Fer un seguiment dels enllaços de sortida amb gtag.js

Podeu utilitzar els Esdeveniments de Google Analytics per fer un seguiment dels clics als enllaços que porten als usuaris a un altre lloc web diferent del vostre.

Per configurar el seguiment d'esdeveniments d'Analytics, heu de saber editar el codi HTML i el codi JavaScript, o bé demanar ajuda a un desenvolupador web amb experiència.

Obteniu més informació sobre com es configura el codi de seguiment bàsic.

Si heu afegit un codi de seguiment de gtag.js al vostre lloc web, podeu copiar i enganxar l'script següent a les pàgines per configurar el seguiment d'esdeveniments per als enllaços de sortida.

Si copieu i enganxeu l'script tal com es mostra aquí, els clics de sortida es mostraran als informes d'esdeveniments de Google Analytics amb la categoria "sortida", l'acció "clic" i l'etiqueta equivalent a l'URL. Al fragment es mostren en negreta. Podeu fer servir aquests valors o canviar-los per tal de definir els vostres. Obteniu més informació sobre els components dels esdeveniments.

<script>
/**
* Aquesta funció fa el seguiment d'un clic en un enllaç de sortida d'Analytics.
* Aquesta funció pren la cadena d'un URL vàlid com a argument i la fa servir
* com a etiqueta de l'esdeveniment. Si configureu el mètode de transport com a "beacon", permetreu que s'enviï la petició de fitxer
* mitjançant "navigator.sendBeacon" en un navegador compatible.
*/
var trackOutboundLink = function(url) {
  gtag('event', 'click', {
    'event_category': 'outbound',
    'event_label': url,
    'transport_type': 'beacon',
    'event_callback': function(){document.ubicació = url;}
  });
}
</script>

També haureu d'afegir l'atribut onclick als enllaços o modificar-lo. Feu servir aquest exemple com a model per als vostres enllaços:

<a href="http://www.example.com" onclick="trackOutboundLink('http://www.example.com'); return false;">Visiteu example.com</a>