[UA] Om butiksbesøg i Analytics

Pr. 31.10.2022 er rapportering om butiksbesøg blevet udfaset. Der genereres ikke længere nye rapporter om butiksbesøg. Allerede genererede rapporter om butiksbesøg forbliver tilgængelige. Kontakt din kontomanager, hvis du har spørgsmål.

Rapportering om butiksbesøg i Google Analytics giver dig mulighed for at se, hvilken indvirkning besøg på dit website har for besøg på din virksomheds fysiske lokation – f.eks. et hotel, en bilforhandler, en restaurant eller en detailhandelsbutik.

Butiksbesøg er estimater baseret på data fra de brugere, der har aktiveret Lokationshistorik. Der rapporteres kun samlede og anonymiserede data til annoncører, og annoncørerne kan ikke se butiksbesøg fra individuelle websitesessioner, annonceklik, synlige eksponeringer eller personer.

Rapporter om butiksbesøg var kun tilgængelige for annoncører, der har flere butiksadresser i kvalificerede lande, der genererer et stort antal websitebesøg og trafik via butiksbesøg. Derudover var de ikke tilgængelige for annoncører med kategorier for følsomme placeringer vedrørende sundhed, religion, voksenindhold og børn. På grund af variabiliteten af mange faktorer, der påvirker butiksbesøg, kan vi ikke garantere rapporter over butiksbesøg for nogen annoncører.

I denne artikel kan du læse om følgende:

Fordele

• Se antallet af besøg på din virksomheds fysiske adresser af brugere, der har besøgt dit website.
  • Se, hvilke kanaler (betalte og organiske) og kampagner der genererer flest besøg i dine butikker.
  • Træf mere velfunderede beslutninger i forbindelse med dit annoncemateriale, dit forbrug, dine budstrategier og andre elementer i dine kampagner.

Sådan fungerer Butiksbesøg i Google Analytics

Butiksbesøg i Google Analytics giver et estimat af antallet af butiksbesøg fra de brugere, der besøger dit website, og som derefter besøger din fysiske butik inden for 30 dage.

Butiksbesøg er estimater baseret på data fra de brugere, der har aktiveret Lokationshistorik. Der rapporteres kun samlede og anonymiserede data til annoncører, og annoncørerne kan ikke se butiksbesøg fra individuelle websitesessioner, annonceklik, synlige eksponeringer eller personer.

Butikslokationsdataene stammer fra de adresseudvidelser, der er knyttet fra din Google My Business-konto til din Google Ads-konto og derefter fra din Google Ads-konto til din Analytics-ejendom.

Grænser og forbehold

• Rapportering af butiksbesøg er blevet udfaset pr. 31. oktober 2022 og genererer ikke længere data. Rapportering af historiske data om butiksbesøg er fortsat tilgængelig.

• Dine butikker skal ligge i kvalificerede lande, hvor Google Ads tilbyder rapportering om butiksbesøg.
  • Det kan tage op til 60 dage, efter at du har aktiveret Google-signaler, inden rapporterne om butiksbesøg begynder at vise data i Google Analytics.
  • Butiksbesøg har en fast tilbagebliksperiode på 30 dage. Dine metrics for rapporterede butiksbesøg i Google Analytics kan stige i løbet af de næste 30 dage for en hvilken som helst dag, efterhånden som flere webbesøgende ender med at besøge din butik.
  • Den dato og lokation, du ser for hvert butiksbesøg i rapporterne, er for den websitesession, der førte til butiksbesøget, og ikke for det faktiske butiksbesøg.
  • Hvis en websitebruger besøger butikken flere gange inden for de næste 30 dage, viser rapporterne om butiksbesøg alle butiksbesøgene og ikke kun ét enkelt besøg.
  • Butiksbesøg tilskrives websitesessionen baseret på Analytics' eksisterende model for sidste indirekte klik.
  • Butiksbesøg er tilgængelige for et begrænset antal dimensioner.
  • Følgende understøttes ikke:
    • Segmentering
    • Målgrupper og remarketing
    • BigQuery Export
    • Tilpassede rapporter
    • Rapporter om multikanaltragte og tilskrivning

Rapporter om butiksbesøg

Rapporterne om butiksbesøg indeholder følgende nøgle-metrics:

• Butiksbesøg: Antal besøg i butikken af de brugere, der har startet sessioner på websitet og derefter besøgt butikken inden for 30 dage. Antallet af besøg for en dato rapporteres fra dagen efter og kan stige i løbet af de næste 30 dage, efterhånden som flere brugere besøger butikken.
  • Butiksbesøgsprocent: Antal butiksbesøg divideret med antal sessioner.

Sådan får du adgang til rapporterne:

1. Log ind på Google Analytics.
  2. Gå til din visning.
  3. Åbn Rapporter.
  4. Vælg Konverteringer > Butiksbesøg > Oversigt [eller en anden rapport].

Oversigtsrapport

Brug rapporten Oversigt til at besvare spørgsmål som:

• Hvor stor en procentdel af mine websitesessioner førte til butiksbesøg?
  • Hvor mange butiksbesøg har der været inden for de seneste 30 dage?

Rapporten Kanaler

Med rapporten Kanaler kan du se, hvilke kanaler der er mest effektive til at generere butiksbesøg. Den viser butiksbesøg efter standardkanalgruppering (display, søgning, betalt søgning, mail osv.). Den bruger modellen for sidste indirekte klik til at tilskrive butiksbesøg på tværs af kanaler.

Rapport om steder

Rapporten Lokation viser butiksbesøg efter stedet for websitesessionen (og ikke stedet for butiksbesøget). Dette giver dig et overblik over sandsynligheden for butiksbesøg i forskellige områder.

Optimale løsninger

1. Vær opmærksom på, hvilket områdes brugere der køber mest online, og om det samme gør sig gældende offline. Der kan være lokale forskelle i online-/offlineadfærd, der bør indgå i beregninger af ROAS.
  2. Hold øje med effekten af dine annoncekampagner (på tværs af Google Analytics-kanaler) på de brugere, der rent faktisk besøger dine fysiske butikker, ved at udnytte kanalrapporterne.
  3. Hold styr på butiksbesøgsprocenterne efter markedsføringsinvitationer eller promoveringer samt engagementer på byniveau.

Fejlfinding af problemer med Butiksbesøg i Analytics

Jeg kan ikke finde rapporter om butiksbesøg i Google Analytics, eller der er ingen tilgængelige data i rapporterne

Rapportering af butiksbesøg er blevet udfaset pr. 31. oktober 2022. Rapportering af historiske butiksbesøg er fortsat kun tilgængelig for ejendomme, der havde den før den 31. oktober 2022.

Data fra butiksbesøg genereres ikke længere

Rapportering af butiksbesøg er blevet udfaset pr. 31. oktober 2022 og genererer ikke længere data. Rapportering af historiske butiksbesøg er fortsat kun tilgængelig for ejendomme, der havde den før den 31. oktober 2022.

Der rapporteres om butiksbesøg for steder, hvor jeg ikke har fysiske butikker

På samme måde som i andre rapporter i Google Analytics er den dato og den lokation, som du ser i rapporterne for butiksbesøg, baseret på den websitesession, der førte til butiksbesøget, og ikke for det faktiske butiksbesøg. Derfor kan du ind imellem se butiksbesøg på steder, hvor du ikke har fysiske butikker. Dette kan ske, når:

1. Brugerne kommer til dit website via et virtuelt privat netværk (VPN) og senere besøger dine butikker
  2. Brugerne startede sessioner på dit website og derefter rejste for at besøge dine butikker