Netthandel med gtag.js

Før du kan se netthandelsdata i Analytics-rapportene dine, må du:

• aktivere utvidet netthandel for hver rapporteringsvisning der du ønsker å se data.
  • legge til sporingskode på nettstedet ditt eller i appen din for å samle inn netthandelsdataene og sende dem til Analytics. Dette forutsetter at du har god kjennskap til HTML-redigering og koding i JavaScript, eller at du får hjelp av en erfaren utvikler.

Aktiver utvidet netthandel for en rapporteringsvisning

Du må aktivere netthandel for hver enkelt rapporteringsvisning der du ønsker å se dataene.

1. Logg på Google Analytics.
  2. Klikk på Administrator, og gå til den aktuelle rapporteringsvisningen.
  3. I DATAUTVALG-kolonnen klikker du på Innstillinger for netthandel.
  4. Velg for Slå på netthandel.
  5. Valgfritt: Velg for Slå på relaterte produkter.
  6. Klikk på Neste trinn.
  7. Velg for Innstillinger for utvidet netthandel.
  8. Klikk på Send.

Konfigurering av sporingskode

Hvis du ikke allerede har konfigurert standard sidesporing, gjør du det først.

Når du skal samle inn netthandelsdata fra et nettsted, må du legge til JavaScript på nettstedet ditt der transaksjons- og varedata sendes til Analytics. Du finner veiledning i utviklerdokumentasjonen for utvidet netthandel (gtag.js).

Hvis handlekurven din ligger hos en tredjepart, eller du sporer transaksjoner på flere separate domener, må du konfigurere sporing av flere domener. Hvis programvaren for handlekurven er på det samme domenet som nettbutikken din, trenger du ikke å implementere sporing av flere domener.