Lähtevien linkkien seuraaminen gtag.js:n avulla

Analyticsin Google Analytics ‑tapahtumien avulla voit seurata niiden linkkien klikkauksia, jotka vievät käyttäjät muille kuin omille sivustoillesi.

Analyticsin tapahtumaseurannan määrittäminen edellyttää hyviä HTML‑koodin muokkaustaitoja ja JavaScript‑ohjelmoinnin hallintaa tai vaihtoehtoisesti kokeneen verkkokehittäjän tukea.

Lue lisää perusseurantakoodin määrittämisestä.

Jos olet lisännyt gtag.js-seurantakoodin sivustollesi, voit kopioida alla olevan komentosarjan ja liittää sen omille sivuillesi määrittääksesi tapahtumaseurannan lähteville linkeille.

Jos kopioit ja liität komentosarjan täsmälleen samassa muodossa, lähtevien linkkien klikkauksilla on Analyticsin tapahtumaraporteissa seuraavat arvot: Luokka: lähtevät, Toiminto: klikkaus ja Tunniste = URL-osoite. (Koodinpätkässä nämä näkyvät lihavoituina.) Voit käyttää näitä arvoja tai muuttaa niitä ja määritellä omat arvot. Lue lisää tapahtumakomponenteista.

<script>
/**
* Funktio, joka seuraa lähtevän linkin klikkausta Analyticsissa.
* Tämän funktion argumentiksi otetaan kelvollinen URL-merkkijono, jota käytetään
* tapahtuman tunnisteena. Kun kuljetusmetodiksi asetetaan beacon, osuma voidaan lähettää
* navigator.sendBeacon-komennolla sitä tukevissa selaimissa.
*/
var trackOutboundLink = function(url) {
  gtag('event', 'click', {
    'event_category': 'outbound',
    'event_label': url,
    'transport_type': 'beacon',
    'event_callback': function(){document.location = url;}
  });
}
</script>

Sinun on myös lisättävä (tai muokattava) linkkiesi onclick-attribuuttia. Käytä tätä esimerkkiä mallina linkeille:

<a href="http://www.example.com" onclick="trackOutboundLink('http://www.example.com'); return false;">Check out example.com</a>

Aiheeseen liittyviä resursseja