Google Analytics-homepage

Over de homepage

Wanneer u inlogt bij Analytics, geeft de homepage een overzicht van interessante inzichten in uw gegevens.

In de bovenste rij kaarten ziet u het volgende:

• Totale hoeveelheid verkeer en conversies (Gebruikers, Opbrengst, Conversiepercentage, Sessies). Klik op een statistiek om de grafiek te wijzigen.
  • Gebruikersvolume per dag en uur. Plaats de muisaanwijzer op een cel om het exacte aantal gebruikers voor dat uur te zien.
  • Het aantal gebruikers dat op dit moment uw site bezoekt en welke pagina's de bezoekers bekijken.
De eerste drie kaarten op de homepage.

De overige kaarten op de pagina geven soortgelijke momentopnamen van uw gegevens. Bijvoorbeeld:

• De kanalen waarmee u gebruikers werft
  • Hoe goed u uw gebruikers behoudt per week
  • Behaalde doelen

Besturingselementen voor kaarten

Een kaart kan tot drie besturingselementen hebben:

• Dimensie-/statistiekkiezer
  • Periodekiezer
  • Link naar het bijbehorende rapport

Dimensie-/statistiekkiezer

Als bovenaan een kaart dimensies of statistieken worden vermeld, kunt u daarop klikken om te bepalen welke gegevens op de kaart worden weergegeven.

Drie dimensieopties bovenaan de kaart.

Periode

Alle kaarten behalve de realtime kaart ('Gebruikers op dit moment') bevatten een optie om verschillende perioden te selecteren. De perioden verschillen per gegevenstype.

Datumkiezer met relatieve perioden (bijv. 'Vandaag', 'Afgelopen 7 dagen').

Link naar onderliggend rapport

De meeste kaarten gebruiken gegevens uit bestaande Analytics-rapporten. Klik op de link onderaan de kaart om het bijbehorende rapport te openen. Bijvoorbeeld:

Rapportlink onderaan de kaart (bijv. Doelgroepoverzicht).

De homepage gebruiken

De homepage geeft een overzicht van de vitale functies van uw site. U kunt hier de status van uw site volgen en controleren of alles naar behoren functioneert.

U kunt de pagina ook gebruiken als uitgangspunt voor diepgaande analyses van uw gegevens.

Als u bijvoorbeeld nieuwe Google Ads-campagnes uitvoert, verwacht u misschien een geleidelijke of sterke toename van het aantal gebruikers in de afgelopen zeven dagen. Als de eerste kaart niet de verwachte toename laat zien, kunt u naar de Google Ads-campagnekaart scrollen en vanaf daar het rapport Google Ads-campagnes openen om te onderzoeken waar het zwaktepunt ligt.