Google Analytics gebruiken om het bijhouden van conversies met Google Ads te ondersteunen

In dit artikel:

Over het _gac-cookie

Google Analytics schrijft verschillende cookies om de gegevens bij te houden die zijn gekoppeld aan uw gebruikers. Sinds begin september 2017 schrijft analytics.js het _gac-cookie om campagnegegevens op te slaan en Google Ads zo te voorzien van een betrouwbaardere manier om de interacties te meten die klanten hebben met uw bedrijf. Analytics schrijft campagnegegevens naar het _gac-cookie wanneer een gebruiker een pagina op uw site opent via een URL waarvoor Google Ads-autotagging wordt gebruikt.

Cookienaam en -waarde

Er wordt een afzonderlijk cookie geschreven voor elke Analytics-property.

De cookienaam bevat de property-ID. Bijvoorbeeld:

"_gac_UA-123456-12" ("_gac_property-ID")

De cookiewaarde bevat een versienummer gevolgd door een tijdstempel en campagnegegevens in de vorm van de gclid-waarde. Bijvoorbeeld:

"1.123456789.CM-a9evq8dFDGUNR8BpeUWxBZB" ("versienummer