Google Analyticsin etusivu

Tietoja etusivusta

Kun kirjaudut Analyticsiin, näet etusivulla yhteenvedon kiinnostavimmista tiedoistasi.

Korttien ylärivillä näkyy seuraavat tiedot:

• liikenteen ja konversioiden yleistiedot (Käyttäjät, Tulot, Konversioprosentti ja Istunnot) – voit siirtyä kaaviosta toiseen klikkaamalla tietoa
  • käyttäjämäärät päivän ja tuntien mukaan – vie hiiri solun päälle, niin näet käyttäjien tarkan määrän kyseisen tunnin aikana
  • sivustosi käyttäjämäärä juuri nyt sekä käyttäjien katsomat sivut.
Etusivun kolme ensimmäistä korttia

Näet vastaavan yleiskuvan tiedoistasi myös muilla tällä sivulla olevilla korteilla. Esimerkki:

• Kanavat, joiden kautta hankit käyttäjiä
  • Tiedot siitä, miten hyvin säilytät käyttäjiä viikko toisensa jälkeen
  • Tavoitteen toteutumiset

Kortin valinnat

Kortissa voi olla enintään kolme valintaa:

• Ulottuvuuden/tietojen poimija
  • Ajanjakson poimija
  • Linkki korttiin liittyvään raporttiin

Ulottuvuuden/tietojen poimija

Jos kortin yläreunassa on lueteltu ulottuvuuksia tai tietoja, voit valita kortilla näytettävät tiedot niitä klikkaamalla.

Kolme ulottuvuusvaihtoehtoa kortin yläreunassa

Ajanjakso

Kaikissa korteissa reaaliaikaista korttia lukuun ottamatta (Käyttäjiä tällä hetkellä) voi valita eri ajanjaksoja. Ajanjaksot vaihtelevat tiedon tyypistä riippuen.

Päivämäärän valitsin ja suhteelliset ajanjaksot (esim. Tänään, Viimeiset 7 päivää)

Linkki korttiin liittyvään raporttiin

Useimmilla korteilla hyödynnetään olemassa olevien Analytics-raporttien tietoja. Voit avata korttiin liittyvän raportin klikkaamalla kortin alareunassa olevaa linkkiä. Esimerkki:

Linkki raporttiin kortin alareunassa (esim. Yleisön yleiskatsaus).

Etusivun käyttö

Etusivu on ikään kuin tiivistelmä tärkeimmistä sivustoasi koskevista tiedoista. Sen avulla pysyt ajan tasalla sivustosi tilasta ja voit tarkistaa säännöllisesti, toimiiko kaikki odotetulla tavalla.

Lisäksi se toimii hyvänä lähtökohtana tietojen tarkemmalle tutkimiselle.

Jos esimerkiksi käynnistät uusia Google Ads ‑kampanjoita, saatat odottaa käyttäjämääräsi kasvavan tasaisesti tai hyvinkin voimakkaasti seuraavien seitsemän päivän kuluessa. Jos ensimmäinen kortti ei johda odottamaasi kasvuun, voit selata Google Ads ‑kampanjoiden kortin kohdalle. Kun sitten klikkaat Google Ads ‑kampanjaraporttia, voit selvittää mahdolliset heikkoudet.