[UA] Om butikkbesøk i Analytics

31.10.2022 ble rapportering om butikkbesøk avviklet. Det genereres ikke lenger ny rapportering om butikkbesøk. Du har fortsatt tilgang til tidligere rapportering om butikkbesøk. Kontakt den aktuelle kontoadministratoren hvis du har spørsmål.

Med «Butikkbesøk i Google Analytics» kan du se hvilken effekt besøk på nettstedet ditt har på besøk på den fysiske beliggenheten din, som kan være et hotell eller en butikk, restaurant eller bilforhandler.

Butikkbesøk er anslåtte verdier basert på data fra brukere som har slått på posisjonsloggen. Det er bare samlede og anonymiserte data som rapporteres til annonsører. Annonsørene kan ikke se butikkbesøk som er knyttet til enkeltøkter på nettsteder eller enkeltpersoner, eller enkeltstående annonseklikk eller synlige visninger.

Rapportene om butikkbesøk var bare tilgjengelige for annonsører som hadde flere fysiske butikker i kvalifiserte land som genererte mange nettstedsbesøk og mye trafikk fra butikkbesøk. De var derimot ikke tilgjengelige for annonsører med sensitive beliggenhetskategorier knyttet til barn, religion, helsetjenester og seksuelt innhold. På grunn av alle de uforutsigbare faktorene som påvirker atferden til personer som besøker butikker, kan vi ikke garantere at alle annonsører kan se rapportene om butikkbesøk.

I denne artikkelen:

Fordeler

• Se hvor mange besøk på bedriftens fysiske beliggenheter som kan tilskrives brukere som har besøkt nettstedet ditt.
  • Se hvilke kanaler (betalte eller organiske) og kampanjer du oppnår flest besøk i butikkene dine med.
  • Ta mer veloverveide avgjørelser om reklamer, forbruk, budstrategier og andre elementer som er en del av kampanjene dine.

Slik fungerer butikkbesøk i Google Analytics

Med butikkbesøk i Google Analytics får du se et anslag for antallet butikkbesøk fra brukere som besøker nettstedet ditt og så besøker den fysiske butikken din innen 30 dager.

Butikkbesøk er anslåtte verdier basert på data fra brukere som har slått på posisjonsloggen. Det er bare samlede og anonymiserte data som rapporteres til annonsører. Annonsørene kan ikke se butikkbesøk som er knyttet til enkeltøkter på nettsteder eller enkeltpersoner, eller enkeltstående annonseklikk eller synlige visninger.

Data om butikkbeliggenheter kommer fra adressetillegg som er knyttet sammen med Google Ads-kontoen din via Google Min bedrift-kontoen din. Fra Google Ads knyttes tilleggene så sammen med Analytics-området ditt.

Grenser og forbehold

• Rapportering om butikkbesøk ble avviklet 31. oktober 2022 og genererer ikke lenger data. Tidligere rapportering om butikkbesøk er fortsatt tilgjengelig.

• Butikkene dine må ha adresse i et kvalifisert land der Google Ads tilbyr rapportering om butikkbesøk.
  • Etter at du har aktivert Google-signaler, kan det gå opptil 60 dager før data fra rapportene om butikkbesøk vises i Google Analytics.
  • Butikkbesøk har et fast tilbakeblikksvindu på 30 dager. Verdiene for butikkbesøk som rapporteres i Google Analytics i løpet av en gitt dag, kan gå opp i løpet av de neste 30 dagene etter hvert som flere nettkunder tar turen innom butikken din.
  • Datoen og posisjonen du ser oppgitt for hvert butikkbesøk i rapportene, viser til den aktuelle økten på nettstedet som førte til butikkbesøket. Denne informasjonen er altså ikke knyttet til selve butikkbesøket.
  • Hvis en bruker på nettstedet besøker den fysiske butikken flere ganger i løpet av de neste 30 dagene, blir alle disse besøkene – ikke bare ett – tatt med i rapportene om butikkbesøk.
  • Butikkbesøk blir tilskrevet nettstedsøkten basert på den eksisterende modellen for siste indirekte klikk i Analytics.
  • Butikkbesøk kan brukes med et begrenset antall dimensjoner.
  • Disse støttes ikke:
    • segmentering
    • målgrupper og remarketing
    • BigQuery Export
    • egendefinerte rapporter
    • rapportene om attribusjon og multikanalstrakter

rapportene om butikkbesøk

I rapportene om butikkbesøk kan du se disse viktige beregningene:

• Butikkbesøk: Dette viser til antallet butikkbesøk fra brukere som har innledet økter på nettstedet ditt og så besøkt den fysiske butikken din innen 30 dager. Antallet besøk på en gitt dato blir rapportert fra og med den påfølgende dagen. Antallet kan gå opp over de neste 30 dagene etter som flere brukere besøker butikken.
  • Frekvens for butikkbesøk: Denne verdien beregnes ved å dele antallet butikkbesøk på antallet økter.

Slik får du tilgang til rapportene:

1. Logg på Google Analytics.
  2. Naviger til ønsket rapporteringsvisning.
  3. Åpne Rapporter.
  4. Velg Konverteringer > Butikkbesøk > Oversikt [eller en annen rapport du vil se].

Oversikt-rapporten

I Oversikt-rapporten kan du få svar på spørsmål som disse:

• Hvilken prosentandel av øktene på nettstedet mitt fører til butikkbesøk?
  • Hvor mange butikkbesøk har jeg hatt i løpet av de siste 30 dagene?

Kanaler-rapporten

I Kanaler-rapporten kan du se hvilke kanaler det genereres flest butikkbesøk via. I rapporten kan du se butikkbesøk inndelt etter standard kanalgruppering (banner, søk, betalt søk, e-post osv.). Butikkbesøk som går over flere kanaler, tilskrives en kilde via modellen for siste indirekte klikk.

Posisjonsrapport

I Posisjon-rapporten får du se butikkbesøk inndelt etter posisjonen der økten på nettstedet fant sted (altså ikke posisjonen for selve butikkbesøket). På denne måten kan du enklere forstå hvor stor sannsynligheten er for å oppnå butikkbesøk i ulike regioner.

Anbefalte fremgangsmåter

1. Legg merke til hvilke områder de som handler mest på nettet, kommer fra. Se om disse også handler mest utenfor internett. Det kan finnes regionale forskjeller i atferd henholdsvis på og utenfor internett. Du bør ta høyde for disse i ROAS-beregningene.
  2. I kanalrapportene kan du se hvilken innvirkning annonseringskampanjene dine (via flere Google Analytics-kanaler) har på de brukerne som faktisk besøker de fysiske butikkbeliggenhetene dine.
  3. Følg med på frekvensene for butikkbesøk etter promoteringer og markedsførte invitasjoner, og se også på engasjementsnivået på bynivå.

Feilsøk problemer med butikkbesøk i Analytics

Jeg finner ikke rapportene om butikkbesøk i Google Analytics, eller det vises ikke data i rapportene.

Rapportering om butikkbesøk ble avviklet 31. oktober 2022. Tidligere rapportering om butikkbesøk er bare tilgjengelig for områder som hadde denne funksjonen før 31. oktober 2022.

Det genereres ikke lenger data om butikkbesøk

Rapportering om butikkbesøk ble avviklet 31. oktober 2022 og genererer ikke lenger data. Tidligere rapportering om butikkbesøk er bare tilgjengelig for områder som hadde denne funksjonen før 31. oktober 2022.

Det er rapportert om butikkbesøk på steder jeg ikke har fysiske butikker

Datoen og posisjonen du ser i rapportene om butikkbesøk, er – akkurat som i lignende rapporter i Google Analytics – basert på nettstedsøkten som førte til det aktuelle butikkbesøket. Denne informasjonen er altså ikke knyttet til selve butikkbesøket. Det kan derfor av og til hende at du får se butikkbesøk registrert på steder der du ikke har fysiske butikker. Dette kan skje hvis

1. brukerne ankommer nettstedet ditt via et virtuelt privat nettverk (VPN) og så besøker butikkene dine senere
  2. brukerne innleder økter på nettstedet ditt og så besøker butikkene dine