Meetopties voor webpagina's

Informatie over andere manieren om Google Analytics te implementeren.

Voor webpagina's die gebruikmaken van gtag.js beschikt u in Google Analytics over de nieuwste functies voor webpaginarapportage. Als u andere methoden voor het meten van webpagina's wilt verkennen, zijn er diverse extra opties waar u uit kunt kiezen.

In dit artikel vindt u informatie over het volgende:

Gebruik meten met gtag.js

De Google-tag (gtag.js) biedt gestroomlijnde tagging voor Google-producten voor sitemeting, conversiemeting en remarketing. De tag geeft u meer controle en maakt de implementatie eenvoudiger. Als u gtag.js gebruikt, krijgt u toegang tot de nieuwste dynamische functies en integraties zodra deze beschikbaar zijn. Meer informatie over hoe u aan de slag gaat met Google Analytics.

Een Universal Analytics-tag implementeren via Google Tag Manager

Gebruik een Google Tag Manager-container om eenvoudig een Universal Analytics-tag of door derden ondersteunde tags in te stellen en te implementeren.

Zo stelt u een Universal Analytics-tag in via Tag Manager:

1. Maak een Tag Manager-account als u dit nog niet heeft gedaan.
  2. Installeer het Tag Manager-containerfragment in de code van uw website.
  3. Stel een Tag Manager-container in.
  4. Maak een Google Analytics-tag in Tag Manager.
  5. Publiceer uw Tag Manager-container.

Als uw website is ingesteld met Tag Manager, kunt u extra tags toevoegen aan de Tag Manager-interface zonder dat u uw website opnieuw hoeft te coderen.

Analytics.js gebruiken

De bibliotheek van gtag.js is de aanbevolen tag voor nieuwe implementaties. Maar er kunnen gevallen zijn waarin u liever analytics.js gebruikt (bijv. als uw site al gebruikmaakt van analytics.js). Bekijk de documentatie voor ontwikkelaars voor meer informatie.

Het Measurement Protocol gebruiken

Het Google Analytics Measurement Protocol is een standaardset regels om hits vanaf elk met internet verbonden apparaat te verzamelen en naar Analytics te sturen. Het is vooral nuttig wanneer u gegevens wilt verzenden naar Analytics vanaf een kiosk, een verkooppuntsysteem of iets anders dat geen website of webpagina is. Analytics JavaScript en mobiele SDK's maken automatisch hits om gegevens vanaf websites en webpagina's naar Analytics te verzenden, maar voor andere typen apparaten moet u handmatig hits voor gegevensverzameling maken. Het Measurement Protocol definieert hoe u de hits samenstelt en hoe u ze naar Analytics verzendt.

Tips voor dynamische websites

Een dynamische website is een website waarbij de webpagina's worden gemaakt met een programmeertaal zoals Python, Ruby of PHP. U kunt een toevoegingsinstructie of -template gebruiken om de tag dynamisch naar elke pagina te pushen.

1. Zoek de JavaScript-tag voor uw property en kopieer de hele tag. Breng geen wijzigingen aan in het fragment.

2. Plak het hele fragment in een eigen toevoegingsbestand en voeg de toevoegingsinstructie daarna toe aan uw paginakop, zodat het fragment direct na de openingstag <head> wordt geplaatst.

PHP omvat
Kopieer het JavaScript-tagfragment en voeg het toe aan een bestand met de naam analytics.php. Voeg het bestand analytics.php daarna toe aan elke PHP-templatepagina. Voeg voor elke templatepagina direct na de openingstag <head> de volgende code toe:

<?php include_once("analytics.php") ?>