Traktutforskning

Denne funksjonen er bare tilgjengelig i Analytics 360, som er en del av Google Marketing Platform.
Finn ut mer om Google Marketing Platform.

Med traktutforskning kan du visuelt fremstille brukernes vei frem mot å fullføre en oppgave. Du kan også raskt se om de får til eller mislykkes med det de har satt seg fore, på hvert trinn. På grunnlag av denne informasjonen kan du finstemme nettstedet ditt og redusere antallet kundereiser som er ineffektive eller blir avbrutt.

Quick Tips: Advanced Analysis funnels

MERK: Utforskninger-funksjonen ble tidligere kalt «Advanced Analysis». Informasjonen i denne videoen er fortsatt nyttig, men noen elementer i brukergrensesnittet har nå nye navn.

Traktene i Utforskninger fungerer i stor grad likt som egendefinerte trakter i Analytics. Hvis du bruker Utforskninger-traktene i steder for egendefinerte trakter, oppnår du disse fordelene:

• Du kan definere opptil ti trinn per trakt.
  • Du kan bruke segmenter som trinn.
  • Du kan bruke opptil fire segmenter i hver utforskning.
  • Du kan bruke en fordelingsdimensjon.
  • Med datatabellen som inngår i visualiseringen, får du mer utfyllende kontekst og større detaljnivå.

Utforskninger-traktene er alltid «lukket». I en lukket trakt anses brukerne utelukkende som en del av trakten hvis de går inn i den på et innledende trinn.

Du kan for eksempel konfigurere en trakt for å spore brukere som er interessert i å kjøpe t-skjorter med merkevaren din. I trakten nedenfor sammenligner vi atferden til fire ulike typer brukere (alle, nye, returnerende og konverterende brukere). Datatabellen er inndelt etter land.

Funnel example

Konfigurer trakten

Alternativer Beskrivelse
Sammenligning av segmenter Bruk opptil fire segmenter i utforskningen.
Trinn Angi vilkår for opptil ti trakttrinn. Klikk redigeringsblyanten for å legge til eller endre trinn. Du kan også angi segmenter som trinn.
Inndeling Dette er dimensjonen som ble brukt for å inndele dataene i dataserier i tabellen.
Rader per dimensjon  Angi antallet dataserier som skal vises i tabellen.