Conversiekans

Het rapport 'Conversiekans' kan nog niet worden gebruikt met gegevens van Google-signalen.
In dit artikel:

Conversiekansgegevens bekijken

Het rapport Conversiekans openen:

1. Log in bij Google Analytics.
  2. Ga naar uw weergave.
  3. Open Rapporten.
  4. Selecteer Doelgroep > Gedrag > Conversiekans.

Conversiekansgegevens zijn 24 uur vertraagd: dit rapport is afhankelijk van de volledige verwerking van de dagelijkse verzameltabellen.

Als een rapportageweergave niet voldoet aan de vereisten voor gegevens, is het rapport niet zichtbaar in Analytics.

Conversiekans is alleen gebaseerd op transactiegegevens.

Over conversiekans

Met behulp van de modelleringstechnieken die ook voor Smart Lists en Slimme doelen worden gebruikt, berekent Analytics de dimensie '% conversiekans' en de statistiek 'Gemiddelde conversiekans' om te bepalen hoe waarschijnlijk het is dat een gebruiker de komende dertig dagen een converterende gebruiker wordt. Transacties voor elke gebruiker worden geëvalueerd. De conversiekans wordt vervolgens aangegeven met een gemiddelde score van 1-100 voor alle gebruikers tijdens de periode, waarbij 1 het minst waarschijnlijk is en 100 het meest waarschijnlijk. Een waarde van 0 geeft aan dat de conversiekans niet voor de geselecteerde periode is berekend.

'% conversiekans' wordt berekend voor individuele gebruikers.

'Gemiddelde conversiekans' wordt berekend voor alle gebruikers die zijn gerelateerd aan een dimensie van de gebruikte periode. Voorbeeld:

• De score voor alle gebruikers waarvoor kanaal = 'Organische zoekresultaten' in de periode 1 januari - 31 januari.
  • De score voor alle gebruikers waarvoor bron = Google in de periode 1 januari - 31 januari.

De dimensie '% conversiekans', met bereiken als dimensiewaarden, is beschikbaar in het rapport 'Conversiekans' en in Analytics-segmenten, remarketingdoelgroepen en aangepaste rapporten.

De statistiek 'Gem. conversiekans' is beschikbaar in aangepaste rapporten.

Vereisten

Analytics heeft het volgende nodig om de dimensie en de statistiek te kunnen berekenen:

• Minimaal 1000 e-commercetransacties per maand in de rapportageweergave (u moet E-commerce bijhouden hebben ingesteld).
  • Nadat u de drempel van 1000 e-commercetransacties heeft bereikt, heeft Analytics nog 30 dagen aan gegevens nodig om een berekening te maken.
  • Als Analytics na de gegevensmodellering niet zeker is van de nauwkeurigheid van de resultaten, zijn voor die rapportageweergave de gegevens voor de Conversiekans niet beschikbaar.

Als het aantal transacties in de rapportageweergave minder dan 1000 per maand is, gebruikt Analytics het laatste goede model om gegevens voor het rapport te genereren.

Het rapport Conversiekans

Standaardgegevens in het rapport Conversiekans

Het rapport Conversiekans bevat het volgende:

• De sessieverdeling en sessies met en zonder transacties, ingedeeld in buckets voor conversiekans (histogram) (bijvoorbeeld het aantal sessies waarbij gebruikerswaarden voor % conversiekans tussen 21 - 50 lag).
  • Acquisitie-, gedrags- en conversiestatistieken voor gebruikers binnen de dimensies 'Standaard kanaalgroepering', 'Bron' en 'Medium' (tabel).

Conversiekansgegevens gebruiken

Segmenten

Met behulp van segmenten kunt u uw gegevens bekijken in relatie tot de drempelwaarden voor conversiekans. Als u bijvoorbeeld een segment maakt voor % conversiekans > 25, kunt u het volgende analyseren:

• Hoe gebruikers met een grote kans op conversie zich verhouden tot uw gehele gebruikersbestand. Maken ze een klein deel van uw gebruikers uit of zijn uw advertenties en site samen verantwoordelijk voor een groot percentage van uw gebruikers?
  • Welke kanalen, zoekwoorden en campagnes zeer betrokken gebruikers opleveren.
  • Welke conversiepaden het meest effectief zijn en op welk punt op het pad uw advertenties het meest doeltreffend zijn.

U kunt ook een lage drempelwaarde instellen om juist de andere kant van het gebruikersspectrum te bestuderen:

• Voor welk percentage van uw gebruikers is de conversiekans het kleinst?
  • Zijn de zoekwoorden en campagnes die deze gebruikers aantrekken, anders dan de zoekwoorden en campagnes die meer waardevolle gebruikers opleveren? Zo ja, kan hier misschien minder budget aan worden toegewezen?
  • Welke conversiepaden volgen gebruikers met een lagere score? Bieden deze paden kansen om effectievere marketingactiviteiten uit te voeren?

Remarketingdoelgroepen

Gebruikers die op het punt van conversie staan, zijn er gemakkelijker toe te bewegen die conversie te voltooien. Gebruikers die productdetails hebben bekeken of artikelen hebben toegevoegd aan hun winkelwagen, geven bijvoorbeeld sterke signalen af dat ze al bezig zijn de betreffende producten aan te schaffen. Een doordachte remarketingcampagne kan ze net dat laatste zetje geven naar een daadwerkelijke aankoop.

Door remarketingdoelgroepen te maken op basis van uw gebruikers waarvoor de conversiekans groter is, en deze doelgroepen te publiceren naar uw verschillende marketingplatforms, zoals Google Ads en Display & Video 360, kunt u online opnieuw contact leggen met deze gebruikers.

U kunt deze doelgroepen ook publiceren naar Optimize, zodat u precies weet welke aanpassingen aan uw sitecontent de grootste kans op conversie opleveren.