[UA] Over Winkelbezoeken in Analytics

Vanaf 31-10-2022 is rapportage over winkelbezoeken beëindigd. Er wordt geen nieuwe rapportage over winkelbezoeken meer gegenereerd. Historische rapportage over winkelbezoeken blijft beschikbaar. Neem contact op met uw accountmanager als u nog vragen heeft.

Met Winkelbezoeken in Google Analytics kunt u zien hoe bezoeken aan uw website van invloed zijn op bezoeken aan uw fysieke locatie, zoals een hotel, autodealer, restaurant of winkel.

Winkelbezoeken zijn schattingen op basis van gegevens van gebruikers die Locatiegeschiedenis hebben aangezet. Er worden alleen verzamelde en geanonimiseerde gegevens gerapporteerd aan adverteerders. Adverteerders kunnen ook geen winkelbezoeken van individuele websitesessies, advertentieklikken, zichtbare vertoningen of mensen inzien.

Rapporten over winkelbezoeken waren alleen beschikbaar voor adverteerders met meerdere fysieke winkels in landen die in aanmerking komen, die een grote hoeveelheid websitebezoeken en winkelbezoekverkeer hebben. Bovendien waren ze niet beschikbaar voor adverteerders met gevoelige locatiecategorieën die betrekking hebben op gezondheidszorg, religie, content voor volwassenen en kinderen. Vanwege de verscheidenheid aan factoren die van invloed zijn op het winkelbezoekgedrag, kunnen we geen enkele adverteerder rapporten over winkelbezoeken garanderen.

In dit artikel vindt u informatie over het volgende:

Voordelen

• Bekijk het aantal bezoeken aan de fysieke locaties van uw bedrijf door gebruikers die uw website hebben bezocht.
  • Bekijk welke kanalen (betaald en organisch) en campagnes de meeste bezoeken aan uw winkels opleveren.
  • Neem beter onderbouwde beslissingen over uw advertentiemateriaal, uitgaven, biedstrategieën en andere elementen van uw campagnes.

Hoe Winkelbezoeken in Google Analytics werkt

Winkelbezoeken in Google Analytics geeft een schatting van het aantal winkelbezoeken van gebruikers die uw website bezoeken en vervolgens binnen 30 dagen een bezoek brengen aan uw fysieke winkel.

Winkelbezoeken zijn schattingen op basis van gegevens van gebruikers die Locatiegeschiedenis hebben aangezet. Er worden alleen verzamelde en geanonimiseerde gegevens gerapporteerd aan adverteerders. Adverteerders kunnen ook geen winkelbezoeken van individuele websitesessies, advertentieklikken, zichtbare vertoningen of mensen inzien.

Gegevens over winkellocaties zijn afkomstig van locatie-extensies die vanuit uw Google Mijn Bedrijf-account aan uw Google Ads-account worden gekoppeld en vervolgens van uw Google Ads-account aan uw Analytics-property.

Beperkingen en kanttekeningen

• Rapportage over winkelbezoeken is vanaf 31 oktober 2022 beëindigd en genereert geen gegevens meer. Historische rapportage over winkelbezoeken blijft beschikbaar.

• Uw winkels moeten zijn gevestigd in de landen waar Google Ads rapportage over winkelbezoeken aanbiedt.
  • Nadat u Google-signalen heeft geactiveerd, kan het tot 60 dagen duren voordat de rapporten over winkelbezoeken worden getoond in Google Analytics.
  • Winkelbezoeken hebben een vaste overzichtsperiode van 30 dagen. De voor een bepaalde dag gerapporteerde statistieken voor winkelbezoeken in Google Analytics kunnen de komende 30 dagen toenemen naarmate meer webbezoekers uw winkel bezoeken.
  • De datum en locatie die u voor elk winkelbezoek in de rapporten ziet, betreffen de websitessessie die tot het winkelbezoek heeft geleid, niet voor het daadwerkelijke winkelbezoek.
  • Als een websitegebruiker de winkel in de komende 30 dagen meerdere keren bezoekt, worden in de rapporten over winkelbezoeken alle winkelbezoeken geteld en niet slechts één.
  • Winkelbezoeken worden aan de websitesessie toegeschreven op basis van het bestaande model voor laatste indirecte klik van Analytics.
  • Winkelbezoeken zijn beschikbaar voor een beperkt aantal dimensies.
  • De volgende functies worden niet ondersteund:
    • Segmentering
    • Doelgroepen en remarketing
    • BigQuery Export
    • Aangepaste rapporten
    • Multi-channel trechters en attributierapporten

Rapporten over winkelbezoeken

De rapporten over winkelbezoeken bevatten de volgende belangrijke statistieken:

• Winkelbezoeken: Het aantal bezoeken aan de winkel van gebruikers die sessies op de website hebben gestart en vervolgens de winkel binnen 30 dagen hebben bezocht. Het aantal bezoeken voor een bepaalde datum wordt gerapporteerd vanaf de volgende dag en kan in de volgende 30 dagen toenemen naarmate meer gebruikers de winkel bezoeken.
  • Winkelbezoekpercentage: Het aantal winkelbezoeken/het aantal sessies.

Zo opent u de rapporten:

1. Log in bij Google Analytics.
  2. Ga naar uw weergave
  3. Open rapporten
  4. Selecteer Conversies > Winkelbezoeken > Overzicht [of een ander gewenst rapport].

Overzichtsrapport

Gebruik het rapport Overzicht om vragen te beantwoorden zoals:

• Welk percentage van mijn websitesessies leidt tot winkelbezoeken?
  • Hoeveel winkelbezoeken heb ik in de afgelopen 30 dagen ontvangen?

Het rapport Kanalen

In het rapport Kanalen ziet u welke kanalen het effectiefst zijn bij het genereren van winkelbezoeken. Hier worden winkelbezoeken per standaard kanaalgroepering weergegeven (display, zoeken, betaalde zoekresultaten, e-mail, enzovoort). Het rapport gebruikt het model voor laatste indirecte klik om winkelbezoeken toe te schrijven aan verschillende kanalen.

Het locatierapport

Het rapport Locatie toont winkelbezoeken aan de hand van de locatie van de websitesessie (en niet de locatie van het winkelbezoek). Dit geeft u inzicht in de waarschijnlijkheid van winkelbezoeken in verschillende regio's.

Praktische tips

1. Kijk in welke regio's de meeste gebruikers online kopen en of dit overeenkomt met de offline resultaten. Er kunnen regionale verschillen zijn in online en offline gedrag die moeten worden opgenomen in ROAS-berekeningen.
  2. Gebruik de kanaalrapporten om te zien welke impact uw advertentiecampagnes (in Google Analytics-kanalen) hebben op gebruikers die daadwerkelijk uw fysieke winkellocaties bezoeken.
  3. Houd de winkelbezoekpercentages bij na marketinguitnodigingen of promoties en voor betrokkenheid op plaatsniveau.

Problemen met Winkelbezoeken in Analytics oplossen

Ik kan geen rapporten over winkelbezoeken vinden in Google Analytics of er zijn geen gegevens beschikbaar in rapporten

Rapportage over winkelbezoeken is sinds 31 oktober 2022 beëindigd. Historische rapportage over winkelbezoeken blijft alleen beschikbaar voor property's die deze rapportage hadden vóór 31 oktober 2022.

Er worden geen gegevens meer gerapporteerd over winkelbezoeken

Rapportage over winkelbezoeken is vanaf 31 oktober 2022 beëindigd en genereert geen gegevens meer. Historische rapportage over winkelbezoeken blijft alleen beschikbaar voor property's die deze rapportage hadden vóór 31 oktober 2022.

Winkelbezoeken gerapporteerd voor locaties waar ik geen fysieke winkels heb

Net als andere rapporten in Google Analytics zijn de datum en locatie die u in de rapporten over winkelbezoeken ziet, gebaseerd op de websitesessie die tot het winkelbezoek heeft geleid en niet op het daadwerkelijke winkelbezoek. Als gevolg hiervan kunt u af en toe winkelbezoeken zien op locaties waar u geen fysieke winkels heeft. Dat kan in deze gevallen gebeuren:

1. gebruikers op uw website komen via een Virtual Private Network (VPN) en dan later uw winkels bezoeken, of
  2. gebruikers sessies hebben gestart op uw website en vervolgens naar uw winkels zijn gegaan.