Kartoitusten luominen ja muokkaaminen

Opi käyttämään kartoituksen muokkaustyökalua.
Tämä ominaisuus on käytettävissä vain Google Marketing Platformiin kuuluvassa Google Analytics 360:ssä.
Lue lisää Google Marketing Platformista.
Sisällys:

Quick Tips: Navigating the Advanced Analysis interface

HUOM. Kartoitukset-ominaisuus tunnettiin aiemmin nimellä Advanced Analysis. Tällä videolla olevat tiedot ovat edelleen käyttökelpoisia, mutta jotkin käyttöliittymän elementit ovat nyt eri nimisiä.

Kartoituksiin siirtyminen

1. Kirjaudu Google Analyticsiin.
  2. Valitse vasemmalta Tutki.

Uuden kartoituksen luominen

1. Klikkaa Kartoitusten etusivulta vasemmasta yläkulmasta Create new analysis button.
  2. Näkyviin tulee kartoituksen muokkaustyökalu.

Kartoituksen muokkaustyökalu

Analysis editor interface map

1. 1 Kartoituksen nimi. Aloita muokkaaminen klikkaamalla nimeä.
  2. 2 Muuttujat-paneeli. Sisältää kartoituksessa käytettävissä olevat ulottuvuudet, mittarit ja segmentit. Voit pienentää paneelin klikkaamalla -.
  3. 3 Välilehden asetukset ‑paneeli. Määrittää visualisoinnissa näkyvät asiat. Voit pienentää paneelin klikkaamalla Minimize icon.
  4. 4 Alusta. Kartoitus näkyy tässä. Voit vaikuttaa dataan klikkaamalla solua kakkospainikkeella. Voit lisätä kartoitukseen uusia alustoja klikkaamalla Add new item icon..
  5. 5 Datajoukon asetukset. Valitse Google Analytics ‑tili, mittauskokonaisuus ja näkymä sekä kartoituksen ajanjakso.
  6. 6 Kartoitustekniikan valitsin. Määrittää alustalla näkyvän kartoituksen tyypin.
  7. 7 Segmenttivalikko. Importoi segmenttejä käytettävissä oleviin muuttujiin. Julkaise kartoituksissa luomiasi segmenttejä käytettäväksi Google Analyticsissa.
  8. 8 Visualisoinnin valitsin. Visualisoi vapaamuotoinen kartoitus taulukkona, ympyräkaaviona tai viivakaaviona.
  9. 9 Ulottuvuuden valitsin. Lisää ulottuvuuksia käytettävissä oleviin muuttujiin.
  10. 10 Segmenttien vertailun asetukset. Lisää valittuun tekniikkaan segmenttejä.
  11. 11 Mittarin valitsin. Lisää mittareiden arvoja käytettävissä oleviin muuttujiin.
  12. 12 Välilehtien lisäasetukset (ei näkyvissä) vaihtelevat valitun tekniikan mukaan. Niiden avulla voit muokata kartoitusta.

Tekniikoiden lisääminen kartoitukseen

Tekniikat visualisoivat datasi eri tavoin. Uuden tyhjän kartoituksen oletustekniikka on vapaamuotoinen taulukko. Voit lisätä välilehtiä, joilla on käytössä sama tai eri tekniikka:

1. Klikkaa alustan yläreunasta Add new item icon..
  2. Valitse uudelle välilehdelle haluamasi tekniikka.
  3. Halutessasi voit klikata välilehden nimeä ja muokata sitä.

Jos haluat kopioida välilehden tai poistaa sen kartoituksesta, klikkaa välilehden nimen oikealta puolelta alanuolta.

Muuttujien lisääminen kartoitukseen

Kartoituksissa termi muuttuja viittaa ulottuvuuksiin, mittareihin ja segmentteihin, jotka ovat peräisin Google Analytics ‑tililtä. Kun lisäät muuttujia Muuttujat-paneeliin, ne ovat käytettävissä kartoituksessa ja data esiladataan, jotta voit luoda visualisointeja nopeammin.

Ulottuvuuksien ja mittareiden lisääminen

1. Klikkaa Muuttujat-paneelista ULOTTUVUUDET- tai MITTARIT-osion oikealta puolelta Add new item icon..
  2. Valitse luettelosta haluamasi ulottuvuudet tai mittarit ja klikkaa KÄYTÄ.

Voit etsiä ulottuvuuden tai mittarin nopeammin hakukentän avulla.

Kartoitukseen voi lisätä enintään 20 ulottuvuutta ja 20 mittaria. Voit poistaa kentän ja vapauttaa tilaa muille kentille viemällä hiiren Muuttujat-paneelissa kentän päälle ja klikkaamalla X.

Katso alta, miten voit importoida ja luoda segmenttejä.

Datan lisääminen tekniikkaan

Kun lisäät muuttujan Välilehden asetukset ‑paneeliin, sen dataa käytetään valittuna olevassa kartoitustekniikassa. Muuttujan voi lisätä kahdella eri tavalla:

Kaksoisklikkaa muuttujaa. Muuttuja otetaan käyttöön Välilehden asetukset ‑paneelin oletussijainnissa. Jos esimerkiksi kaksoisklikkaat ulottuvuutta, se lisätään vapaamuotoisen kartoituksen RIVIT-osioon tai suppilon kartoituksen ERITTELYULOTTUVUUS‑osioon.

Voit myös vetää muuttujan Välilehden asetuksiin tai suoraan alustalle. Kun tartut muuttujaan, mahdolliset pudotuspaikat näkyvät korostettuina.

Toisen näkymän valitseminen

Voit luoda kartoituksia mille tahansa Analytics-näkymälle, johon sinulla on pääsy:

1. Klikkaa Muuttujat-paneelin yläosasta Muuta.
  2. Hae näkymää tai etsi se selaamalla ja valitse näkymä klikkaamalla.

Ajanjakson muuttaminen

Kartoitukset voivat sisältää dataa enintään 13 kuukauden ajalta.

1. Klikkaa Muuttujat-paneelin yläosasta valittuna olevaa ajanjaksoa.
  2. Valitse esiasetettu ajanjakso tai käytä kalenteria ja valitse sieltä haluamasi ajanjakso.
  3. Klikkaa OK.

Ajanjaksot ovat rullaavia: kartoitukset pysyvät ajan tasalla, kun aika kuluu.

Kartoituksen eksportointi

Voit eksportoida näkyvillä olevan välilehden datan useisiin eri muotoihin. Tämän ansiosta voit jakaa datan muihin työkaluihin, jotka pystyvät käsittelemään näitä muotoja.

1. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Export data icon.
  2. Valitse eksportointimuoto:
    1. Google Sheets
    2. TSV (tab separated values)
    3. CSV (comma separated values)

Kaikki näkymässä oleva data, joka vastaa Välilehden asetuksia, eksportoidaan. Eksportointiin saattaa sisältyä enemmän dataa kuin mitä visualisoinneissa on näkyvissä.