Hva er Google Analytics for Firebase?

Med lanseringen av de nyeste Google Analytics-apprapportene som fungerer sammen med Firebase – Googles integrerte plattform for apputviklere – kan det hende du ser betegnelsen «Google Analytics for Firebase» i noe av materialet vårt. «Google Analytics for Firebase» refererer til de nyeste Google Analytics-apprapportene når de vises i Firebase-konsollen og de andre appbaserte produktene fra Google, som kan knyttes sammen via Firebase. Hvis du bruker de nye apprapportene i Google Analytics, er de identiske med rapportene du ser i Firebase-konsollen. På denne måten kan alle i organisasjonen din benytte de samme dataene og rapportene for appen din – uansett om de bruker Google Analytics eller Firebase-konsollen.

I rapportene finner du omfattende statistikk om atferd og markedsføring i appen, for mobilapper. Du får innsikt i hvordan folk bruker appen din, og du kan måle resultatene av markedsføringen. Ved hjelp av rapportene kan du også opprette målgrupper og få kontakt med tredjepartsnettverk, slik at du kan iverksette tiltak ut fra innsikten du får.

For å se apprapportene (enten i Google Analytics eller i Firebase-konsollen) må du bruke Firebase-SDK-en i appen din. Grunnleggende bruksdata for appen samles inn automatisk via Firebase-SDK-en, uten at du må skrive noe mer kode. På denne måten kan du få innsikt i grunnleggende interaksjoner, for eksempel hvor mange ganger appen din ble åpnet, hvor ofte det ble kjøpt noe i appen, og hvor mange brukere som har vært aktive i løpet av en gitt tidsperiode. Du kan også se demografisk informasjon om brukerne samt interessene deres.

Finn ut mer om hvordan du kommer i gang med appanalyse.