Google Analyticsin BigQuery-esimerkkidatajoukko

Esimerkkidatajoukko sisältää monimutkaistetun Google Analytics 360 ‑datajoukon, jota voidaan käyttää BigQueryn kautta. Esimerkkidata-aineiston avulla voit tutkia bisnesdataa, kokeilla Google Analytics  360 ‑datan analysointia BigQueryssä ja tutustua analysoinnin etuihin.

Sisällys:

Datajoukon pääsyoikeudet

BigQueryssa on maksuton taso, jonka ansiosta voit tehdä kyselyjä yhden teratavun verran kuukaudessa ja tallentaa 10 gigatavua dataa. Lisätietoja hinnoittelusta on täällä. Voit seurata käyttöä Cloud Monitoringin avulla ja luoda ilmoituksia kynnysarvojen perusteella.

Pääset datajoukkoon näin:

1. Siirry sivulle https://console.cloud.google.com/bigquery.

2. Jos käytät BigQuerya ensimmäistä kertaa (tai et ole vielä määrittänyt projektia), siirry BigQueryn hiekkalaatikkoon.

3. Kun olet luonut projektin, pääset datajoukkoon tästä linkistä. Avaa projektisi datajoukko valitsemalla Näytä datajoukko.

4. Valitse kyselytaulukko ja tee kysely.

Jatkossa voit käyttää data-aineistoa BigQueryssa valitsemalla vasemmalla olevasta siirtymispaneelista bigquery-public-data-projektin ja valitsemalla sitten google_analytics_sample-data-aineistosta ga_sessions-taulukon.

Datan alkuperä

Esimerkkidatajoukossa on monimutkaistettua Google Analytics 360 ‑dataa Google Merchandise Storesta, joka on oikea verkkokauppa. Google Merchandise Storessa myydään Googlen oheistuotteita. Data on tyypillistä verkkokauppasivuston dataa. Esimerkkejä:

• Liikenteen lähdetiedot kertovat, mitä kautta vierailijat ovat tulleet sivustolle. Niihin sisältyvät muun muassa maksuttoman liikenteen, maksullisen hakuliikenteen ja Display-verkoston liikenteen tiedot.
  • Sisältötiedot kertovat käyttäjien käyttäytymisestä sivustolla. Tiedot sisältävät muun muassa käyttäjien tarkastelemien sivujen URL-osoitteet ja tietoja siitä, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sisällön kanssa.
  • Tapahtumadata sisältää tietoja Google Merchandise Storen sivuston tapahtumista.

Datan käyttötavat

Koska datajoukko on verkkokauppasivustolta peräisin olevaa Google Analytics 360 ‑dataa, voit tutustua sen avulla kätevästi siihen, mitä hyötyä on Google Analytics 360 ‑datan eksportoimisesta BigQueryyn integraation kautta. Kun pääset datajoukkoon, voit tehdä tässä oppaassa kuvatunlaisia kyselyitä ajanjaksolta 1.8.2016–1.8.2017. Jos esimerkiksi haluat nähdä, miten paljon yhteensä sivusto sai katselukertoja 1.1.2017, voit tehdä datajoukosta seuraavan kyselyn:

SELECT SUM(totals.pageviews) AS TotalPageviews

FROM 'bigquery-public-data.google_analytics_sample.ga_sessions_20170101'

Rajoitukset

Kaikilla käyttäjillä on katsojan käyttöoikeudet data-aineistoon. Voit siis tehdä kyselyjä data-aineistosta ja luoda raportteja, mutta et voi suorittaa hallinnollisia tehtäviä. Joidenkin kenttien dataa on monimutkaistettu (esim. fullVisitorId) ja joidenkin poistettu (esim. clientId, adWordsClickInfo ja geoNetwork). Kun kyselyjä suoritetaan kentistä, jotka eivät sisällä dataa, MERKKIJONO-arvoille palautuu "Ei käytettävissä esimerkkidatajoukossa" ja KOKONAISLUKU-arvoille palautuu nolla.