Dit artikel gaat over Universal Analytics. Als u de vernieuwde versie van Google Analytics gebruikt, gaat u naar het gedeelte over Google Analytics 4-property's in dit Helpcentrum.

Google Analytics-gebeurtenissen met gtag.js

Als u basistracking voor pagina's nog niet heeft toegevoegd, doet u dit eerst.

Nadat u basistracking voor pagina's heeft toegevoegd, voegt u JavaScript toe aan de site die de details van elke Google Analytics-gebeurtenis naar Analytics verzendt. Lees de documentatie voor gtag.js-ontwikkelaars.

Als u meer informatie wilt over de anatomie van Google Analytics-gebeurtenissen (bijv. categorie, actie, label, waarde), leest u Over gebeurtenissen.