Spor utgående linker med gtag.js

Med Google Analytics-hendelser kan du spore klikk på linker som fører brukerne til et annet nettsted enn ditt eget.

For å kunne konfigurere Analytics-hendelsessporing må du ha god kjennskap til HTML-redigering og koding i JavaScript, eller få hjelp av en erfaren utvikler.

Finn ut mer om hvordan du konfigurerer standard sporingskoden.

Hvis du har lagt til sporingskoden for gtag.js på nettstedet ditt, kan du kopiere og lime inn skriptet nedenfor på dine egne sider for å konfigurere hendelsessporing for utgående linker.

Hvis du kopierer og limer inn skriptet nedenfor uten endringer, vises utgående klikk med kategorien «utgående», handlingen «klikk» og med nettadressen som etikett i Analytics-hendelsesrapporter. (Disse er oppført med fet skrift i kodebiten.) Du kan bruke disse verdiene, eller du kan endre dem og lage egendefinerte verdier. Finn ut mer om komponentene i hendelser.

<script>
/**
* Funksjon som sporer klikk på en utgående link i Analytics.
* Denne funksjonen tar en gyldig nettadressestreng som argument og bruker denne strengen
* som aktivitetsetikett. Hvis transportmetoden angis som «beacon», kan treffet sendes
* med «navigator.sendBeacon» i nettlesere som støtter dette.
*/
var trackOutboundLink = function(url) {
  gtag('event', 'click', {
    'event_category': 'outbound',
    'event_label': url,
    'transport_type': 'beacon',
    'event_callback': function(){document.location = url;}
  });
}
</script>

Du må også legge til (eller endre) onclick-attributtet i linkene dine. Bruk dette eksempelet som en modell for dine egne linker:

<a href="http://www.example.com" onclick="trackOutboundLink('http://www.example.com'); return false;">Check out example.com</a>

Beslektede ressurser