Google Analytics 360:n ja BigQueryn käyttäminen datanhallinta-alustana

Datanhallinta-alustojen (DMP) avulla käyttäjät voivat yhdistää käyttäjädataa eri lähteistä yleisöjen luomista ja analysointia varten. Google Analytics 360:n ja BigQueryn yhdistelmä voi toimia rajoitettuna pseudo-DMP:nä, kunhan tietyt edellytykset täyttyvät.

Yleiskatsaus

Google Analytics 360 sallii käyttäjä‑ ja sisältödatan keräämisen, ja kyseinen data voidaan keräämisen jälkeen viedä BigQueryyn. Google Analyticsin ja BigQueryn integrointi on yksisuuntainen linkitys, jossa dataa viedään Google Analyticsista BigQueryyn. BigQuery-dataa ei voi automaattisesti viedä Google Analyticsiin.

Jotta Google Analytics ‑dataa voidaan liittää muihin kuin Google Analytics ‑datajoukkoihin BigQueryssa, Google Analyticsin ja muiden kuin Google Analyticsin datajoukkojen välillä on oltava yhteinen avain. Yhteinen avain tarvitaan myös BigQueryssa olevan yhdistetyn datan ja Google Analytics ‑käyttöliittymässä olevan datan välille.

Yhteisen avaimen luominen

Google Analytics ‑datan ja muiden datalähteiden välisen yhteisen avaimen luomisprosessi vaihtelee sen mukaan, mitkä datalähteet ovat kyseessä. Datalähteestä riippumatta on usein edellytyksenä, että yhteinen avain luodaan tai tallennetaan datan keräämisen yhteydessä. Datan tallentaminen sivun katselun tai tietyn tapahtuman yhteydessä vaaditaan usein siksi, että yleisöavaimet tai datan laajentamisen arvot voidaan lopulta tuoda Google Analyticsiin.

Esimerkkiavain: User-ID

Tätä käytetään tavallisesti siten, että User-ID-arvot kerätään omana ulottuvuutena ja niitä käytetään yhteisenä avaimena Google Analyticsin ja CRM-järjestelmän datan välillä. Oma ulottuvuus vaaditaan, koska uudelleenmarkkinointiyleisöjä ei tällä hetkellä voi linkittää mainosalustoihin niissä Google Analytics ‑näkymissä, joissa User-ID on otettu käyttöön. Kun User-ID:t kerätään vakionäkymissä, data voidaan sitoa User-ID-arvoihin ja uudelleenmarkkinointiyleisöjä voidaan edelleen käyttää mainosalustojen kanssa.

1. Luo käyttäjälaajuinen oma User-ID-ulottuvuus.
  2. Kerää User-ID-arvo aina, kun käyttäjä kirjautuu verkkosivustolle tai sovellukseen, ja lähetä se ainakin kerran oman ulottuvuuden arvona.
  3. User-ID-arvon on oltava identtinen sen arvon kanssa, joka yksilöi käyttäjän CRM-järjestelmässä.

Esimerkkiavain: Client-ID

Jos verkkosivustolla tai sovelluksella ei ole User-ID-arvoa, Google Analyticsin automaattisesti luomaa Client-ID:tä voidaan käyttää yhteisenä avaimena.

1. Luo käyttäjälaajuinen oma Client-ID-ulottuvuus.
  2. Tallenna Client-ID oman ulottuvuuden arvona aina, kun käyttäjä käy verkkosivustolla tai sovelluksessa.
  3. Jos käyttäjäprofiili luodaan käyttäjän jonkinlaisen aktivoitumisen takia (jos käyttäjä esimerkiksi tilaa sähköpostitse uutiskirjeen tai lähettää liiditietoja), myös Client-ID-arvo on kerättävä ja tallennettava käyttäjätietojen kanssa muualle kuin Google Analyticsiin.

Google Analytics ‑datan vieminen BigQueryyn

Kun dataa viedään BigQueryyn, User-ID-näkymän sijasta on käytettävä päädatanäkymää. Näin varmistetaan, että BigQuerysta löytyy laajin käytettävissä oleva datajoukko. Jos User-ID‑ ja/tai Client-ID-arvot kerätään omina ulottuvuuksina, taustaohjelman datajoukot on mahdollista tuoda BigQueryyn ja liittää Google Analytics ‑dataan.

Eri datajoukkojen oikeanlainen yhdistäminen edellyttää vankkaa SQL:n ja Google Analytics BigQuery Export ‑mallin tuntemista.

Google Analytics ‑dataa voidaan tarvittaessa viedä BigQuerysta, jolloin datan yhdistäminen ja analyysi voidaan suorittaa muualla. Google Analytics ‑dataa ei voi viedä suoraan kolmannen osapuolen datavarastoihin samalla tavalla kuin sitä viedään BigQueryyn, mutta kun data on BigQueryssa, se voidaan viedä muualle.

Datan tuominen Google Analyticsiin

Yhdistetyn datan voi tuoda Google Analyticsiin kahdella täysin eri tavalla. Nämä tavat ovat perinteinen ulottuvuuden laajentaminen sekä Audience-ID:n tuominen.

Perinteinen ulottuvuuden laajentaminen

Perinteisen ulottuvuuden laajentamisen käyttäminen edellyttää seuraavia asioita:

1. Henkilökohtaisia tunnistetietoja ei tuoda.
  2. Tuotavia ulottuvuuksia ja tietoja ei ole liian paljon.
  3. Tuotavien ulottuvuuksien ja mittareiden ei odoteta muuttuvan tai kasvavan ajan mittaan.

Jos nämä edellytykset täyttyvät, voit käyttää kyselyn aikana tapahtuvan datan tuonnin ominaisuutta ja ladata näin oman datajoukon käyttämällä avaimena omaa Client-ID‑ tai User-ID-ulottuvuutta.

Audience-ID-datan tuonti

Jos perinteisen ulottuvuuden laajentamisen edellytykset eivät täyty, toinen mahdollinen vaihtoehto on yleisön tunnuksen (Audience-ID:n) luominen. Jotta voit tuoda Audience-ID:n usealle yleisölle, sinun on toimittava seuraavasti:

1. Luo ainakin kolme omaa ulottuvuutta: User-ID, Client-ID ja Audience-ID.
    1. Kaikkien kolmen oman ulottuvuuden on oltava käyttäjän laajuisia.
  2. Vie dataa BigQueryyn.
  3. Analysoi yleisöjä BigQueryssa.
  4. Luo luettelo Client-ID- tai User-ID-tunnuksista, jotka liittyvät tutkittavan yleisön käyttäjiin.
  5. Yhdistä Audience-ID kyseisiin Client-ID- tai User-ID-tunnuksiin.
  6. Audience-ID ei saa sisältää henkilökohtaisia tunnistetietoja.
  7. Jokaisen Audience-ID:n on viitattava vain yhteen yleisöön.
  8. Jos käyttäjä kuuluu useisiin yleisöihin, tunnusten erottamiseen on käytettävä ajatusviivaa, alaviivaa tai jotakin muuta merkkiä.
  • Luo oma kyselyn aikana tapahtuva datan tuontitiedosto, jossa data yhdistetään joko omien Client-ID‑ tai User-ID-ulottuvuuksien perusteella ja jossa tuodaan Audience-ID-arvoja.
  • Luo CSV-tiedosto, joka sisältää joko User-ID‑ tai Client-ID‑arvot sekä Audience-ID-arvot.
  • Luo ohjelma, joka lataa CSV-tiedostot automaattisesti käyttämällä Management APIa.
  • Huom. Aina kun datajoukolle ladataan uusi datan tuontitiedosto, se korvaa vanhan tiedoston.

Uudelleenmarkkinointiyleisöjen luominen

Jos data on tuotu käyttämällä perinteistä ulottuvuuden laajentamista, uudelleenmarkkinointiyleisöjä voidaan luoda tuotujen arvojen perusteella.

Jos data on tuotu Audience-ID:n avulla, uudelleenmarkkinointiyleisöjä voidaan luoda Audience-ID-arvojen perusteella.

Google Analytics pyrkii keräämään Display-kohteiden (GDN, Display & Video 360 ja Google Ad Manager) sekä Google Optimizen käyttäjien tiedot viimeisen kymmenen päivän ajalta viimeisimpänä ladattujen määritelmien perusteella. Yleisöluettelojen päivittyminen vie kuitenkin usein aikaa, koska käyttäjät eivät välttämättä palaa heti verkkosivustolle tai sovellukseen.

Kun uudelleenmarkkinointiyleisöt on luotu, niitä voidaan käyttää Google Adsissa ja Display & Video 360:ssä.

Rajoitukset

• Jos Display & Video 360 ja Campaign Manager 360 on linkitetty Google Analyticsiin, näihin alustoihin liittyvää dataa, jota voidaan katsella Google Analytics ‑käyttöliittymässä, ei viedä BigQueryyn Google Analytics ‑datan kanssa. Google Marketing Platformin datansiirtotiedostoja voidaan käyttää BigQueryssa.
    • Uudelleenmarkkinointiyleisöjä voidaan jakaa vain Display & Video 360:n ja Google Adsin käyttöön.
    • Jos tietoja halutaan tuoda Google Analyticsiin automaattisesti, sitä varten on luotava yksilöity ratkaisu.