Analytics-oplossingen

Google Analytics-oplossingen is een overkoepelende term die alle producten omvat (zowel betaald als gratis) die deel uitmaken van de Google Analytics-productfamilie. Gebruikers kunnen onderscheid maken tussen een betaald product en een gratis product. Bij betaalde producten staat de modifier '360' achter de productnaam, bij gratis producten niet. Voorbeeld:

• Google Analytics 360 (betaald product)
  • Google Analytics (gratis product)

Daarnaast maken alle betaalde producten deel uit van Google Marketing Platform, een set tools voor gegevensanalyse en marketingmeting.

Betaalde producten

Doelgroep: grote ondernemingen

Google Marketing Platform biedt een set geïntegreerde producten voor gegevens- en marktanalyse met één consistente gebruikerservaring die speciaal is ontworpen voor marketeers op enterprise-niveau van grote organisaties. Producten worden afzonderlijk verkocht.

• Platform Home: gebruik het tabblad Beheer om Google Marketing Platform te beheren.
  • Google Analytics 360: krijg meer inzicht in hoe gebruikers online en offline betrokken zijn bij uw bedrijf.
  • Google Tag Manager 360: gebruik een zakelijke workflow om web- en app-tags te beheren via één interface.
  • Google Optimize 360: voer website-experimenten uit en personaliseer content voor verschillende doelgroepen.
  • Google Surveys 360: maak online enquêtes.

Gratis producten

Doelgroep: kleine en middelgrote bedrijven

Google Analytics: meet hoe mensen online interactie hebben met uw bedrijf via uw website, app en andere online en offline contactpunten.

Google Tag Manager: beheer en update op eenvoudige wijze website- en app-tags.

Google Optimize: voer website-experimenten uit met deze A/B-testtool.

Google Data Studio: zet gegevens om in visuele dashboards en informatieve rapporten die u eenvoudig kunt delen.