Change Explorations

Innholdet i denne artikkelen:
I nettversjonen av Analytics er denne funksjonen bare tilgjengelig på engelsk. I Analytics-appen kan du stille spørsmål på språket ditt, men alle svar er på engelsk, uansett hvilken språkversjon du bruker.

Om Change Explorations

Når en beregningsverdi endrer seg fra en tidsperiode til neste, identifiseres segmentene i dataene dine der du sannsynligvis finner årsaken til endringen. Hvis du for eksempel ser at inntektene dine falt med 15 prosent forrige uke, kan du stille følgende spørsmål til Observasjon: «Hvorfor gikk inntektene ned i forrige uke?» (Why was Revenue down last week?). Deretter kan du se hvilke segmenter som hadde størst endringer for den aktuelle beregningen fra uke til uke (f.eks. standard kanalgruppering = organisk søk, søkeord = ryggsekker).

Se Change Explorations

Du får tilgang til Change Explorations på to forskjellige måter:

• Still «hvorfor»-spørsmål til Observasjon via spørsmålsfeltet.
  • Bruk Explore change-alternativet (Utforsk endringer) som noen ganger er tilgjengelig i Observasjon-statistikk om gjenkjennelse av uregelmessigheter. Etter at det er utført en endringsanalyse, vises resultatene på kortet.

Slik fungerer Change Explorations

1. Still Observasjon et spørsmål om «hvorfor» (why) en beregning er endret. Spørsmålet bør inneholde følgende:
    • Ordet «hvorfor» (why), slik at Observasjon vet at du ønsker å utforske endringer (Change Exploration).
    • Beregningen du ønsker å evaluere (som for øyeblikket er underlagt følgende begrensninger). Du kan evaluere filtrerte beregninger.
    • De to datoperiodene du ønsker å sammenligne (f.eks. mai kontra juni). Hvis du ikke angir en konkret datoperiode, velger Observasjon en standardperiode.
  2. Deretter beregner Observasjon endringen for datoperiodene. Hvis endringen er på under én prosent, får du ikke presentert resultater.
  3. På bakgrunn av beregningen utforsker deretter Observasjon endringer for tre til fem dimensjoner som ofte bidrar til endringer i beregningen. For eksempel kan dimensjonene for brukere være følgende:
    • Brukertype
    • Standard kanalgruppering
      Innenfor en bestemt kanal utforskes nært beslektede dimensjoner. Eksempel: Ved betydelige endringer i kanalen for bannerannonsering skannes kampanjedimensjonen for å se om endringen hovedsakelig kan tilskrives en bestemt kampanje.
    • Land
  4. Til slutt oppretter Observasjon tusenvis av segmenter ut fra alle de mulige verdiene for de ulike utforskende dimensjonene (f.eks. standard kanalgruppering = direkte, bannerannonsering, sosialt osv.). For hvert av segmentene beregner Observasjon en poengsum for i hvilken grad segmentet ble endret (poengsummen er en kombinasjon av den absolutte og den relative endringen). Deretter viser funksjonen de 3–5 segmentene med høyest poengsum i løpet av tidsperiodene, i tillegg til hvor mye segmentet ble endret.

Eksempel

Sett at du oppdager at du hadde færre brukere forrige uke. Da kan du stille spørsmålet «Hvorfor hadde jeg færre brukere denne uken?» (Why were my users down this week?) og få følgende svar.

Endringer uke for uke i beregningsverdier

Begrensninger

Begrensninger for beregninger

Foreløpig er Change Explorations i Analytics bare tilgjengelig for beregninger med samlede verdier, som for eksempel brukere, sidevisninger og inntekter. Change Explorations er ikke tilgjengelig for forholdstall, for eksempel konverteringsfrekvens for netthandel eller fluktfrekvens.

Endre grenser

Beregningsverdien må ha endret seg med minst én prosent i løpet av de to tidsperiodene for at du skal få presentert svar fra Change Explorations i Analytics. Vær oppmerksom på at hvis endringen for beregningen er på under fem prosent, representerer Change Explorations-resultatene kanskje ikke et tilstrekkelig beslutningsgrunnlag.

Utforskede dimensjoner

Vi har foreløpig en statisk, internt definert liste over dimensjoner for de ulike beregningene. Du kan ikke velge hvilke dimensjoner du ønsker å utforske ennå.