Meetopties voor webpagina's

Informatie over andere manieren om Google Analytics te implementeren.

Voor webpagina's die gebruikmaken van gtag.js beschikt u in Google Analytics over de nieuwste functies voor webpaginarapportage. Als u andere methoden voor het meten van webpagina's wilt verkennen, zijn er diverse extra opties waar u uit kunt kiezen.

In dit artikel:

Uw site bijhouden met gtag.js

De algemene sitetag biedt gestroomlijnde tagging voor de producten van Google voor remarketing, webanalyse en het bijhouden van conversies. De tag geeft u meer controle en maakt de implementatie eenvoudiger. Als u gtag.js gebruikt, krijgt u toegang tot de nieuwste dynamische functies en integraties zodra deze beschikbaar zijn. Meer informatie over hoe u aan de slag gaat met Google Analytics.

Een Universal Analytics-tag implementeren via Google Tag Manager

Gebruik een Google Tag Manager-container om eenvoudig een Universal Analytics-tag of door derden ondersteunde tags te configureren en implementeren.

U stelt als volgt een Universal Analytics-tag via Tag Manager in:

1. Maak een Tag Manager-account als u dit nog niet heeft gedaan.
  2. Installeer het Tag Manager-containerfragment in de code van uw website.
  3. Configureer een Tag Manager-container.
  4. Maak een Google Analytics-tag in Tag Manager.
  5. Publiceer uw Tag Manager-container.

Wanneer uw website is geconfigureerd met Tag Manager, kunt u extra trackingtags toevoegen vanuit de Tag Manager-interface zonder dat u uw website hoeft te hercoderen.

Analytics.js gebruiken

De bibliotheek van gtag.js is de aanbevolen trackingcode voor nieuwe implementaties. Er kunnen echter gevallen zijn waarin u liever analytics.js gebruikt (bijv. als uw site al gebruikmaakt van analytics.js). Bekijk de documentatie voor ontwikkelaars voor meer informatie.

Het Measurement Protocol gebruiken

Het Google Analytics Measurement Protocol is een standaardset regels voor het verzamelen en verzenden van hits vanaf elk met internet verbonden apparaat naar Analytics. Het is vooral nuttig wanneer u gegevens wilt verzenden naar Analytics vanaf een kiosk, een verkooppuntsysteem of iets anders dat geen website of webpagina is. Analytics JavaScript en mobiele SDK's maken automatisch hits om gegevens vanaf websites en webpagina's naar Analytics te verzenden, maar voor andere typen apparaten moet u handmatig hits voor gegevensverzameling maken. Het Measurement Protocol definieert hoe u de hits samenstelt en hoe u ze naar Analytics verzendt.

Tips voor dynamische websites

Een dynamische website is een website waarbij de webpagina's worden gegenereerd via een programmeertaal zoals Python, Ruby of PHP. U kunt een toevoegingsinstructie of -template gebruiken om de trackingcode dynamisch naar elke pagina te pushen.

1. Vind het JavaScript-trackingcodefragment voor uw property en kopieer het volledige fragment. Breng geen wijzigingen aan in het fragment.

2. Plak het volledige fragment in een eigen toevoegingsbestand en voeg de toevoegingsinstructie vervolgens toe aan uw paginakop, zodat het fragment direct na de openingstag <head> wordt geplaatst.

PHP includes
Kopieer het JavaScript-trackingcodefragment en voeg dit toe aan een bestand met de naam analyticstracking.php. Voeg het bestand analyticstracking.php vervolgens toe aan elke PHP-templatepagina. Voeg voor elke templatepagina direct na de openingstag <body> de volgende code toe:

<?php include_once("analyticstracking.php") ?>