Tiedonkeruun otanta

Tee otanta lähdetiedoista.

Jos verkkosivustollesi tai sovelluksellesi kertyy useita miljoonia sivun katseluita tai näkymän katselukertoja kuukaudessa, seurantakoodi kannattaa määrittää käyttämään tietojen otantaa. Lisätietoja on kehittäjän oppaassa käytössä olevaa alustaa koskevissa ohjeissa:

Kun käytät otantaa osumatietojen keräämiseen sivustolta tai sovelluksesta, saat luotettavia raportointituloksia ylittämättä tilin osumarajoituksia (10 miljoonaa osumaa perinteisillä tileillä, kaksi miljardia osumaa kuukaudessa 360-tileillä).

Kun tiedonkeruussa käytetään otantaa, asiakaspuolella (sivustolla tai sovelluksessa) jätetään osumia huomioimatta. Täten Analytics ei koskaan kerää tai käsittele näitä osumia. Tämän seurauksena tällaisia hylättyjä osumia ei koskaan voi palauttaa käyttämällä 360-raportteja, joissa ei käytetä otantaa. Toisin kuin istunto-otannassa, Analytics ei myöskään ekstrapoloi raportin tuloksia tiedonkeruun otantasuhteeseen perustuen. Tiedonkeruun otannan lisäetuna on se, että raportin vasteajat voivat lyhentyä, kun tilillä on vähemmän tietoja.

Tiedonkeruun otantaa tehdään johdonmukaisesti eri käyttäjien joukossa. Kun käyttäjä on valittu tiedonkeruuseen, Analytics kerää tietoja kaikista kyseisen käyttäjän istunnoista.

Mobiilisovelluksissa tiedonkeruuseen valitut sovelluksen lataukset lähettävät kaikki tiedot Analyticsiin, kun taas muut sovelluksen esiintymät, joita ei ole valittu, eivät lähetä mitään tietoja.

Huomaa, että vaikka sivustosi tietoihin ei olisi käytetty otantaa keruuvaiheessa, tietyt raporttityypit sisältävät kyselyn luonteen perusteella muita otantatyyppejä, kuten istunto-otannan ja ulottuvuusarvojen koonnin. Lue lisätietoja siitä, kuinka Analytics tekee tietojen otantaa räätälöidyissä raporteissa.