Sannolikhet för konvertering

Rapporten Sannolikhet för konvertering går ännu inte att använda med Google-signaldata.
Innehåll i artikeln:

Se uppgifter om sannolikhet för konvertering

Så här öppnar du rapporten Sannolikhet för konvertering:

1. Logga in på Google Analytics.
  2. Leta reda på vyn.
  3. Öppna Rapporter.
  4. Välj Målgrupp > Beteende > Sannolikhet för konvertering.

Uppgifter om sannolikhet för konvertering har en fördröjning på 24 timmar. Rapporten kan genereras först när bearbetningen av de dagliga aggregeringstabellerna är klar.

Om en rapportvy inte uppfyller förutsättningarna för data syns rapporten inte i Analytics.

Konverteringssannolikheten baseras för närvarande bara på transaktionsdata.

Om sannolikhet för konvertering

Analytics beräknar dimensionen Sannolikhet i % för konvertering och medelvärdet för konverteringssannolikheten med hjälp av samma datamodelleringstekniker som används till smarta listor och smarta mål. Resultaten används för att kunna bestämma hur sannolikt det är att en användare ska konvertera under de kommande 30 dagarna. Varje användares transaktioner utvärderas och den resulterande sannolikheten för konvertering uttrycks som ett medelvärde på 1–100 för alla användare under perioden, där 1 är minst sannolikt och 100 är mest sannolikt. Värdet 0 anger att ingen konverteringssannolikhet har beräknats för den valda tidsperioden.

Sannolikhet i % för konvertering beräknas för enskilda användare.

Den genomsnittliga konverteringssannolikheten beräknas för alla användare i förhållande till en dimension för perioden du använder. Exempel:

• poängen för alla användare där Kanal = Organisk sökning 1–31 januari
  • poängen för alla sessioner där Källa = Google 1–31 januari.

Dimensionen Sannolikhet i % för konvertering har intervall som dimensionsvärden och finns i rapporten Sannolikhet för konvertering och i Analytics-segment, remarketingmålgrupper och anpassade rapporter.

Genomsnittlig sannolikhet för konvertering finns i anpassade rapporter.

Förutsättningar

För att kunna beräkna dimensionen och värdet behöver Analytics följande:

• Minst 1000 e-handelstransaktioner per månad i rapportvyn. Du måste använda e-handelsspårning.
  • När du har nått den första gränsen på 1 000 e-handelstransaktioner behöver Analytics data från 30 dagar för att kunna göra beräkningen.
  • Om Analytics inte litar på resultatens noggrannheten efter datamodelleringen är inte uppgifterna om sannolikhet för konvertering inte tillgänglig för rapportvyn.

Om antalet transaktioner i rapportvyn är under 1000 per månad använder Analytics den senaste fungerande modellen för att kunna generera data för rapporten.

Rapporten Sannolikhet för konvertering

Standarddata i rapporten om konverteringssannolikhet.

I rapporten Sannolikhet för konvertering visas

• fördelningen av sessioner och sessioner med och utan transaktioner från konverteringssannolikhetsområden (histogram) (exempelvis antalet sessioner där användarvärdena för Sannolikheten i % för konvertering ligger mellan 21 och 50)
  • mätvärden om förvärv, beteende och konverteringar för användare i alla dimensionerna Standardkanalgruppering, Källa och Medium (tabell).

Använda uppgifter om sannolikhet för konvertering

Segment

Med hjälp av segment kan du jämföra informationen med de angivna tröskelvärdena för konverteringssannolikhet. Du kan till exempel skapa ett segment för sannolikheten i % för konvertering > 25 och sedan undersöka sådant som

• vad som kännetecknar användare som uppvisar stor sannolikhet att konvertera jämfört med den totala användarbasen. Utgör de en bråkdel av användarna eller bidrar din annonsering och webbplats till att engagera en stor andel av användarna?
  • vilka kanaler, sökord och kampanjer som ger starkt engagerade användare
  • vilka konverteringsvägar som är effektivast och var längs vägen du kan visa den effektivaste annonseringen.

Omvänt kan du ange en låg tröskel om du vill undersöka den andra änden av användarspektrat:

• Hur många procent av användarna kommer troligen inte konvertera?
  • Hur skiljer sig sökord och kampanjer som drar användare som troligen inte konverterar från sådana som ger dig mer lönsamma användare? Om det är skillnad, kan det vara rimligt att ge dem en mindre del av budgeten?
  • Vilka konverteringsvägar tar användarna med lägre kvalitetspoäng? Finns det möjligheter att visa effektivare marknadsföring längs vägen?

Remarketingmålgrupper

Användare som ligger på gränsen till att konvertera är enklare att övertyga att slutföra konverteringen. Det kan till exempel handla om användare som har undersökt produktdetaljer eller lagt varor i varukorgen. Dessa användare har gett starka signaler om att de vill ha produkterna. En uppföljning från dig via en genomtänkt remarketingkampanj kan ge den avgörande knuffen i köpriktningen.

Om du tar fram remarketingmålgrupper utifrån de användare som mest troligt konverterar och publicerar målgrupperna på dina olika marknadsföringsplattformar, som Google Ads och Display & Video 360, kan du engagera kunderna igen överallt där du har onlinenärvaro.

Du kan också publicera målgrupperna på Optimize om du vill veta vilka justeringar av ditt webbplatsinnehåll som med högst sannolikhet leder till konverteringar.