Skapa och redigera utforskningar

Läs om hur du använder utforskningsredigeraren.
Denna funktion är endast tillgänglig i Analytics 360, en del av Google Marketing Platform.
Läs mer om Google Marketing Platform.
Innehåll i artikeln:

Quick Tips: Navigating the Advanced Analysis interface

OBS! Funktionen Utforskningar kallades tidigare Avancerad analys. Informationen i den här videon är fortfarande användbar, men vissa element i användargränssnittet har nu bytt namn.

Få åtkomst till Utforskningar

1. Logga in på Google Analytics.
  2. Klicka på Utforska till vänster.

Skapa en ny utforskning

1. Klicka på Create new analysis button uppe till vänster på startsidan för Utforskningar.
  2. Utforskningsredigeraren öppnas.

Utforskningsredigeraren

Analysis editor interface map

1. 1Utforskningsnamn. Klicka på namnet för att redigera det.
  2. 2Panelen Variabler. Innehåller de dimensioner, mätvärden och segment som kan användas i denna utforskning. Minimera panelen genom att klicka på -
  3. 3Panelen Flikinställningar. Konfigurerar den aktuella visualiseringen som visas. Minimera panelen genom att klicka på Minimize icon
  4. 4Arbetsyta. Din utforskning visas här. Interagera med din data genom att högerklicka på en cell. Lägg till nya arbetsytor i utforskningen genom att klicka på Add new item icon.
  5. 5Kontroller för dataset. Välj ditt Google Analytics-konto, din egendom och din vy och ange datumintervallet för utforskningen.
  6. 6Väljare för utforskningsteknik. Avgör vilken typ av utforskning som visas i den aktuella arbetsytan.
  7. 7Menyn Segment. Importera segment till de tillgängliga variablerna. Publicera segment som du har skapat i Utforskningar för användning i Google Analytics.
  8. 8Väljare för visualisering. Visualisera tekniken med fritt format, som en tabell, ett cirkeldiagram eller ett linjediagram.
  9. 9Dimensionsväljare. Lägg till dimensioner i de tillgängliga variablerna.
  10. 10Jämförelsekontroll för segment. Lägg till segment i den aktuella tekniken.
  11. 11Mätvärdesväljare. Lägg till mätvärden i de tillgängliga variablerna.
  12. 12Ytterligare kontroller för Flikinställningar (visas inte) varierar beroende på vald teknik. Dessa gör att du kan anpassa utforskningen.

Lägg till tekniker i utforskningen

Tekniker visualiserar din data på olika sätt. Friformatstabellen är standardtekniken för en ny tom utforskning. Du kan lägga till flikar med olika (eller samma) tekniker:

1. Klicka på Add new item icon. högst upp på arbetsytan
  2. Välj teknik för den nya fliken.
  3. Klicka på fliknamnet om du vill redigera det.

Om du vill duplicera eller ta bort en flik från utforskningen klickar du på nedåtpilen till höger om namnet.

Lägg till variabler i utforskningen

I Utforskningar avser termen variabel de dimensioner, mätvärden och segment som kommer från ditt Google Analytics-konto. Genom att lägga till variabler i panelen Variabler kan du använda dem i utforskningen och läsa in data i förväg för snabbare visualisering.

Lägg till dimensioner och mätvärden

1. Klicka på Add new item icon. i panelen Variabler till höger om avsnittet Dimensioner eller Mätvärden.
  2. Välj önskade dimensioner eller mätvärden i listan och klicka på Använd.

Använd sökrutan för att hitta dimensionen eller mätvärdet snabbare.

Du kan använda upp till 20 dimensioner och 20 mätvärden i en utforskning. Du kan ta bort ett fält för att ge plats för andra fält genom att hålla muspekaren över fältet i panelen Variabler och klicka på X.

Mer information om hur du importerar och skapar segment finns nedan.

Lägg till data i tekniken

När du lägger till en variabel i panelen Flikinställningar tillämpas dess data på den valda utforskningstekniken. Det finns två sätt att lägga till en variabel:

Dubbelklicka på en variabel. Variabeln tillämpas på en standardplats i Flikinställningar. Om du till exempel dubbelklickar på en dimension tillämpas den i avsnittet Rader i en utforskning med fritt format eller i avsnittet Uppdelningsdimension i en trattutforskning.

Du kan även dra en variabel till Flikinställningar eller direkt till arbetsytan. När du väljer en variabel markeras möjliga målplatser.

Välj en annan vy

Gör utforskningar av alla Analytics-vyer som du har åtkomst till:

1. Klicka på Redigera högst upp i panelen Variabler
  2. Bläddra eller sök efter vyn och klicka sedan för att välja den.

Ändra tidsperioden

Dina utforskningar kan innehålla upp till 13 månaders data:

1. Klicka på det valda datumintervallet högst upp i panelen Variabler.
  2. Välj en av förinställningarna eller använd kalendern för att välja ett anpassat intervall
  3. Klicka på OK.

Datumintervall är ”rullande”, det vill säga utforskningarna förblir aktuella över tid.

Exportera utforskningen

Du kan exportera data från fliken som visas till flera olika format. Då kan du dela din data med andra verktyg som kan hantera dessa format.

1. Klicka på Export data icon högst upp till höger.
  2. Välj exportformat:
    1. Google Kalkylark
    2. TSV (tabbavgränsade värden)
    3. CSV (kommaavgränsade värden)

All data i vyn som matchar de aktuella flikinställningarna exporteras. Det kan vara mer data än vad som visas i de aktuella visualiseringarna.