Brug Google Analytics til at understøtte Google Ads-konverteringer

I denne artikel kan du læse om følgende:

Om _gac-cookien

Google Analytics skriver forskellige cookies for at sende data, der er knyttet til dine brugere. De to _gac- og _gcl-cookies gemmer kampagneoplysninger, så Google Ads kan give en mere pålidelig måde til måling af den interaktion, som kunderne har med din virksomhed. Analytics skriver kampagneoplysninger til de to _gac- og _gcl-cookies, når en bruger åbner en side på dit website via en webadresse, der anvender automatisk tagging i Google Ads.

Cookienavn og -værdi

Der skrives en separat cookie for hver enkelt Analytics-ejendom.

Cookienavnet omfatter ejendoms-id'et. Eksempel:

"_gac_UA-123456-12" ("_gac_-ejendoms-id")

"_gcl_GB-123456-12" ("_gcl_-ejendoms-id")

_gac-cookieværdien ndeholderi et versionsnummer efterfulgt af et tidsstempel og kampagneoplysninger i form af GCLID-værdien. Eksempel:

"1.123456789.CM-a9evq8dFDGUNR8BpeUWxBZB" ("versionsnummer.tidsstempel.gclid-værdi")

Cookieindstillinger

Du kan ændre cookienavn, domæne og udløbsdato ved hjælp af de samme cookiefeltindstillinger, som du bruger til andre cookies skrevet af dine tags. Få flere oplysninger

Måling på tværs af domæner

Dine tags sender de to _gac- og _gcl-cookies sammen med alle parametre til måling på tværs af domæner, medmindre cookien er deaktiveret som beskrevet nedenfor.

Effekt på data

Analytics

De to _gac- og _gcl-cookies påvirker ikke Analytics-data eller den måde, som dataene vises på i Analytics-rapporter.

Google Ads

Hvis du har aktiveret automatisk tagging, føjer Google Ads en unik parameter kaldet GCLID, eller "Google-klik-id", til webadresserne for dine landingssider.

Google Ads-konverteringstags på dit website bruger _gac-cookien til at hente GCLID-oplysninger, når brugeren foretager en konvertering, hvilket forbedrer nøjagtigheden af dens konverteringsmåling. Få flere oplysninger

Alle Google Ads-konverteringstags læser og sender disse oplysninger som standard, men dataene slettes straks på serversiden, hvis den Google Ads-konto, der ejer tagget, ikke er linket til den Analytics-ejendom, der gemmer dataene i cookien.

Hvis du ikke vil have, at Analytics anbringer _gac-cookien, kan du fravælge dette ved at følge vejledningen i næste afsnit.

Sådan fravælger du

gtag.js

Du fravælger brugen af cookies ved at inkludere følgende linje i dit tag:

gtag('config', 'UA-XXXXX-Y', {'store_gac': false});

analytics.js

analytics.js anbringer _gac-cookien som standard. For at fravælge brugen af cookien skal du føje følgende linje til dit tag:

ga('create', 'UA-XXXXX-Y', 'auto', {'storeGac': false});

Google Tag Manager

Brug en eksisterende udgivet tagcontainer.

1. Naviger til Felter, der skal indstilles og så Tagkonfiguration.
  2. For at fravælge skal du angive storeGac til false.
  3. Gem tagkonfigurationen, og udgiv containeren.

Som altid skal du sørge for, at du giver dine brugere tydelige og omfattende oplysninger om data, som du indsamler på dine websites, og, hvis det er påkrævet, indhente samtykke til indsamling af disse oplysninger.