Analytics Intelligence Change Explorations

Contingut d'aquest article:
A la versió web d'Analytics, la funció Change Explorations només està disponible en anglès. A l'aplicació Analytics, i amb independència de l'idioma de la vostra versió, només podeu fer preguntes i rebre les respostes en anglès.

Sobre la funció Change Explorations

Quan el valor d'una mètrica canvia d'un període de temps al següent, la funció Change Explorations identifica els segments de dades susceptibles d'explicar aquest canvi. Per exemple, si observeu una davallada dels ingressos del 15% en la darrera setmana, podeu formular a Intelligence una pregunta com ara "Why was Revenue down last week?" (Per què van baixar els ingressos la setmana passada?) i veure els segments de la mètrica en qüestió que mostren una variació més gran de setmana en setmana (per exemple, Agrupació de canals predeterminada = Cerca orgànica, Paraula clau = motxilles).

Veure els resultats de Change Explorations

Teniu dues maneres de veure els resultats de la funció Change Explorations:

• Feu a Intelligence preguntes del tipus "Per què?" a través del quadre de preguntes.
  • Utilitzeu l'opció Explore change (Explora el canvi) que s'inclou en algunes de les estadístiques d'Intelligence sobre la detecció d'anomalies, la qual executa una anàlisi de la funció Change Explorations i la mostra a la targeta.

Com funciona Change Explorations

1. Pregunteu a Intelligence "per què" ha canviat una mètrica. La pregunta ha d'incloure:
    • La paraula "why" ("per què"), a fi que Intelligence sàpiga que voleu posar en marxa la funció Change Explorations.
    • La mètrica que voleu avaluar (sempre en funció de les limitacions actuals). Podeu avaluar mètriques filtrades.
    • Els dos intervals de dates que voleu comparar (per exemple, maig i juny). Si no indiqueu un interval de dates específic, Intelligence en tria un de predeterminat.
  2. A continuació, Intelligence calcula els canvis en l'interval de dates. Si el percentatge de canvi és inferior a l'1%, Intelligence no ofereix dades sobre Change Explorations.
  3. Tot seguit, i en funció de la mètrica, Intelligence explora els canvis en una franja d'entre 3 i 5 dimensions que hi acostumen a generar canvis. Per exemple, en el cas de la mètrica Usuaris, les dimensions podrien ser:
    • Tipus d'usuari
    • Agrupació de canals predeterminada
      En un canal específic, la funció Change Explorations explora dimensions que tenen una relació estreta. Per exemple, si el canal Display presenta canvis significatius, la funció Change Explorations escaneja la dimensió Campanya per veure si hi ha cap campanya en concret que sigui responsable de la major part del canvi.
    • País
  4. Per últim, Intelligence crea milers de segments basats en cadascun dels valors possibles de cada dimensió d'exploració (per exemple, Agrupació de canals predeterminada = Directe, Display, Social, etc.). Per cada segment, Intelligence calcula una "puntuació" que n'indica el grau de canvi (aquesta puntuació és una combinació del canvi absolut i el relatiu). A continuació, mostra els 3-5 segments amb la puntuació més alta en els períodes de temps corresponents, així com el grau de canvi del segment.

Exemple

Imaginem-nos que heu observat una davallada de la mètrica Usuaris la darrera setmana. Podríeu preguntar "Why were my users down this week?" (Per què han baixat els usuaris aquesta setmana?) i rebríeu la resposta següent:

Canvis als valors de la mètrica d'una setmana a una altra

Limitacions

Restriccions pel que fa a les mètriques

Ara per ara, Analytics ofereix la funció Change Explorations només per a mètriques totalitzables, com ara Usuaris, Nombre de pàgines visualitzades i Ingressos. No funciona, en canvi, amb percentatges, com ara Percentatge de conversions de comerç electrònic o Percentatge de rebots.

Llindars de canvi

El valor d'una mètrica ha d'haver canviat almenys un 1% entre els dos períodes perquè la funció Change Explorations d'Analytics doni una resposta. Tingueu present que si el canvi de la mètrica és inferior al 5%, el valor explicatiu dels resultats de la funció Change Explorations pot ser limitat.

Dimensions explorades

Ara com ara, per a cada mètrica disposem d'una llista de dimensions definides interna i estàtica. De moment, encara no podeu triar les dimensions que us agradaria explorar.

Ha estat útil?

Com ho podem millorar?
true
Trieu un itinerari d'aprenentatge propi

Consulteu google.com/analytics/learn, un recurs nou per ajudar-vos a treure el màxim profit de Google Analytics 4. El lloc web nou inclou vídeos, articles i fluxos guiats, i proporciona enllaços a Discord, al blog, al canal de YouTube i al repository de GitHub de Google Analytics.

Comenceu a aprendre avui mateix!