Tracking-ID en property-ID-nummer

Ontdek hoe Google Analytics gebruikmaakt van tracking van advertentie-ID's, property-ID-nummers en tag-ID's om belangrijke gegevens naar uw account te sturen.

De tracking-ID is een tekenreeks zoals UA-000000-2. De ID moet worden opgenomen in uw trackingcode om Analytics te laten weten naar welk account en welke property gegevens moeten worden verzonden.

De tracking-ID wordt automatisch opgenomen in het JavaScript-fragment voor websites, maar moet ook worden opgenomen in andere technologieën voor gegevens bijhouden, zoals de SDK's en het Measurement Protocol, anders werkt Analytics niet.

De eerste reeks cijfers (-000000 in het bovenstaande voorbeeld) verwijst naar uw accountnummer. De tweede reeks (-2) verwijst naar het specifieke propertynummer dat aan het account is gekoppeld.

Tag-ID

Als u met een Google Analytics 4-property werkt, heeft u een tag-ID in plaats van een tracking-ID. Uw tag-ID bepaalt naar welke webgegevensstream u uw Google Analytics-gegevens stuurt.