Startsiden for Google Analytics

Om startsiden

Når du logger på Analytics, ser du et sammendrag av interessant informasjon om dataene dine, på startsiden.

I den øverste raden med kort ser du:

• den totale trafikken og antall konverteringer (under fanene Brukere, Inntekter, Konverteringsfrekvens og Økter). Klikk på en verdi for å endre diagrammet.
  • brukervolum etter dag og time. Hold markøren over en celle for å se det eksakte antallet brukere i den aktuelle timen.
  • antall brukere på nettstedet ditt akkurat nå, samt hvilke sider de ser på.
De tre første kortene på startsiden.

I resten av kortene på siden finner du lignende øyeblikksbilder av dataene dine. Vi tar et eksempel:

• Kanalene du får brukere gjennom
  • I hvor stor grad du beholder brukerne fra uke til uke
  • Målfullføringer

Kortkontroller

Et kort kan ha opptil tre kontroller:

• Dimensjon-/verdivelger
  • Datoperiodevelger
  • Link til den tilknyttede rapporten

Dimensjon-/verdivelger

Hvis dimensjoner eller verdier vises øverst i et kort, kan du klikke på dem for å endre hvilke data som vises i kortet.

Tre dimensjonsvalg øverst på kortet.

Datoperiode

Alle kortene bortsett fra sanntidskortet (Brukere akkurat nå) inkluderer et alternativ for å velge forskjellige datoperioder. Datoperiodene varierer i ulike datatyper.

Datovelger med relative datoperioder (f.eks. «I dag», «Siste 7 dager»).

Link til den underliggende rapporten

De fleste kort bruker data fra eksisterende Analytics-rapporter. For å åpne den tilknyttede rapporten, klikker du på linken nederst på kortet. Vi tar et eksempel:

Rapportér-link nederst på kortet (f.eks. «Oversikt over målgrupper»).

Slik bruker du startsiden

På startsiden ser du et sammendrag av nettstedets «vitale tegn». Du kan bare bruke den som en slags helsesjekk, og titte innom siden med jevne mellomrom for å se om alt fungerer som forventet.

Du kan også bruke den som utgangspunkt for mer dyptpløyende undersøkelser av dataene dine.

Hvis du for eksempel kjører nye Google Ads-kampanjer, forventer du kanskje en jevn eller dramatisk økning i antall brukere de siste 7 dagene. Hvis du ikke ser den forventede økningen på det første kortet, kan du bla ned til Google Ads-kampanjekortet og klikke på «Google Ads-kampanjer»-rapporten for å identifisere eventuelle svakheter.