètrica és nova als informes, no disposem de dades agregades per a tots els informes ni per a tots els períodes de temps. Això pot afectar l'historial d'informes: pot ser que vegeu zeros als recomptes de la mètrica Usuaris per als períodes anteriors al moment en què vam començar a agregar les dades d'aquesta mètrica.

Vam començar a agregar dades a les propietats 360 el dia 1 de maig de 2016 i a les propietats estàndard el dia 1 de setembre de 2016.

Tanmateix, això no afecta l'informe de visió general del públic, que té dades d'usuari agregades per a un període de temps molt més llarg.