Vanliga frågor (gtag.js)

Svar på vanliga frågor om hur du använder gtag.js med Google Analytics.

Den globala webbplatstaggen (gtag.js) utgör en struktur för effektiv taggning av webbsidor. Den ger dig större kontroll och underlättar implementeringen. När du använder gtag.js kan du dra fördel av de senaste mätfunktionerna och integreringarna i takt med att de blir tillgängliga.

Fungerar gtag.js för både webben och appar?
gtag.js används för att tagga webbsidor. Använd Google Analytics för Firebase för appar.
Vilken är skillnaden mellan Google Taggstyrning och gtag.js och vad ska jag använda?

gtag.js och Google Taggstyrning är separata och oberoende sätt att tagga din webbplats.

Om du vill hantera taggar från Google och tredje part från samma plats utan att behöva ändra webbplatskoden senare ska du använda Google Taggstyrning.

Om du vill koda taggar på din webbplats direkt med JavaScript ska du använda gtag.js.

Måste gtag.js infogas på varje webbsida?
Det beror på vilka funktioner du vill implementera på webbplatsen. Den normala installationskoden för Google Analytics gtag.js omfattar mätning av sidvisningar som standard. Om dina verksamhetsmål kräver det kan du installera ytterligare funktioner, som klickmätning, på varje sida eller enbart på vissa sidor.
Kan jag distribuera tredjepartstaggar (inte från Google) med hjälp av gtag.js?
Nej, när du använder gtag.js från Google Analytics fungerar det bara för Google-produkter. Använd Google Taggstyrning om du behöver en tagghanteringslösning som kan hantera tredjepartstaggar.
Stöder gtag.js Google Optimize?
Ja. Det enda som krävs är att du lägger till Optmize-behållarens id i konfigurationskodavsnittet för Google Analytics. Läs mer.
Om jag byter från analytics.js till gtag.js i min implementering av Google Analytics, påverkar detta min data?
Nej, bytet mellan de olika koderna för Google Analytics påverkar inte din data (till exempel fler användare totalt eller återställning av klient-id:n). Google Analytics samlar in data om användningen av din webbsida enligt vad du har angett, oavsett om koden bygger på analytics.js eller gtag.js.
Måste jag uppdatera något om jag använder ett tagghanteringssystem (TMS) från tredje part?
Inga uppdateringar är nödvändiga. Implementeringar av tagghanteringssystem från tredje part fortsätter att skicka träffar till Google Analytics utan att påverkas av gtag.js-versionen.