Använda Google Analytics tillsammans med Google Ads-konverteringar

Innehåll i artikeln:

Om _gac-cookien

Google Analytics genererar flera olika cookies för att skicka data om dina användare. _gac-cookien och _gcl-cookien lagrar kampanjinformation för att ge Google Ads ett mer tillförlitligt sätt att mäta hur kunder interagerar med ditt företag. Analytics lagrar kampanjinformation i _gac och _gcl när en person öppnar en sida på din webbplats via en webbadress som är kopplad till automatisk taggning i Google Ads.

Cookiens namn och värde

Det placeras separata cookies för varje Analytics-egendom.

Cookiens namn innehåller egendomens id, till exempel:

"_gac_UA-123456-12" ("_gac_egendoms-id")

"_gcl_GB-123456-12" ("_gcl_egendoms-id")

_gac-cookiens värde består av ett versionsnummer följt av en tidsstämpel samt kampanjinformation i form av GCLID-värdet. Exempel:

"1.123456789.CM-a9evq8dFDGUNR8BpeUWxBZB" ("versionsnummer.tidsstämpel.gclid-värde")

Cookie-inställningar

Du kan ändra cookiens namn, domän och utgångsdatum med samma inställningar för cookiefält som för andra cookies som placeras via dina taggar. Läs mer

Mätning över flera domäner

Taggarna skickar _gac -cookien och _gcl -cookien tillsammans med alla parametrar för mätning över flera domäner, om inte funktionen har inaktiverats enligt beskrivningen nedan.

Inverkan på data

Analytics

_gac-cookien och _gcl-cookien påverkar inte Analytics-data eller hur informationen visas i Analytics-rapporterna.

Google Ads

Om du har aktiverat automatisk taggning lägger Google Ads till en unik parameter, Googles klickidentifierare eller GCLID, i webbadresserna till dina målsidor.

Konverteringstaggarna från Google Ads på din webbplats använder _gac-cookien för att hämta GCLID-information när kunder konverterar, vilket gör konverteringsmätningen mer exakt. Läs mer

Alla konverteringstaggar från Google Ads läser och skickar denna information som standard. Informationen ignoreras omedelbart på servern om Google Ads-kontot som äger taggen inte är länkat till den Analytics-egendom som lagrade informationen i cookien.

Om du inte vill att Analytics ska ställa in _gac-cookien kan du välja bort funktionen genom att följa anvisningarna i avsnittet nedan.

Välja bort funktionen

gtag.js

Välj bort funktionen genom att lägga till följande rad i taggen:

gtag('config', 'UA-XXXXX-Y', {'store_gac': false});

analytics.js

analytics.js ställer in _gac-cookien som standard. Välj bort detta genom att lägga till följande rad i taggen:

ga('create', 'UA-XXXXX-Y', 'auto', {'storeGac': false});

Google Taggstyrning

Använd en befintlig publicerad taggbehållare.

1. Välj Fält att ställa in följt av Taggkonfigurering.
  2. Ange storeGac till false för att välja bort funktionen.
  3. Spara taggkonfigurationen och publicera behållaren.

Som alltid bör du tänka på att ge användarna tydlig och omfattande information om de uppgifter du samlar in på din webbplatser, och att inhämta samtycke till datainsamlingen när detta krävs.