Google Analytics-eksempeldatasæt til BigQuery

Eksempeldatasættet indeholder et tilsløret Google Analytics 360-datasæt, der kan fås adgang til via BigQuery. Det er en fantastisk måde at se virksomhedsdata på og eksperimentere og opleve fordelene ved at analysere Google Analytics 360-data i BigQuery.

I denne artikel kan du læse om følgende:

Få adgang til datasættet

BigQuery har et gratis niveau, hvor du har mulighed for at foretage forespørgsler på 1 terabyte om måneden og lagre 10 gigabytes. Du kan få flere oplysninger om priser her. Du kan se dit forbrug via Cloud Monitoring og oprette underretninger baseret på grænser.

Sådan får du adgang til datasættet:

1. Gå til https://console.cloud.google.com/bigquery.

2. Hvis du ikke har brugt BigQuery før (eller ikke har oprettet et projekt endnu), skal du besøge BigQuery-sandbox.

3. Når du har et projekt, kan du få adgang til datasættet via dette link. Klik på Se datasæt for at åbne datasættet i dit projekt.

4. Klik på Query Table (Forespørgselstabel) for at køre en forespørgsel.

I fremtiden kan du få adgang til datasættet i BigQuery ved at vælge projektet bigquery-public-data i navigationspanelet til venstre og derefter vælge tabellen ga_sessions under datasættet google_analytics_sample.

Hvor kommer det fra

Eksempeldatasættet indeholder tilsløret Google Analytics 360-data fra Google Merchandise Store, en rigtig e-handelsbutik. Google Merchandise Store sælger merchandise med Google-brandet. Dataene er typiske for et e-handelswebsite. De omfatter følgende former for oplysninger:

• Data for trafikkilde: Oplysninger om, hvor websitets besøgende kommer fra. Dette omfatter data om organisk trafik, betalt søgetrafik, visningstrafik osv.
  • Indholdsdata: Oplysninger om brugernes adfærd på websitet. Dette omfatter de webadresser på sider, som de besøgende ser på, hvordan de interagerer med indhold osv.
  • Transaktionsbaserede data: Oplysninger om de transaktioner, der forekommer på websitet Google Merchandise Store.

Måder at bruge det på

Da datasættet leverer Google Analytics 360-data fra et e-handelswebsted, er datasættet godt til at udforske fordelene ved at eksportere Google Analytics 360-data til BigQuery via integrationen. Når du har adgang til datasættet, kan du køre forespørgsler som dem i denne vejledning for perioden 1. august 2016 til 1. august 2017. Hvis du f.eks. vil se det samlede antal sidevisninger, som websitet modtog den 1. januar 2017, skal du foretage denne forespørgsel på datasættet:

SELECT SUM(totals.pageviews) AS TotalPageviews

FROM 'bigquery-public-data.google_analytics_sample.ga_sessions_20170101'

Begrænsninger

Alle brugere har læseradgang til datasættet. Det betyder, at du kan foretage forespørgsler på datasættet og generere rapporter, men du kan ikke udføre administrative opgaver. Data i visse felter er tilsløret, f.eks. fullVisitorId, eller fjernet, f.eks. clientId, adWordsClickInfo og geoNetwork. "Not available in demo dataset" (ikke tilgængeligt i demodatasæt) returneres for STRING-værdier, og "null" returneres for INTEGER-værdier, når du foretager forespørgsler på felter, der ikke indeholder data.