Google Analyticsin käyttäminen Google Ads ‑konversioiden kanssa

Tämän artikkelin aiheet:

Tietoja _gac-evästeestä

Google Analytics kirjoittaa erilaisia evästeitä, joiden avulla lähetetään käyttäjiisi liittyvää dataa. _gac- ja _gcl-evästeet tallentavat kampanjatietoja, jotta Google Adsilla olisi entistä luotettavampi tapa mitata sitä, miten yrityksesi saa aktivoitua asiakkaita. Analytics kirjoittaa kampanjatiedot _gac- ja _gcl-evästeisiin, kun käyttäjä avaa sivustosi jonkin sivun käyttämällä URL-osoitetta, jossa on hyödynnetty Google Adsin automaattista taggausta.

Evästeen nimi ja arvo

Kutakin Analytics-mittauskokonaisuutta varten kirjoitetaan erillinen eväste.

Evästeen nimi sisältää verkko-omaisuuden tunnuksen. Esimerkiksi:

"_gac_UA-123456-12" ("_gac_mittauskokonaisuuden tunnus")

"_gcl_GB-123456-12" ("_gcl_mittauskokonaisuuden tunnus")

_gac-evästeen arvo sisältää versionumeron ja tämän jälkeen aikaleiman sekä kampanjatiedot GCLID-arvon muodossa. Esimerkki:

"1.123456789.CM-a9evq8dFDGUNR8BpeUWxBZB" ("versionumero.aikaleima.gclid-arvo")

Evästeasetukset

Voit muokata evästeen nimeä, verkkotunnusta ja vanhenemista käyttämällä samoja evästeiden kenttäasetuksia, joita käytät muissa tagiesi kirjoittamissa evästeissä. Lue lisää

Eri verkkotunnukset huomioiva mittaus

Tagisi lähettävät _gac- ja _gcl-evästeet sekä kaikki eri verkkotunnukset huomioivan mittauksen parametrit, ellei evästeiden kirjoittamista ole poistettu käytöstä alla kuvatulla tavalla.

Vaikutus dataan

Analytics

_gac- ja _gcl-evästeillä ei ole vaikutusta Analytics-dataan tai datan esitystapaan Analytics-raporteissa.

Google Ads

Jos automaattinen taggaus on otettu käyttöön, Google Ads lisää yksilöivän GCLID-parametrin (Google-klikkaustunnisteen) laskeutumissivujen URL-osoitteisiin.

Sivustollasi olevat Google Ads ‑konversiotagit käyttävät _gac-evästettä GCLID-tietojen saamiseksi käyttäjän konvertoituessa, mikä parantaa konversiomittauksen tarkkuutta. Lue lisää

Kaikki Google Adsin konversiotagit lukevat ja lähettävät nämä tiedot oletusarvoisesti, mutta data hylätään palvelinpuolella saman tien, jos tagin omistavaa Google Ads ‑tiliä ei ole linkitetty Analytics-mittauskokonaisuuteen, joka on tallentanut datan evästeeseen.

Jos et halua Analyticsin asettavan _gac-evästettä, voit poistaa evästeen käytöstä seuraamalla alla olevia ohjeita.

Käytöstä poistamisen ohjeet

gtag.js

Poista eväste käytöstä kirjoittamalla tagiin seuraava rivi:

gtag('config', 'UA-XXXXX-Y', {'store_gac': false});

analytics.js

analytics.js asettaa _gac-evästeen oletusarvoisesti. Poista eväste käytöstä kirjoittamalla tagiin seuraava rivi:

ga('create', 'UA-XXXXX-Y', 'auto', {'storeGac': false});

Google Tag Manager

Käytä aiemmin luotua ja julkaistua tagin säilöä:

1. Siirry kohtaan Määritettävät kentät ja sitten Tagin määritys.
  2. Poista eväste käytöstä asettamalla storeGac-arvoksi false.
  3. Tallenna tagin määritys ja julkaise säilö.

Anna käyttäjille selkeät ja kattavat tiedot siitä, mitä dataa saatat kerätä verkkosivustollasi, ja pyydä suostumus datan keräämiseen, kun tällaista suostumusta edellytetään.