Configurar el seguiment a Analytics amb analytics.js

Etiqueteu el vostre lloc web per a Google Analytics mitjançant analytics.js
Contingut d'aquest article:

Instruccions bàsiques

El primer pas per configurar el seguiment d'un lloc web és crear una propietat d'Analytics. N'heu de crear una per a cada lloc web del qual voleu fer un seguiment.

Quan creeu una propietat d'Analytics, es generen un identificador de seguiment i un fragment del codi de seguiment en JavaScript. El pas següent és portar a terme una d'aquestes accions:

• Afegir el fragment complet del codi de seguiment a totes les pàgines web de les quals voleu fer un seguiment. Col·loqueu-lo just després de l'etiqueta d'obertura <head>  de cada pàgina.

O
  • Introduir l'identificador de seguiment en un camp que demani l'identificador de seguiment de Google Analytics. (En alguns serveis d'allotjament web no cal que afegiu el fragment complet del codi de seguiment a totes les pàgines web del lloc; n'hi ha prou que introduïu l'identificador de seguiment en un camp. Si el camp ja existeix, normalment el trobareu a les seccions "Administrador" o "Analytics" de l'allotjament web. Per obtenir més informació, llegiu l'apartat "Servei d'allotjament web" de la secció Triar la configuració adequada segons el tipus de propietat de què feu un seguiment que trobareu més avall.)

Localitzar l'identificador de seguiment i el fragment del codi de seguiment

Per localitzar l'identificador de seguiment i el fragment del codi, feu el següent:

1. Inicieu la sessió al compte d'Analytics.
  2. Feu clic a Administrador.
  3. Seleccioneu un compte al menú de la columna COMPTE.
  4. Seleccioneu una propietat al menú de la columna PROPIETAT.
  5. A la columna PROPIETAT, feu clic a Informació de seguiment > Codi de seguiment.

Triar la configuració adequada segons el tipus de propietat de què feu un seguiment

A Analytics, hi ha diverses maneres de recopilar dades procedents de propietats en línia. Tot depèn de si voleu fer un seguiment d'un lloc web, d'una aplicació o d'un determinat tipus de dispositiu connectat a Internet. A continuació s'expliquen diversos mètodes per configurar el codi de seguiment en diferents tipus de propietats.

• Lloc web estàtic

Els llocs web estàtics es basen en un codi HTML que no canvia de manera dinàmica i NO es genera amb un llenguatge de programació com ara Python, Ruby o PHP.

1. Localitzeu el fragment del codi de seguiment Javascript corresponent a la vostra propietat i copieu-lo tot sencer. No hi feu cap canvi.
    2. Enganxeu tot el fragment al codi HTML de les vostres pàgines web, just després de l'etiqueta d'obertura <head>.

Si voleu enviar dades d'una pàgina concreta a diverses propietats, podeu fer un seguiment de la pàgina en qüestió utilitzant diversos comptes o diverses propietats d'un mateix compte.

• Lloc web dinàmic

Als llocs web dinàmics, el codi HTML es genera amb un llenguatge de programació com ara Python, Ruby o PHP. Podeu fer servir una plantilla o una declaració d'inclusió per afegir el codi de seguiment de manera automàtica i dinàmica en totes les pàgines.

1. Localitzeu el fragment del codi de seguiment Javascript corresponent a la vostra propietat i copieu-lo tot sencer. No hi feu cap canvi.
    2. Enganxeu el fragment sencer al fitxer d'inclusió corresponent i, tot seguit, afegiu la declaració d'inclusió a la capçalera de la pàgina perquè el fragment quedi just després de l'etiqueta d'obertura <head>.

Si feu servir PHP

Copieu el fragment del codi de seguiment JavaScript i afegiu-lo a un fitxer anomenat analyticstracking.php. Després, incloeu el fitxer analyticstracking.php en totes les pàgines de la plantilla PHP. Afegiu el codi de sota en cada pàgina de la plantilla just després de l'etiqueta <body> d'obertura:

<?php include_once("analyticstracking.php") ?>

Tingueu present que podeu modificar de manera més eficient el codi de seguiment dels llocs web dinàmics amb l'ús de Google Tag Manager.

• Servei d'allotjament web (no gestioneu el codi font)

Alguns proveïdors d'Internet o plataformes d'allotjament (com ara WordPress, GoDaddy, Wix, Weebly, etc.) simplifiquen la instal·lació del codi de seguiment d'Analytics mitjançant connectors que l'instal·len automàticament a les pàgines web. Consulteu les instruccions de la vostra plataforma per afegir l'identificador de seguiment d'Analytics.

Aquí teniu les instruccions d'implementació d'Analytics d'alguns proveïdors habituals:

Si feu servir un connector per recopilar dades, és possible que no pugueu afegir opcions de configuració per personalitzar les dades de què vulgueu fer un seguiment. Si teniu requisits especials per al seguiment d'aquestes dades, consulteu com començar a utilitzar Analytics.

• Lloc web amb Google Tag Manager

Google Tag Manager és una eina gratuïta que us permet gestionar diverses etiquetes d'anàlisi i de seguiment de llocs. Per instal·lar el codi de seguiment d'Analytics amb aquesta eina, llegiu l'article Configuració i instal·lació de Google Tag Manager.

• Aplicació mòbil
  • Dispositiu connectat a Internet o sistema de gestió de la relació amb els clients (CRM)

Per recopilar dades d'un dispositiu connectat a Internet, com ara un sistema de venda en línia, una consola de joc, un sistema CRM o qualsevol altra plataforma, cal que utilitzeu el Protocol de mesurament d'Analytics.

Verificar el funcionament del codi de seguiment

Un cop hàgiu instal·lat correctament el codi de seguiment d'Analytics, poden passar fins a 24 hores abans no es mostrin dades (com ara informació de referències de trànsit, característiques dels usuaris o dades de navegació) als informes. Ara bé, podeu comprovar la configuració del codi de seguiment web en qualsevol moment.

Resoldre un problema de la configuració del codi de seguiment

Si no veieu cap dada, o no veieu les que esperàveu, podeu utilitzar l'eina de resolució de problemes de configuració del codi de seguiment per identificar qualsevol dificultat i resoldre-la.

El lloc de Google Developers és un recurs excel·lent per obtenir més informació sobre com funciona el fragment del codi de seguiment.

Ha estat útil?

Com ho podem millorar?
true
Trieu un itinerari d'aprenentatge propi

Consulteu google.com/analytics/learn, un recurs nou per ajudar-vos a treure el màxim profit de Google Analytics 4. El lloc web nou inclou vídeos, articles i fluxos guiats, i proporciona enllaços a Discord, al blog, al canal de YouTube i al repository de GitHub de Google Analytics.

Comenceu a aprendre avui mateix!

Tanca la cerca
Aplicacions de Google