Startsidan för Google Analytics

Om startsidan

När du loggar in i Analytics hittar du en sammanfattning av intressanta delar av din data på startsidan.

Den översta raden med kort visar följande:

• Övergripande trafik och konverteringar (användare, intäkter, konverteringsfrekvens, sessioner). Klicka på ett mätvärde om du vill ändra diagrammet.
  • Användarvolym efter dag och timme. Håll muspekaren över en cell om du vill se exakt antal användare den timmen.
  • Antalet användare på webbplatsen just nu och vilka sidor de tittar på.
De första tre korten på startsidan.

Resten av korten på sidan ger liknande översiktsbilder av din data. Det kan till exempel vara

• vilka kanaler du förvärvar användare i
  • hur bra du är på att behålla användare från vecka till vecka
  • slutförda mål.

Kortkontroller

Ett kort kan ha upp till tre kontroller:

• val av dimension/mätvärde
  • val av datumintervall
  • länk till tillhörande rapport

Val av dimension/mätvärde

Om ett kort visar dimensioner eller mätvärden högst upp kan du klicka på dem om du vill ändra vilken data som visas i kortet.

Tre dimensionsval högst upp i kortet.

Datumintervall

Alla kort utom realtidskortet (Användare just nu) har ett alternativ för att välja olika datumintervall. Du kan välja olika datumintervall beroende på datatyp.

Datumväljare med relativa datumintervall (t.ex. I dag, Senaste sju dagarna).

Länk till tillhörande rapport

De flesta kort använder data från befintliga Analytics-rapporter. Öppna den tillhörande rapporten genom att klicka på länken längst ned i kortet. Exempel:

Rapportlänk längst ned i kortet (t.ex. Översikt över Målgrupp).

Så här använder du startsidan

Startsidan innehåller en sammanfattning av den viktigaste statistiken om din webbplats. Du kan använda den som en hälsokontroll och då och då ta en titt på sidan så att du ser att allt fungerar som det ska.

Du kan även använda den som utgångspunkt till mer djupgående undersökningar av dina data.

Om du till exempel kör nya Google Ads-kampanjer kanske du förväntar dig en jämn eller plötslig uppgång av antalet användare över de senaste sju dagarna. Om det första kortet inte visar den ökning du hade förväntat dig kan du rulla ned till kortet om Google Ads-kampanjer. Därifrån klickar du vidare till rapporten Google Ads-kampanjer, där du kan ta reda på var svagheten finns.