Aangepaste transacties in Looker Studio

Geoptimaliseerde e-commerce is bedoeld voor het bijhouden van de uiteindelijke transacties die zijn gekoppeld aan een aankoop en van sommige gebruikersinteracties die voorafgaan aan een aankoop. Toch zijn er een paar scenario's waarin Geoptimaliseerde e-commerce kan worden gebruikt om transacties bij te houden die niet per se definitief zijn. Deze scenario's omvatten, maar zijn niet beperkt tot, reserveringen en leadformulieren. Deze kunnen toekomstige transacties bevatten die van invloed zijn op de uiteindelijke opbrengst en de opgenomen producten.

Gedrag van Geoptimaliseerde e-commerce

Houd rekening met het volgende gedrag van Geoptimaliseerde e-commerce als u transacties wilt dedupliceren:

• Als er bij een transactie een hit wordt gestuurd, verhoogt die transactie het totale aantal transacties in GA voor de transactiestatistiek. Dit geldt ook als een transactie dezelfde ID heeft.

• Als er bij een terugbetaling een hit wordt gestuurd, neemt het aantal terugbetalingen voor producten toe, maar blijft de transactiestatistiek ongewijzigd.

• Als er één transactie met bedrag X wordt gestuurd en daarna een tweede transactie met bedrag -X, verandert de opbrengststatistiek niet, maar is het aantal transacties 2, niet 1.

• Als een gebruiker een transactie met bedrag X en daarna een terugbetaling van X stuurt, blijven de statistieken voor zowel het aantal transacties als de opbrengst ongewijzigd. De statistiek voor terugbetalingen wordt verhoogd met X en de statistiek voor het aantal terugbetalingen voor producten wordt verhoogd met 1. Het aantal terugbetalingen voor producten wordt verhoogd met 1 voor elk product dat is terugbetaald.

• Als u meerdere transacties met dezelfde ID stuurt en daarna een volledige terugbetaling stuurt, wordt de meest recente transactie terugbetaald, maar wordt geen rekening meer gehouden met de eerdere transactie.

Transacties aanpassen

In principe is het met de standaardinstelling niet mogelijk om rekening te houden met wijzigingen in transacties. Met Geoptimaliseerde e-commerce kunt u meten op welk moment een gebruiker in een aankoopcyclus niet meer terug kan en de aankoop niet meer kan aanpassen.

Hieronder vindt u één manier om rapporten te maken die rekening houden met aangepaste transacties. Hiervoor zijn mogelijk ook andere technieken beschikbaar die hier niet worden behandeld.

Aangepaste rapporten maken

Gebruik Looker Studio om de gewenste rapportage te genereren. U moet een combinatie van terugbetalingen en transacties gebruiken om de gewenste rapporten te maken. Houd u aan de volgende regels om te zorgen dat er rekening wordt gehouden met wijzigingen in transacties.

• Als een klant de transactie aanpast om producten op te nemen die de opbrengst van de transactie verhogen, stuurt u een nieuwe transactie met alleen de extra opbrengst. Stuur niet de totale transactieopbrengst met de nieuwste transactie. De nieuwe transactie moet dezelfde transactie-ID hebben als de oude transactie.

• Als een product uit een transactie wordt verwijderd, stuurt u een hit met een terugbetaling.

• Vermeld altijd de producten die worden verwijderd en de opbrengst, productopbrengst en het aantal producten dat aan de terugbetaling is gekoppeld. Dit moet zelfs voor volledige terugbetalingen worden opgegeven.

Er moet een aangepaste statistiek worden gemaakt die alleen de waarde 1 heeft en alleen wordt gestuurd als een klant vraagt om een volledige terugbetaling, niet een gedeeltelijke terugbetaling. De aangepaste statistiek moet een hitbereik hebben en is noodzakelijk omdat er geen statistiek is die het totale aantal volledige terugbetalingen van transacties telt.

Stappen om een Looker Studio-rapport te maken

1. Maak een nieuwe Looker Studio-gegevensbron door uw hoofdweergave te koppelen aan Looker Studio.

2. Maak de volgende velden in de gegevensbron:

1. Gededupliceerde transacties

1. Formule: count_distinct(transactions)

2. Aantal uiteindelijke transacties

1. Formule: gededupliceerde transacties - aangepaste statistiek voor terugbetalingen van transacties

3. Uiteindelijke opbrengst

1. Formule: opbrengst - bedrag van terugbetaling

4. Uiteindelijke productopbrengst

1. Formule: productopbrengst - bedrag van terugbetalingen voor producten

5. Aantal uiteindelijke producten

1. Formule: aantal - aantal terugbetaald

De berekende velden in de Looker Studio-gegevensbron zijn nodig om een statistiek voor volledig gededupliceerde transacties te maken waarbij rekening wordt gehouden met terugbetalingen. In de andere berekende statistieken voor opbrengst, productopbrengst en aantal producten moet ook rekening worden gehouden met het aantal terugbetalingen en het bedrag van de terugbetalingen.

Beperkingen

Het belangrijkste probleem bij het opstellen van aangepaste rapporten ten opzichte van de gebruikelijke rapporten in GA, is dat functies zoals rapporten voor multi-channel trechters en attributierapporten niet erg nuttig zijn, omdat transacties niet worden gededupliceerd.