Steekproeven voor gegevensverzameling

Steekproeven van gegevens bij de bron.

Als uw website of app vele miljoenen pagina- of schermweergaven per maand genereert, kunt u overwegen uw trackingcode te configureren om steekproeven van uw gegevens te nemen. Meer informatie hierover vindt u in de instructies in de handleiding voor ontwikkelaars voor uw specifieke omgeving:

Als u steekproeven neemt van de hits voor uw site of app, krijgt u betrouwbare rapportresultaten binnen de limieten voor hits voor uw account (tien miljoen hits/maand voor Standaard; twee miljard hits/maand voor 360).

Wanneer u een steekproef voor gegevensverzameling implementeert, worden de hits aan clientzijde (uw site of app) verwijderd. Ze worden nooit verzameld en verwerkt door Analytics. Daardoor kunt u deze verwijderde hits niet herstellen met behulp van de volledige 360-rapporten. Bovendien worden rapportresultaten niet (zoals bij sessiesteekproeven) door Analytics geëxtrapoleerd op basis van het steekproefpercentage van de gegevensverzameling. Een bijkomend voordeel van steekproeven voor gegevensverzameling is dat de rapportreactietijd sneller kan zijn bij minder gegevens in het account.

Steekproeven voor gegevensverzameling vinden consequent plaats onder gebruikers. Zodra een gebruiker is geselecteerd voor gegevensverzameling, verzamelt Analytics gegevens voor alle sessies van die gebruiker.

Voor mobiele apps worden voor downloads van de app die zijn geselecteerd voor gegevensverzameling, alle gegevens naar Analytics verzonden. Voor andere instanties van de app worden geen gegevens verzonden.

Zelfs wanneer bij de verzameling van uw sitegegevens geen steekproef wordt genomen, vinden voor sommige rapporten andere soorten steekproeven plaats, waaronder sessiesteekproeven en dimensiewaardeverzameling, afhankelijk van de aard van het verzoek. Meer informatie over de manier waarop Analytics steekproeven van gegevens neemt voor ad-hocrapporten.