Datainsamling med urval

Dataurval vid källan.

Om din webbplats eller app har flera miljoner sid- eller skärmvisningar per månad kan det vara en bra idé att konfigurera spårningskoden för dataurval. Information om hur det går till finns i utvecklarhandboken för din specifika miljö:

Genom att göra urval i träffarna på webbplatsen eller i appen kan du få tillförlitliga rapportresultat och samtidigt hålla dig inom träffgränserna för kontot (tio miljoner träffar/månad för Standard och två miljarder träffar/månad för 360).

När du implementerar datainsamling med urval ignoreras träffar på klientsidan (din webbplats eller app) och samlas inte in och bearbetas heller inte i Analytics. Det innebär att du inte kan återfå dessa ignorerade träffar via 360-rapporterna utan urval. Till skillnad från sessionsurval extrapolerar Analytics heller inte rapportresultaten utifrån urvalsfrekvensen för datainsamling. En extra fördel med datainsamling med urval är att det går betydligt snabbare att generera rapporterna med mindre data i kontot.

Datainsamlingsurval görs genomgående för alla användare. När en användare har valts ut för datainsamling samlar Analytics in data för användarens alla sessioner.

För mobilappar betyder det att apphämtningar som har valts ut till datainsamlingen skickar data till Analytics, medan andra instanser av appen inte skickar någon data.

Även om informationen från webbplatsen inte väljs ut när den samlas in, används andra sorters urval i vissa typer av rapporter. Beroende på frågans art kan det till exempel handla om sessionsdata och samlade dimensionsvärden. Läs mer om hur Analytics gör dataurval för ad-hoc-rapporter.