Google Analytics-voorbeelddataset voor BigQuery

De voorbeelddataset bevat een verborgen dataset van Google Analytics 360 die toegankelijk is via BigQuery. Het is een geweldige manier om bedrijfsgegevens te bekijken, ermee te experimenteren en de voordelen te leren van de analyse van Google Analytics 360-gegevens in BigQuery.

In dit artikel:

Toegang tot de dataset

BigQuery heeft een gratis tier waarmee u 1 terabyte per maand kunt verwerken en 10 gigabyte kunt opslaan. Klik hier voor meer informatie over de tarieven. U kunt uw gebruik bekijken via Stackdriver en meldingen instellen op basis van drempels.

Doe het volgende om toegang te krijgen tot de dataset:

1. Ga naar http://bigquery.cloud.google.com.

2. Als u een nieuwe gebruiker van BigQuery bent (of als u nog geen project heeft ingesteld), moet u een project maken.

3. Zodra u een project heeft, gebruikt u deze link om toegang te krijgen tot de dataset.

4. Klik op Tabel-query om een query uit te voeren.

In de toekomst kunt u de dataset in BigQuery openen door in het linkernavigatievenster het project bigquery-public-data te selecteren en vervolgens de tabel ga_sessions te selecteren in de dataset google_analytics_sample.

Waar de set vandaan komt

De voorbeelddataset bevat verborgen Google Analytics 360-gegevens van de Google Merchandise Store, een echte e-commercewinkel. De Google Merchandise Store verkoopt Google-merchandise. De gegevens zijn kenmerkend voor een e-commercewebsite. U ziet onder meer de volgende informatie:

• Gegevens over verkeersbronnen: Informatie over waar websitebezoekers vandaan komen. Deze omvat gegevens over organisch verkeer, betaald zoekverkeer, verkeer in het Display Netwerk en meer.
  • Contentgegevens: Informatie over het gedrag van gebruikers op de site. Deze omvat de URL's van pagina's die bezoekers bekijken, welke interactie ze met content hebben en meer.
  • Transactiegegevens: Informatie over de transacties die plaatsvinden op de Google Merchandise Store-website.

Manieren om de set te gebruiken

Aangezien de dataset Google Analytics 360-gegevens van een e-commercesite bevat, is het handig om te onderzoeken wat het voordeel zou zijn als u Google Analytics 360-gegevens naar BigQuery exporteert via de integratie. Zodra u toegang heeft tot de dataset, kunt u query's uitvoeren zoals in deze gids voor de periode van 1 augustus 2016 tot 1 augustus 2017. Als u bijvoorbeeld het totale aantal paginaweergaven wilt bekijken dat de website heeft ontvangen voor 1 januari 2017, voert u op de dataset een query uit met:

SELECT SUM(totals.pageviews) as TotalPageviews

FROM [bigquery-public-data:google_analytics_sample.ga_sessions_20170101]

Beperkingen

Alle gebruikers hebben toegang tot de dataset als kijker. Dit betekent dat u de dataset kunt doorzoeken en rapporten kunt genereren, maar dat u geen beheertaken kunt uitvoeren. Gegevens voor bepaalde velden zijn verborgen, zoals fullVisitorId, of verwijderd, zoals clientId, adWordsClickInfo en geoNetwork. 'Niet beschikbaar in demo-dataset' wordt geretourneerd voor STRING-waarden en 'null' wordt geretourneerd voor INTEGER-waarden bij het uitvoeren van query's op velden die geen gegevens bevatten.